10 години след сватбата с Лиза още съм влюбен в

...
10 години след сватбата с Лиза още съм влюбен в
Коментари Харесай

Ицко Финци празнува важен юбилей

" 10 години след сватбата с Лиза още съм влюбен в нея. На 22 май ще отбележим деня с разходка, ще си приказваме за новите неща - лекциите, които водим с нея по интернет, ще мечтаем като всеки различен път. Щастлив съм доста “. Това сподели огромният актьор Ицко Финци, който неотдавна навърши 88 години. И за него, и за жена му Лиза Боева, която е на 42 години, любовта е изненада, само че и най-висшето богатство, както се показва Финци. " Често си приказваме, че не имаме вяра в това, което се назовава " втори късмет “, " трети късмет “. Всеки път е друго, всяка обстановка е друга “, счита Финци. 

Историята на любовта им потегля от амбициозния студентски план на Лиза Боева, чийто наставник е проф. Георги Дюлгеров. " Мегаломански беше “, майтапи се Лиза. Тя присъединила в него дузина известни артисти. Дюлгеров прегледал листата и се пошегувал:  " Можеше да включиш и Ицко Финци “, за да й даде знак да не се увлича.

Финци е извънредно деликатен към уговорките, които поема. Но Лиза се амбицирала. И в действителност поканила Финци за своя студентски план - нещо, което никой до тогава не бил съумял да реализира. Защо Финци приема? Споделя, че сюжетът го заинтересувал, а и доста се впечатлил от Лиза. И ето, години по-късно двамата са семейство. Малката Матилда е нещото, което ги свързва най-силно. Тя към този момент е на 4 години. 

" Когато Сами беше хлапе, аз бях непрекъснато ангажиран със фотоси, със спектакли. Не съумях да споделя детството му. Сега с Матилда е друго. Виждам едно малко дребосъче, което навлиза в живота ми и аз му оказвам помощ, доколкото мога “, споделя Финци.

Синът му Самуел от пианистката Гина Табакова е знаменит артист, с изключителна кариера в Германия. Разделят се с Гина, когато Сами е на 13 години. Наследникът на Ицко е 13 години по-голям от актуалната му брачна половинка и 51 от сестричката си. Именно поради пропуща във възпитанието на сина си Финци през днешния ден е непрекъснато до момиченцето си Матилда, кръстено на майка му. В началото на месеца тя навърши 4 години. 

" И тя е тръгнала да се развива в света на изкуството, към балета. Много обича класическия балет. Става все по-смела и във въртенето, и в подскоците “, горд е таткото.  Той самичък се впуска да е партьор на дребната в света на балета, който тя учи в частна школа, написа " Минаха години ". 

" Дойде миг, в който аз трябваше да й партнирам като принц Дезире или като Франц, или като лешникотрошача, да вземам на ръце, да я издигам по доста пъти и гладко да я спускам на земята “,разкрива миг от построяването на щерка си като балерина Ицко. Той е толкоз безрезервен, че е подготвен да прави балетни поддръжки на дребната принцеса и да върти пируети до зашеметяване, единствено и единствено тя да е щастлива.

Фото: Varna24.bg
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР