Все още не сме близо до създаване на колективен имунитет

...
Все още не сме близо до създаване на колективен имунитет
Коментари Харесай

Педро Санчес: В Испания все още не е изграден колективен имунитет срещу коронавируса

Все още не сме близо до създаване на колективен имунитет на населението в Испания срещу коронавируса, каза премиерът Педро Санчес, цитиран от Ройтерс.

Скоро обаче броят на ваксинираните ще надвиши този на заразените с вируса и затова можем да говорим за началото на края на кризата, каза той на пресконференция в Мадрид днес след последното за годината заседание на правителството.

Санчес призова жителите на страната да положат още усилия, за да се избегне трета вълна на епидемията след празниците, тъй като за изграждането на колективен имунитет ще е необходимо още време.

Ваксинационната кампания в Испания започна както и в повечето страни от ЕС на 27 декември и се очаква в следващите 12 седмици в страната да бъдат получени почти 4,6 млн. дози от ваксината на на " Пфайзер " / " Бионтех ". Властите се надяват до началото на лятото да бъдат ваксинирани до 20 млн. души.

От началото на пандемията в Испания са регистрирани почти 1,88 млн. заразени с коронавируса, а починалите са над 50 000. От края на октомври испанското правителство отново въведе извънредна епидемиологична обстановка, действието на която бе продължено до май догодина, отбелязва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17537  2000 медици на първа линия са получили първата доза на имунизацията 2000 медици на първа линия са получили първата доза на имунизацията  Жена на 79 година първа в Ирландия бе инжектирана с ваксина против COVID-19 Жена на 79 година първа в Ирландия бе инжектирана с ваксина против COVID-19  Европейски Съюз купува още 100 млн. дози от имунизацията на Европейски Съюз купува още 100 млн. дози от имунизацията на " Пфайзър "
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР