1. Когато група от хора се смеят, всеки инстинктивно поглежда

...
1. Когато група от хора се смеят, всеки инстинктивно поглежда
Коментари Харесай

Психологически трикове, които е добре всеки учител да знае

1. Когато група от хора се смеят, всеки инстинктивно поглежда този, който му е най -симпатичен в групата. (или този, който желае да бъде негов приятел). Така можете да идентифицирате взаимовръзките във Вашия клас.

2. Когато сте напрегнати в работата, или обстановката изисква централизация, е целесъобразно да дъвчете нещо (ако регулирате тежестта си, може да е дъвка). Това е обвързвано с подсъзнанието на индивида и възприятие за сигурност, защото нормално се храним, когато не сме застрашени. 

3. Ако някой е сърдит и ни крещи, е целесъобразно да запазим успокоение. Ако реагираме нападателно на нападателната среда, ситуацията единствено ще се утежни. По-късно, този човек обезпечено ще се срами от държанието си. Дори и да не го споделя, ще знае, че не е бил прав. Това е извънредно значимо, при работа с нападателни родители. 

4. Когато човек дава отговор на въпрос единствено отчасти, или прекомерно уклончиво, не питайте още веднъж. Мълчаливо го погледнете в очите. Реакцията ще Ви изненада. Твърде евентуално да го притесните и ще предизвикате събеседника си, да продължи да приказва.

5. Оказва се, изражението на лицето, не постоянно е резултат от избрани усеща. Доказано е, че то може да провокира същите тези усеща, в случай че му зададем изражение. Примерно в случай че желаем да се усещаме щастливи би трябвало да се усмихваме по- постоянно и допустимо най-широко.

6. По-добре е да не използвате изрази от рода на " Аз мисля " или " Аз допускам " Те демонстрират на събеседника Ви, че сте нерешителен и е допустимо да не Ви се доверят.

7. Преди значимо изявление, среща с родителил или сътрудник, който не познавате, е потребно да си визиите, че сте свързани с това лице с дългогодишната връзка и близко другарство. Така нашия вътрешен мир и ум с лекост ще пресъздадат позитивна среда. Гарантирано, по този начин Вие ще вдъхнете на другата страна спокойствие и убеденост.

8. Ако ние сме в положение откровено се зарадваме, от среща си с даден човек, обезпечено на идната среща и той ще се радва да Ви види. (Между другото, кучето непрекъснато прави този трик с нас).

9. Хората са склонни да се съгласяват да ни дадат нещо малко, в случай че преди този момент са ни отказали нещо огромно.

10. Как върви избрана  среща, колкото и необичайно да Ви звучи,  може да получите от позицията на краката на своя събеседник. Ако върха на обувките на събеседника Ви сочат на друго място, а не към Вас, това нормално значи, че лицето, желае бързо да постави завършек на диалога.

11. Ще присъствате на среща, на която се очаква да има рецензии към Вас. При такива условия, най-добре е да седнете до индивида, който очаквате да Ви подлага на критика. Гарантирано той ще загуби част от агресивността си и е прекомерно евентуално да промени желанието си да нападна. Дори и да го направи, ще бъде по-мек.

12. Голяма част от хора не могат да разграничат демонстрираната убеденост и действителната убеденост. Ако се научите да демонстрирате убеденост, хората обезпечено ще бъдат привлечени от Вас.  

13. Един добър съвет към класните ръководители. Поставете в класните стаи огледална стена или огледални повърхности. Хората се държат доста по-правилно, когато се виждат в профил, тъй като никой не обича да види себе си нервиран и сърдит.

14. Винаги при първа среща с родител се опитвайте да видите цвета на очите му.  Той подсъзнателно ще усети топла връзка и възприятие, че може да Ви има доверие, точно заради  удължения контакт с очите.

15. Опитайте при първа среща с родители, да не демонстрирате предимство и да не водите диалога от позицията на доминант (Вие на бюрото, а той прав до Вас). Създайте си място за осъществяване на такива срещи, което да е приветливо и да има уют. В следствие, позитивните страсти от тази среща, ще бъдат свързани и трансферирани на Вас. Особено в случай че годината е първа за този клас, наложително би трябвало да проведете среща с родителите на всеки един възпитаник. Така ще създадете по - огромно доверие в родителя, ще можете да управлявате рисковите обстановки, да индентифицирате избрани нападателни или рискови звена.

Инфо: www.setmodels.net

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР