1000-инчовият дисплей поддържа резолюция 8K и честота на опресняване 120

...
1000-инчовият дисплей поддържа резолюция 8K и честота на опресняване 120
Коментари Харесай

Samsung показа 1000-инчов телевизор на 120Hz


1000-инчовият екран поддържа резолюция 8K и периодичност на освежаване 120 Hz
(снимка: Samsung)

Първи в света тв приемник с диагонал 1000 инча и периодичност на освежаване 120 Hz сподели корейският производител Samsung. Моделът от IWA Series се явява нова версия на The Wall, предопределен за реклами в търговски центрове, летища и на други публични места.

Огромният 1000-инчов екран поддържа резолюция 8K и периодичност на освежаване 120 Hz. Това е и първият екран на Samsung с, която обезпечава наситено черно, висок контрастност и даже подсветка. Пиковата бляскавост доближава 1600 нита, а Samsung не пропуща да подчертае, че най-хубавият OLED на LG към момента не надвишава 1000 нита.
още по тематиката
Благодарение на модулния си дизайн, екранът може да бъде позициониран отвесно, хоризонтално или под формата на L, в това число в конфигурации с ултраширока резюлюция 16К, или 15360×2160.

Подобренията включват светодиоди, които са с до 40% по-малки от миналагодишния модел, което съгласно Samsung би трябвало да докара до по-висок контрастност и по-еднородни цветове, заяви

Нов AI процесор в допълнение покачва качеството и контраста на картината и отстранява шума. Докинг връзките имат усъвършенстван безжичен дизайн, а дълбочината на екрана е понижена на половина.

Телевизорът The Wall е предопределен за търговски обекти и публични места
(снимка: Samsung)

Технологията MicroLED разчита на голям брой самоизлъчващи се светодиоди, с цел да образува изображението, вместо на LCD пласт като множеството обичайни тв приемници. Това значи, че панелите могат да основат по-добри равнища на черното, като изключат напълно пикселите, сходно на резултата, който се вижда при, само че без обичайните ограничавания на OLED като риск от изгаряне и по-ниска пикова бляскавост от LCD панелите.

Продажбите на „ Стената ” от ново потомство започнаха през днешния ден на определени пазари, само че Samsung не прецизира кои тъкмо. Не е известна и цената на 1000-инчовия тв приемник. Докато е опит на Samsung да продава солидни MicroLED екрани на бизнес клиенти, компанията към този момент включва тази технология и в тв приемниците за всеобщия пазар.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР