Броят на приетите в болница заразени с новия коронавирус и

...
Броят на приетите в болница заразени с новия коронавирус и
Коментари Харесай

Броят на хоспитализираните и починалите от COVID-19 в Ню Йорк е най-ниският от повече от една седмица

Броят на приетите в болница заразени с новия коронавирус и починалите в Ню Йорк е спаднал до най-ниските си нива от повече от една седмица, което е знак, че най-тежко пострадалият от епидемията американски щат е овладял разпространението ѝ, каза губернаторът Андрю Куомо, цитиран от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5651
Куомо удължи най-малко до 15 май затварянето на търговските обекти и училищата в координация с други щати в района и добави подробности в изискванията за носене на маски, като уточни, че те трябва да се носят в автобуси, таксита и влакове.

Нови 5,2 милиона молби за обезщетения при безработица са подадени за седмица в САЩ

Общо 17 735 души са хоспитализирани заради коронавируса в Ню Йорк, спрямо 18 335 предишния ден. Това е най-ниският брой от 6 април.

Вчера от коронавируса са починали 606 души, което също е най-ниският брой от повече от седмица, каза губернаторът на Ню Йорк.

Случаите на зараза в щата са 226 343 - около една трета от всички в САЩ. В Ню Йорк са починали 16 251 души - близо половината от жертвите в страната.

Куомо съобщи, че е възложил на експерти да изготвят научнообоснован план за безопасно възобновяване на икономическата дейност в региона.

В понеделник губернаторите на седем щата на източното крайбрежие образуваха коалиция за изготвяне на съвместен план за възобновяване на икономическата дейност. Подобен план беше изготвен и от колегите им в три щата на западното крайбрежие. Повечето от губернаторите на 10-те щата, на които се пада дял от 38 процента от икономиката на САЩ, са демократи.

Очаква се президентът републиканец Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да представи план с национални указания за рестартиране на икономиката. Тръмп се обявява за възможно най-бързо за възобновяване на икономическите дейности, въпреки предупрежденията на здравни експерти да бъде проявена предпазливост. С 667 572 заразени и 33 903 починали, САЩ са най-тежко засегнатата от новия коронавирус държава. В същото време американската икономика, най-голямата в света, преживява срив с няколко милиона нови безработни.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:




Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5651  Лидерите от Г-7 желаят инспекция и промяна на СЗО Лидерите от Г-7 желаят инспекция и промяна на СЗО  По-чист ли е въздухът след обществената изолираност поради COVID-19? По-чист ли е въздухът след обществената изолираност поради COVID-19?  Пикът на ковид в България ще е на 20 април Пикът на ковид в България ще е на 20 април
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР