10 държави ще подкрепят санкциите срещу Русия заради случая Скрипал

...
10 държави ще подкрепят санкциите срещу Русия заради случая Скрипал
Коментари Харесай

България ще гони руски дипломати заради Скрипал, твърди Гардиън

10 страни ще поддържат глобите против Русия поради случая " Скрипал " във Англия и ще гонят съветски дипломати - измежду тях е и България. Това твърди английското издание " Гардиън ", като съгласно медията се чака в околните дни и други европейски страни да влязат в листата.

Франция, Германия, Полша, Ирландия, Холандия, Естония, Латвия, Литва, България, Чехия и Дания са страните, които ще гонят съветски дипломати.

" Това, което се случи във Англия, е невиждано ", сподели френският президент Еманюел Макрон за Скрипал след срещата на водачите в Европейски Съюз, извършена тази седмица.

На нея участва и Бойко Борисов, който от своя страна изиска повече доказателства за изказванията на Англия, че Москва стои зад отравянето на шпионина Скрипал.

„ Времето, в което всеобщо се отзовават дипломати, едва ли ли ще докара до повече мир, до повече успокоение и съгласие ", уточни още министър-председателят.

„ Гардиън “ цитира английския министър председател Тереза Мей, която преди да си тръгне от Брюксел е декларирала, че новите доказателства, предоставени на 27-те европейски водачи са ги убедили в английския разбор на случая в Солсбъри.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР