1 милион лева кръвнина ще искат от Лютви Местан родителите

...
1 милион лева кръвнина ще искат от Лютви Местан родителите
Коментари Харесай

1 млн. кръвнина искат от Местан за убитото бебе

1 милион лв. кръвнина ще желаят от Лютви Местан родителите на починалото в катасрофа бебе. Сумата, за която ще упорства почерненото семейство Ахмед от момчилградското село Загорско, е рекордна. 

Преди седмица водачът на политическа партия ДОСТ предизвика тежък конфликт на пътя за Гърция. С лимузината си „ Фолксваген Фаетон ” той отне предимството на движещото се с висока скорост в посока Кърджали БМВ. В последвалата тежка злополука почина 6-месечното бебе на семейство Юсеин и Емине Ахмед, а 10-годишният им наследник също пострада.

Почерненото семейство на 31-годишния Юсеин Ахмед ще търси рекордна отплата от Лютви Местан за гибелта на бебето си, признаха техни съселяни от кърджалийското село Първица. Общата кръвнина, която фамилията ще търси от Лютви Местан, ще е в размер на 1 милион лв..

Законът към този момент дава право всички близки на умрял в злополука да търсят финансови обезщетения от виновника. Така искания към Лютви Местан ще насочат освен съпрузите Юсеин и Емине Ахмед, само че и техните родители, както и 10-годишният им наследник. При това състояние общият размер на кръвнината може да доближи 1 милион лв., пише Struma.com.

„ Покрусен съм и пострадвам надълбоко. Изразявам съболезнования на околните на умрялото бебе. Нека органите независимо и обективно да извършат всички процесуално-следствени дейности, да разпитат очевидци, уповавам се, не изборно. Тогава може да се сложи въпросът за виновността и отговорността “, коментира Лютви Местан след напускането на ареста в Кърджали. Лидерът на ДОСТ прекара близо 20 часа в постройката на полицията в Кърджали, след което бе пуснат под гаранция от 10 000 лв..

Близки до потърпевшото семейство Юсеин пък показаха обществено подозрения, че Местан може да избегне наказателна отговорност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР