1. На светлината е изключително обилна, особено по обяд. Снимайте

...
1. На светлината е изключително обилна, особено по обяд. Снимайте
Коментари Харесай

10 правила за хубави снимки на плажа

1. На светлината е извънредно изобилна, изключително по обяд. Снимайте рано заран или когато слънцето стартира да пада. На българското море мъчно може да се снима залез над водата, с изключение на на някой доста бездънен и завъртян залив, само че светлината тогава въпреки всичко е прелестна.

2. Прицелете се към място, където не се виждат други хора все още. Така феновете ще останат с усещането, че сте сами на – нещо, което единствено вие си знаете какъв брой е надалеч от истината.

3. Снимайте към хоризонта, без да вкарвате в кадър вдадената в морето суша – по този начин ще избегнете градежите по нея и ще създадете усещането, че сте на някакво хубаво място, където природата към момента е девствена.

4. Задължително при селфи се обръщайте с лице към светлината, само че не забравяйте да си сложите слънчевите очила – по този начин очите ви няма да са присвити и няма да имате бръчки.

5. По-добре е да снимате коктейла си, в сравнение с миш-маша от плажното капанче. 6. Крака в пясък и приближаваща вълна е класика, само че почва да се трансформира в факсимиле. Помислете за други разновидности – надпис или знак, изрисуван в пясъка, също правят работа. Стъпки в пясъка още повече.

6. Винаги е добра концепция да снимате пътя към плажа - пътека, дървена скара, ската - всичко, което води към обетованата земя на вашата почивка

7. Шезлонг, сламена шапка, коктейл, отворена книга, мидички, плавници и шнорхел – все до един страхотни атрибути на плажния мизансцен. Използвайте ги с въображение и мярка.

8. Слънчевите очила са прелестен признак за – в тях може да се отрази каквото решите – пейзажът, коктейлът, индивидът, който ви снима...

9. Обръщайте внимание на сенките, те също могат да бъдат сполучливо включени в някаква комбинация.

10. Оставете си няколко фотоси за след ваканцията. Можете да ги публикувате последователно и по този начин да създадете визията, че още сте на море.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР