Военнослужещи от различни военни формирования в страната ще се включат

...
Военнослужещи от различни военни формирования в страната ще се включат
Коментари Харесай

Военни влизат в битката с COVID-19

Военнослужещи от различни военни формирования в страната ще се включат в помощ на многопрофилните болници от състава на Военномедицинска акдемия (ВМА), съобщиха от лечебното заведение.

Първата група от Мусачево, Горна Малина и Служба „ Военна полиция” вече е на терен и помага на експертите от Научно-приложния център по военна епидемиология и хигиена, ръководен от полк. доц. Андрей Галев.

На униформените са възложени задължения, свързани с дезинфекция и термометриране, както и помощни дейности в Лабораторията по „ Вирусология” на ВМА.

Началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, лично им благодари за оказаната подкрепа в тези времена на тежки изпитания.



Екипите ще се сменят на ротационен принцип на всеки две седмици и ще бъдат разпределени във всички военни болници в страната. Част от тях са преминали и курсове за „ Бойни санитари” във ВМА.

Ежегодно десетки военнослужещи от различни военни формирования получават начална военномедицинска подготовка, която им дава възможност след това – при нужда, да се включат както на бойното поле, така и при различни инциденти с масово постъпване на пострадали.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15167  Борисов: Тези няколко месеца би трябвало да преодолеем тази рецесия

Борисов: Тези няколко месеца би трябвало да преодолеем тази рецесия  Още един доктор ни напусна след борба с COVID-19 Още един доктор ни напусна след борба с COVID-19  Ученици в Смолян ще подготвят храна за медиците на първа линия Ученици в Смолян ще подготвят храна за медиците на първа линия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР