Британското правителство съобщи тази вечер за близо 600 нови починали

...
Британското правителство съобщи тази вечер за близо 600 нови починали
Коментари Харесай

Близо 600 нови починали във Великобритания от коронавируса

Британското правителство съобщи тази вечер за близо 600 нови починали от коронавируса в страната, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6596
Вчера във Великобритания бе регистриран най-ниският брой смъртни случая от края на миналия месец - 360.

Днес обаче министърът на здравеопазването Мат Ханкок съобщи за 586 починали. С това общият брой на смъртните случаи от коронавируса в британски болници достигна 21 678.

При това в сметката не влизат починалите у дома или в старчески домове. Смята се, че техният брой е от порядъка на няколко хиляди.

Над 4000 души са починали само в старчески домове в Англия от 10 до 24 април, отбелязва Франс прес.

Борис Джонсън благодари на британците за спазването на карантината

Ханкок съобщи на пресконференцията, че статистиката за смъртните случаи в старческите домове вече ще бъде публикувана всеки ден. Това означава, че броят на починалите във Великобритания, която вече е една от най-засегнатите от пандемията държави в света, ще се повиши чувствително.

Регистрирани са били 3996 нови заразени. С това общият брой на потвърдените случаи в страната вече е 161 145.

Британският здравен министър съобщи още, че ще бъдат тествани хората над 65-годишна възраст със симптоми, както и онези, които пътуват до работа.

Тази сутрин британците запазиха минута мълчание за 85-те медицински лица и 16-имата социални работници, починали от началото на епидемията. " Това са героите, загинали в борбата на нацията ", каза Ханкок.

Британците запазиха минута мълчание в памет на здравните работници, починали в борбата с коронавируса

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6596  Шефът на Столичната РЗИ разгласи по кое време ще е идващото либерализиране на ограниченията Шефът на Столичната РЗИ разгласи по кое време ще е идващото либерализиране на ограниченията  Директорът на Директорът на " Александровска ": Клиничната картина при COVID-19 не протича леко  Доц. Петрова разкри къде е зародил истинският вариант на COVID-19 и от кой вариант пламна Европа Доц. Петрова разкри къде е зародил истинският вариант на COVID-19 и от кой вариант пламна Европа
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР