Австралия и Нова Зеландия отхвърлиха идеята за отслабване на ограниченията,

...
Австралия и Нова Зеландия отхвърлиха идеята за отслабване на ограниченията,
Коментари Харесай

Австралия и Нова Зеландия запазиха ограниченията в сила

Австралия и Нова Зеландия отхвърлиха идеята за отслабване на ограниченията, наложени с цел борба с Covid-19, въпреки че и в двете страни има ясно изразен спад в броя на новите случаи на заразяване, предаде АФП.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5310
Австралийският премиер Скот Морисън заяви, че остават още няколко седмици до смекчаването на мерките, наложени с цел да се възпрепятства разпространението на епидемията. Той призова гражданите към търпение и даде пример страни като Сингапур, изложени на втора вълна от заразявания.

Австралия е обезпокоена от случаите на COVID-19

Австралия, страна с 25-милионно население, е открила само 63 нови случаи на заразяване в неделя и понеделник, с което общият брой на случаите на Covid-19 достигна 6366. Това е най-малкото увеличение за 48 часа от един месец насам.

Нова Зеландия, която има 5-милионно население, откри само осем нови случая днес, с което общият им брой достигна 1072. Това е най-малкото увеличение на броя на случаите от три седмици.



Джасинда Ардърн

" Отчетохме успехи ", призна днес пред медиите премиерът Джасинда Ардърн. " Не искам да пропилявам тези успехи, нито жертвите, които новозеландците направиха ", добави тя, като подчерта, че целта е да се стигне до момента, когато ще може да се облекчат ограниченията, без опасения от втора вълна на заразяване. " Засега обаче нищо няма да се промени поне за една седмица ", уточни Ардърн.

Новозеландският здравен министър: Аз съм идиот!

Нова Зеландия въведе строги ограничителни мерки и нареди на гражданите да стоят по домовете си, докато Австралия се ограничи до забрана на пътуванията, събиранията и публичните събития.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5310  Забрана за придвижване в Северна Македония от 17 до 21 април Забрана за придвижване в Северна Македония от 17 до 21 април  Николина Ангелкова: Ще разчитаме на българите за този летен сезон

Николина Ангелкова: Ще разчитаме на българите за този летен сезон  Броят на инфектираните с ковид в Индия надвиши 10 000 души Броят на инфектираните с ковид в Индия надвиши 10 000 души
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР