10-годишният математик Калоян Гешев е най-вероятният победител в България търси

...
10-годишният математик Калоян Гешев е най-вероятният победител в България търси
Коментари Харесай

10-годишният математик Калоян печели „Талантите”

10-годишният математик Калоян Гешев е най-вероятният победител в „ България търси гений ” тази година .

Малкият талант на аритметиката стана любим на публиката още по време на кастингите за шоуто на Би Ти Ви. Момчето получи най-вече зрителски гласове на полуфинала предходната неделя, когато бе второто му присъединяване на сцената на предаването. Според хора от малкия екран, рейтингът му е толкоз висок, че би трябвало да стане знамение, с цел да се размине с първото място на финалите.

Малкият Калоян направи мощно усещане още с появяването си на сцената на „ България търси гений ” , показвайки качества за броене като на електронен калкулатор. Оказа се, че момчето е възпитаник на един от финалистите в предходното издание на шоуто – математикът Георги Георгиев, който се размина на крачка от първото място в сезон 6. Както своя преподавател, Калоян продължи напред в надпреварата, само че без мечтания от всички участници златен бутон. Това вбеси огромна част от феновете, уверени, че момчето заслужава доста повече от нормално „ Да! ”. „ Защо нямаше златен бутон за това дете! То заслужаваше бутона, а учителят му заслужаваше първото място в предходния сезон! ”, безапелационни бяха голямата част от хората, които гледат предаването. И в случай че по време на кастингите те нямат думата, то резултатите от гласуването им на полуфинала бяха безапелационни – дребният Калоян безусловно измете конкуренцията, с помощта на зрителския избор. Очаква се същият резултат да се повтори и на финалите, тъй като тази година точно невръстният математик се обрисува като неоспорим любимец за успеха. „ Това е същински гений! Детето е родено с тази неповторима заложба и никой различен не може да го конкурира! ”, безапелационни са голяма част от коментиращите на формалните страници на шоуто в обществените мрежи.

10-годишният математик влезе в предаването със поръчката, че ще надмине учителя си, класиран втори през 2019-а. И защото единственото по-високо място от второто е първото, той изрично съобщи желанието си да завоюва надпреварата. Калоян към този момент се е явявал от името на България на международни конгреси по ментална аритметика, където е печелил медали. Благодарение на неповторимите си качества, предходната година той получи премия „ Дете на годината ” в област „ Академични достижения ”. Година преди учителят да се яви на кастинг в „ България търси гений ”, той е взел участие в утринния блок на Би Ти Ви дружно с Калоян и майка му. Завел е детето там, с цел да показва своите качества за броене. Още тогава майката споделя, че Калоян е почнал да написа огромни цифри още на 3-годишна възраст, а в първи клас към този момент е умножавал двуцифрени цифри. Единственият участник в шоуто, който би могъл да оспори първото място на Калоян, към този момент е 11-годишният пианист и композитор Мерт Дерменджиев. Но въпреки че неговата музика се харесва от доста фенове, способността на Калоян да счита мислено към този момент имат по-високо утвърждение, писа Уикенд.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР