10 Март Българската система за управление на бизнеса ERP.net, наследник

...
10 Март Българската система за управление на бизнеса ERP.net, наследник
Коментари Харесай

ERP.net спира да поддържа СУПТО версия

10 Март
Българската система за ръководство на бизнеса ERP.net, правоприемник на EnterpriseOne, приключва създаването и поддръжката на СУПТО версия. Това оповестиха от компания ERP.BG, която е основател на платформата. Решението е взето откакто Националната организация за приходите се отхвърли да постанова противоречивата регулация, след голям брой рецензии от страна на огромен брой бизнес организации. А с последните промени на Наредба Н-18 от 26.02.2021 година СУПТО режимът стана доброволен.

" СУПТО регулацията лимитира развиването на софтуерните приложения и тяхната независимост на свързване. При това - във време, когато светът се движи от екосистеми за свързани приложения. За нас тя означаваше ограничение на API (Application Programming Interface) и останалите принадлежности за разработка на партньорски приложения. Това сложи под въпрос бъдещето на ERP.net като отворена платформа, която залага на първо място на екосистемата от сътрудници. А това е основен аспект в нашия бизнес модел и тактиката ни за развиване " - споделя Иван Аржентински, ръководещ съучастник на ERP.BG.

За разлика от обичайния метод при системите за ръководство на бизнеса, ERP.net се развива на първо място като отворена платформа за разработка на външни бизнес приложения. Тя разполага с пълноценно API (Application Programming Interface), партньорска стратегия и магазин за продажба на приложения.

" СУПТО регулацията освен слага под въпрос тази тактика, само че и е изцяло безсмислена в нашия случай, доколкото ERP системите работят напълно на ярко, изцяло транспарантни са и информацията в тях е извънредно елементарно проследима. Ние постоянно сме били за изсветляване на стопанската система и поддържаме администрацията при тези нейни старания. Разработчиците на бизнес програмен продукт постоянно сме били част от решението, а не част от казуса " - прибавя още Аржентински.

През лятото на 2019 година ERP.BG беше измежду фирмите, които записаха СУПТО версия на своите системи за ръководство на бизнеса. До момента обаче доста малко клиенти са записали такава версия, тъй като нямаше обвързване за това. Занапред всички клиенти на компанията, които са записали ERP системата като СУПТО, ще би трябвало да се прекратят регистрацията си.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР