Вече е време да стегнем цялата си здравна система -

...
Вече е време да стегнем цялата си здравна система -
Коментари Харесай

Министър Ангелов с призив към всички българи за справяне с кризата

Вече е време да стегнем цялата си здравна система - да се разберат мерките и да се работи в екип. Много е опасно в състояние на криза, когато сме изложени на натиск, да правим промени в системата. Това коментира пред журналисти в Шумен министърът на здравеопазването проф. д-р.

" Много внимателно трябва да се правят промени в системата и много внимателно трябва да се опитваме да решим всички нерешени до момента проблеми в системата на здравеопазването. Много съм сдържан по отношение на извършване на реформи в състояние на криза, в която се намираме, защото нямаме времето и ресурса да направим оценка на цялостното въздействие върху цялостната система ", обясни той.



Ангелов коментира и недоволството от „ зелените коридори “ за възрастни, като обясни, че трудно разбира логиката на хората да не се съобразяват с издадените от министерството заповеди.

По думите му не се среща разбиране от младите хора. " Съгласете се с мен, че в състояние на криза тогава, когато много хора губят живота си и когато много лекари и сестри се разболяват, а някои от тях и умират, трябва да има ограничения. Ние трябва да проявим разбиране към тях. Ако сега се лишим от някои права, много скоро ще ги имаме отново в тяхната цялост ", посочи здравният министър.

Той подчерта, че здравните власти действат по строго определен план. " Имаме разписани мерки и действаме по строго определен план, който представих в Народното събрание в рамките на 32 минути. Две трети от този план не може да бъде представен, тъй като в него имаме стратегически обекти от национална сигурност. Другата част е представена на обществото “, обясни още проф. Ангелов.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15048  Преборила COVID-19 лекарка се връща да лекува болните Преборила COVID-19 лекарка се връща да лекува болните  Близо 50 членове и симпатизанти на ГЕРБ подариха кръвна плазма Близо 50 членове и симпатизанти на ГЕРБ подариха кръвна плазма  Германският министър на стопанската система със стряскощо предизвестие към сънародниците си Германският министър на стопанската система със стряскощо предизвестие към сънародниците си
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР