10-минутно видео, на което се вижда малтретиране на затворник, предизвика

...
10-минутно видео, на което се вижда малтретиране на затворник, предизвика
Коментари Харесай

Невиждана бруталност в руски затвор: Когато затворникът престава да крещи, го освестяват с вода и после боят продължава

10-минутно видео, на което се вижда малтретиране на пандизчия, провокира скандал в Русия. Както съумяха да открият съветските медии, става въпрос за пандиза в град Яровлавл, а пандизчията, който бил брутално пребит и принуден с палки от надзирателите, е разпознат като Евгений Макаров.


На писъците и молбите му за благосклонност никой от 10-тината стражари не обръща внимание. Само траяли с ударите и понякога го поливали с вода, с цел да го освестят.

Адвокатката Ирина Бирякова, до която стигнало видеото, отишла в Яросвлавл пет дни след случая.



Тя твърди, че към този момент не може да разкрие кой е записал видеото, само че при обзор става явно, че е един от надзирателите. Адвокатката твърди също по този начин, че това не е първия път, когато клиентът й е бил пребиван.

Първоначално не й е бил разрешен достъп да пребития пандизчия, само че след намесата на държавния омбудсман Татяна Москалкова, затворническите управляващи я позволили.

" Едва ходеше. Толкова неприятно беше пребит по стъпалата, че кожата му се свличаше. Удрян е по задника, насилван е. Има синини по очите, а по ръцете има рани, " споделя адвокатката.

След като видеото стана публично притежание, съветският държавен комитет за изтърпяване на санкции стартира следствие.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР