Британското летище Гетуик отмени всички полети днес заради дронове, които

...
Британското летище Гетуик отмени всички полети днес заради дронове, които
Коментари Харесай

Поне до петък сутрин британското летище Гетуик остава парализирано

Британското летище Гетуик отмени всички полети днес заради дронове, които летяха в близост и няма да възобнови работа преди петък сутринта, съобщи Би Би Си, цитирана от Ройтерс.

Хиляди пътници чакат на второто по натовареност летище в Обединеното кралство, а полициятаиздирва операторите на големите безпилотни летателни апарати, които се появяват отново край аерогарата, щом летищните власти се опитат да отворят пистата за излитащи и кацащи машини.

От летището отказаха коментар на тази новина.

Същевременно, британските власти решиха временно да отменят съществуващата в Лондон и околностите забрана за полети през нощта, за да осигурят пристигането и кацането на тези пътници, които не са успели да пристигнат на " Гетуик " или да излетят оттам, съобщи в интервю за телевизионния канал " Скай нюз " британският министър на транспорта Крис Грейлинг, цитиран от ТАСС.

Забрана за нощни полети е в сила за трите най-големи лондонски летища - " Хийтроу ", " Гетуик " и " Станстед ". Пистите там са затворени от 23.00 ч. до 7.00 ч. Причина за въвеждане на тази мярка е изключително силният шум от машините, който безпокои живеещите в непосредствена близост.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР