1. Има четири неща, които трябва да умееш да употребяваш:Вода;Хляб;Масло; Вино. 2.

...
1. Има четири неща, които трябва да умееш да употребяваш:Вода;Хляб;Масло; Вино. 2.
Коментари Харесай

Четири неща, които...

1. Има четири неща, които би трябвало да умееш да употребяваш:Вода;Хляб;Масло; Вино. 2. Има четири неща, които би трябвало да можеш да спазваш: 
Ред в музиката; Ред в страната; Ред в дома; Ред в мислите. 3. Има четири неща, които би трябвало да можеш да пазиш: 
Честта си;Чужда тайна; Верността си; Светлата памет. 4. Има четири неща, които би трябвало да можеш да прощаваш: 
Грешките на родителите; Слабостите на приятелите; Постъпките на враговете; Собственните си заблуди. 5. Има четири неща, които би трябвало да можеш да различиш: 
Страстта от любовта; Угодничеството от предаността; Страхливостта от предпазливостта; Лъжата от фантазията. 6. Има четири неща, които би трябвало да умееш да правиш:
Да благодариш искрено;Да не закъсняваш;Да не прекъсваш говорещия; Да не се разделяш с враговете си. 7. Има четири неща, които би трябвало да се научиш да не забелязваш: 
Чуждата слабост;Клюките за някого; Слуховете за себе си; Своя триумф. 8. Има четири неща, които би трябвало да се научиш да търпиш: 
Неразбирането на другите; Поведението на близките; Интригите на враговете; Болестите на тялото. 9. Има четири неща, които би трябвало да можеш да чуеш: 
Музиката на тишината; Гласът на съвестта; Зовът на сърцето; Гласът Божи. 
*Терентий Травник (Игор Аркадиевич Алексеев, р. 1964 г.) е съветски стихотворец и журналист, притежател на голям брой литературни награди, мъдрец, художник и композитор, създател и сценарист на приказни истории. От 1991 година е покровител и участник във възобновяване на голям брой православни храмове в Русия.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР