Аржентина съобщава за пръв път за над 1000 нови случая

...
Аржентина съобщава за пръв път за над 1000 нови случая
Коментари Харесай

Файненшъл таймс: COVID-19 подхранва усещането за несправедливост у чернокожите в САЩ

Аржентина съобщава за пръв път за над 1000 нови случая на коронавирус за денонощие, пише в. " Гардиън ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9094
Изданието отбелязва, че Латинска Америка се е превърнала в новия фронт на борбата с коронавирусната пандемия. Темповете на нарастване на случаите в Аржентина все пак остават значително по-ниски в сравнение със съседните Чили и Бразилия.

Бразилия регистрира 32 091 нови случая на коронавирус и 1272 починали през последното денонощие

Във Великобритания вече има повече смъртни случаи от коронавируса на денонощие, отколкото в страните от целия Европейски съюз взети заедно, съобщава в. " Индипендънт ". За последните седем дни средният брой на починалите в Обединеното кралство е бил 293,3, докато в Европейския съюз за същия период те са 255,7.

Въпреки че Великобритания е с най-висока смъртност в Европа, не така стоят нещата, ако се погледнат данните на глава от населението. Тогава Белгия - която е с население от 11,46 милиона души и 9595 починали - има най-големия брой потвърдени смъртни случаи на един милион души, отбелязва " Индипендънт ".

Децата в училищна възраст е по-вероятно да бъдат ударени от гръм, отколкото да умрат от коронавирус, пише в. " Дейли телеграф ", цитирайки изследване на учени от университетите в Кембридж и Оксфорд. Учените предлагат, ако не бъде намерена ваксина, то на по-младите хора да бъде позволено да продължат живота си.

В друга статия във вестника се отправя критика към британското правителство, че за пореден път е показало, че неглижира децата в своята стратегия за излизане от извънредната ситуация с коронавируса.

Хоспитализациите в няколко щата на САЩ рязко се увеличиха след Деня в памет на загиналите във войните, отбелязван в страната в последния понеделник на месец май, съобщава в. " Вашингтон пост ".

Тези щати са Тексас, Северна и Южна Каролина, Калифорния, Орегон, Арканзас, Мисисипи, Юта и Аризона. Това става на фона на продължаващо увеличаване на броя на новите случаи на коронавирус по света, както и на фона на данни от над десет щата и Пуерто Рико, които отчитат най-големите си средни стойности на заболеваемост на седмична база, коментира " Вашингтон пост ".

Над 800 починали от COVID-19 в САЩ за последното денонощие

Случаите на коронавирус в глобален план се увеличават, тласкайки Латинска Америка " на ръба ", пише в. " Ню Йорк таймс ". Изданието отбелязва, че принудени да избират дали да гледат как гражданите умират от глад или от коронавирус, латиноамериканските правителства разхлабват мерките за социална изолация дори и на фона на увеличение на инфекциите.

Същевременно водещият експерт по заразни болести в САЩ д-р Антъни Фаучи даде мрачна оценка на пандемията, определяйки я като най-големия си кошмар. " И тя все още не е приключила ", каза той. Фаучи обаче добави, че е почти сигурен, че повече от една от разработваните ваксини срещу коронавируса ще се окаже успешна.



Антъни Фаучи

Темповете на съкращаване на работници в САЩ са се забавили през април след първоначалните мерки за социална изолация, съобщава в. " Уолстрийт джърнъл ". През април са освободени 7,7 милиона души при 11,5 млн. през март, сочат данни, публикувани вчера от министерството на труда на САЩ. Те бяха огласени, след като преди това същото ведомство обнародва данните и за май, според които темповете на увеличение на безработицата и тогава са намалели, а през миналия месец освен това американската икономика е възстановила част от загубените през предходните два месеца на пандемията работни места.

Май удари по безработицата в САЩ

Коронавирусът подхранва усещането у чернокожите в Америка за несправедливост, пише " Файненшъл таймс ".

Изданието отбелязва, че когато в САЩ са избухналите протестите за убийството на 25 май на Джордж Флойд, гневът заради полицейската бруталност е били подхранен и от тлеещо усещане за несправедливост за последиците от коронавируса.

" Не само че чернокожите умират от коронавируса в непропорционално голям брой, но има и някои ранни признаци, че те ще понесат и основното икономическо бреме ", коментира " Файненшъл таймс ".

Преобладаващото присъствие на чернокожите в професии, определяни като такива от съществено значение (общественият транспорт и здравеопазването) е само една от причините афроамериканската общност да бъде ударена така силно от най-тежката пандемия в съвременната история.

" Дълбоко вкоренените несъответствия в достъпа до здравеопазване, високите нива на бедност и пренаселените жилища, в които живеят, правят вируса особено опасен за чернокожите ", коментира вестникът.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9094  Върховен арбитър в Бразилия: Болсонаро да не крие данните за COVID-19 в страната! Върховен арбитър в Бразилия: Болсонаро да не крие данните за COVID-19 в страната!  Удължават с 15 дни изключителната епидемиологична конюнктура Удължават с 15 дни изключителната епидемиологична конюнктура  Няма да има още веднъж полицейски час в Северна Македония, само че Министерство на вътрешните работи ще прави засилен надзор Няма да има още веднъж полицейски час в Северна Македония, само че Министерство на вътрешните работи ще прави засилен надзор
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР