100-годишен юбилей отпразнува баба Пена Петкова, родена в с. Старо

...
100-годишен юбилей отпразнува баба Пена Петкова, родена в с. Старо
Коментари Харесай

Столетница от Звънарци отпразнува подобаващо вековен юбилей в Кубрат

100-годишен празник отпразнува баба Пена Петкова, родена в с. Старо село, Тутраканско, само че живяла през по-голямата част от живота си в кубратското село Звънарци.


Рожденичката получи цветя, шоколадова торта и приветствен адрес от името на Кмета на Община Кубрат Алкин Неби.
-->
" Уважаема г-жо Петкова! Поднасям своите най-сърдечни поздравления във връзка 100-годишния Ви празник! Малко са тези, които имат опцията да преминат през тестванията на цялостен един век. Радостен съм, че имам опцията да изразя почитанията си към човек с толкоз богат витален опит. Желая на Вас и на Вашите близки здраве и успокоение! Бъдете обградена с обич и почитание! Съхранете мъдростта и силата на духа си, с цел да можете да предавате мъдростта насъбрана през годините на подрастващите генерации и обичаните от Вас хора! Честит празник! ", споделя в поздравления адрес кметът Алкин Неби.



Баба Пена бе поздравена персонално и от завеждащият отдел " ПКСДТО " към Община Кубрат Здравко Вутов. Трицифреният празник баба Пена посрещна в компанията на двете си деца и първородния внук. За живота на столетницата описаха децата й Кина и Христо.

" Заедно със фамилията си доста млада се реалокира в село Звънарци. Едва 10-годишна остава без татко. Заедно с майка си и двете си сестри се устройват в Кубратско и дружно помагали при развъждането на други деца, най-вече на съседи. На 18 години основава семейство, като аз съм първото й дете, роден през 1941 година и с 19 години по-малък от майка ми. Цял живот се е занимавала със земеделие по къра и с тежка работа по Трудово кооперативните аграрни стопанства. Спомням си по какъв начин ореше с кравите самичка, а след след нея вървяха коне, които нерядко се случваше да я настъпват, защото са по-бързи от кравичките. Даже си припомням като дете по какъв начин се качвах да депозирам снопи, а тя все гледаше да не падна в коша ", споделя синът й Христо.



Столетницата благодари за благия жест, споделяйки пред гостите, че придвижването е живот, а честния труд - достойнство и добродетел. Въпреки многото години, дамата продължава да се радва на " белия свят " и не се предава. Съветва младите да градят живота си с почтеност и труд, а също и да пазят фамилиите си, тъй като са всичко.

Освен на двете си деца баба Пенка, както я назовават близки и другари, се радва също на четирима внуци и на шест правнуци. Близки и другари пожелаха на столетницата доста здраве и фамилна топлота. Всички си пожелаха да честват и 110-годишната й възраст. В края на срещата юбилярката духна свещичките на тортата с трицифрения знак.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР