100% от кулинарните продукти на компанията в Европа вече се

...
100% от кулинарните продукти на компанията в Европа вече се
Коментари Харесай

Нестле се похвали със 100% яйца от щастливи кокошки

100% от кулинарните артикули на компанията в Европа към този момент се създават с яйца от подово отглеждани птици Nestlé се причислява към апела Европейски Съюз да забрани развъждането на кокошки носачки в клетка
Nestlé приключи своя преход към потреблението на 100% яйца от подово отглеждани птици във всички свои кулинарни артикули в Европа, спазвайки поетия.

Nestlé също по този начин към този момент си партнира с асоциацията „ Compassion in World Farming “ и водещи хранителни компании в да забранят потреблението на кафези в отглеждането на животни, като се стартира с кокошките носачки.

Този апел е предизвикан от резултатите на Европейската гражданска самодейност „ End the Cage Age “, която приканва да се спре потреблението на кафези в отглеждането на животни в цяла Европа.

През 2018 година повече от 170 европейски неправителствени организации се причислиха към самодейността „ End the Cage Age “ и съумяха да съберат 1,4 милиона тествани подписа, с което се трансфораха в първата сполучлива европейска гражданска самодейност за хуманно отношение към селскостопанските животни.

„ Гордеем се, че постигнахме 100% приложимост на яйца от подово отглеждани птици в нашите кулинарни артикули в цяла Европа “, разяснява изпълнителният вицепрезидент и началник на оперативната активност на Nestlé Маги Батато. „ Напълно поддържаме самодейността „ Compassion in World Farming “ за възбрана на клетките за кокошки носачки. Заедно с гражданското общество, нашите аграрни производители и клиенти, ние ще продължим да подобряваме хуманното отношение към селскостопанските животни, с цел да подтикваме напредъка и да осигурим най-високите вероятни аграрни стандарти в цялата ни верига за доставки. “

Nestlé употребява почти 4500 тона яйца годишно за своите хранителни марки, в това число майонезите Thomy и Winiary и някои вегетариански артикули от портфолиото на Garden Gourmet.

Компанията има за цел да употребява само яйца от подово отглеждани кокошки за всички свои хранителни артикули в международен мащаб до 2025 година и да продължи да подтиква подобренията в хуманното отношение към селскостопанските животни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР