В Белгия днес отварят магазините за продажба на стоки, които

...
В Белгия днес отварят магазините за продажба на стоки, които
Коментари Харесай

В Белгия отварят магазините след спад в броя на случаите на коронавирус

В Белгия днес отварят магазините за продажба на стоки, които не са от първа необходимост. Това стана възможно след окуражаващите данни за намаляване на броя на инфекциите и на хората с COVID-19, приети в болници, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Съгласно новите правила, хората трябва да пазаруват сами и да не прекарват повече от половин час в магазин. Деца и хора в неравностойно положение може да бъдат с придружител. Ресторантите и баровете остават затворени.

Правителството обаче се опасява, че облекчаването на мерките може да доведе до струпване на хора в най-популярните търговски центрове и улици. През уикенда имаше струпване на хора в няколко града, когато бяха запалени коледните лампички, което доведе до предупреждения от вирусолози, че е опасно да се отваря страната твърде рано.

Белгия е сред най-тежко засегнатите от пандемията страни в Европа. Там бяха регистрирани над 16 500 свързани с вируса смъртни случая през двете вълни на епидемията през пролетта и през есента.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16010  Ето по какъв начин ще бъде предпазена от хакерски офанзиви новата Е-система за безвъзмездни посоки за PCR проби Ето по какъв начин ще бъде предпазена от хакерски офанзиви новата Е-система за безвъзмездни посоки за PCR проби  Русия заяви за над 26 000 новозаразени с ковид и рекордните за един ден 569 умряли Русия заяви за над 26 000 новозаразени с ковид и рекордните за един ден 569 умряли  В Сливен стартира асортимент на донори на плазма за лекуване на COVID-19 В Сливен стартира асортимент на донори на плазма за лекуване на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР