1. Българската икономика: Охлаждането започва Ако доскоро статистиката отчиташе рекорди

...
1. Българската икономика: Охлаждането започва Ако доскоро статистиката отчиташе рекорди
Коментари Харесай

Топ 5 от Капитал: Охлаждането на икономиката започва; Новият най-голям соларен парк в България

1. Българската стопанска система: Охлаждането стартира Ако до неотдавна статистиката отчиташе върхове на растежа на износа, на заплатите, на промишленото произвеждане, на строителството на жилища, през първите три месеца на годината това внезапно се промени. И доста от индикаторите записаха спадове за първи път в последните две години на бурно икономическо възобновяване.Логично данните за Брутният вътрешен продукт от началото на годината до март също демонстрираха изстудяване - растеж едвам 2% на годишна база - най-слабият ритъм за последните десетина години, в случай че изключим спадовете по време на пандемията. Причината е, че. 2. Новият максимален слънчев парк в България: Инвестицията е над 200 млн. лева, а зад плана стоят Асен Христов и Кирил Бошов от " Еврохолд ", както и Сами Чакъров Ако пътувате към Сапарева баня и Паничище, погледнете на север, тъкмо при отбивката от основния път Дупница - Самоков - върху ската на планина Верила, до село Крайници, ще видите новия максимален слънчев парк в България. Фотоволтаичната централа, кръстена на името на планината, е ситуирана върху терен над 1300 декара и има конфигурирана мощ 123 мегавата. За съпоставяне - всички налични слънчеви паркове в страната са с обща мощ към 1750 мегавата.

1. Българската стопанска система: Охлаждането стартира Ако до неотдавна статистиката отчиташе върхове на растежа на износа, на заплатите, на промишленото произвеждане, на строителството на жилища, през първите три месеца на годината това внезапно се промени. И доста от индикаторите записаха спадове за първи път в последните две години на бурно икономическо възобновяване.

Логично данните за Брутният вътрешен продукт от началото на годината до март също демонстрираха изстудяване - растеж едвам 2% на годишна база - най-слабият ритъм за последните десетина години, в случай че изключим спадовете по време на пандемията. Причината е, че. 2. Новият максимален слънчев парк в България: Инвестицията е над 200 млн. лева, а зад плана стоят Асен Христов и Кирил Бошов от " Еврохолд ", както и Сами Чакъров Ако пътувате към Сапарева баня и Паничище, погледнете на север, тъкмо при отбивката от основния път Дупница - Самоков - върху ската на планина Верила, до село Крайници, ще видите новия максимален слънчев парк в България. Фотоволтаичната централа, кръстена на името на планината, е ситуирана върху терен над 1300 декара и има конфигурирана мощ 123 мегавата. За съпоставяне - всички налични слънчеви паркове в страната са с обща мощ към 1750 мегавата.

Инвеститор в плана е сдружението " Белозем солар парк 3 ", чиито крайни притежатели са Асен Христов (основен притежател на " Еврохолд " и надлежно на " Електрохолд " ), Кирил Бошов (председател на УС на " Еврохолд " ), Велислав Христов (член на УС на " Еврохолд " ), Сами Чакъров (син на някогашния екоминистър от Движение за права и свободи Джевдет Чакъров) и Мартин Нанков. които в тази ситуация са обезпечени с банково финансиране и лични средства. 3. Българската EnduroSat уголемява галактическата си задача с нови 10 млн. $ Мечтата на Райчо Райчев постоянно е била да направи Космоса наличен за всеки. Именно тази концепция седи зад съоснования от него през 2015 година производител на наносателити EnduroSat - предлагането на споделени сателитни услуги. През последната седмица беше направена още една стъпка към сбъдването на тази фантазия - EnduroSat получи нова инвестиция в размер на 10 млн. $ в рунд А, воден от европейския фонд CEECAT Capital. В него взе участие и досегашният вложител в стартъпа Freigeist, който преди време вложи 2 млн. евро.

При последното финансиране през 2021 година стартъпът на Райчо Райчев доближи оценка 50 млн. евро след инвестиция от българския фонд Neo Ventures. съгласно неофициална информация на " Капитал ". 4. Директорът на Wizz Air: Ерата на билетите от 10 евро не е завършила Унгарецът Йозеф Варади е един от създателите на Wizz Air през 2003 година Има магистърска степен по стопанска система от Университета за стопански науки в Будапеща и магистърска степен по право от Лондонския университет. Между 1991 и 2001 година Варади работи в Procter and Gamble като шеф продажби за световни клиенти. След това се причислява към Malév Hungarian Airlines, като е основен търговски шеф в унгарската държавна самолетна компания, а сред 2001 и 2003 година е и основен изпълнителен шеф. Членува в борда на компании като Lufthansa Technik Budapest, Mandala Airlines, JetSMART.
Реклама
Wizz Air стартира да лети до София през 2005 година Към момента компанията има към този момент седем самолета в София и 11 в страната, като три са основани във Варна и един през летния сезон в Бургас. През 2022 година Wizz Air е превозила 27.1 млн. пасажери, като през 2022 година е обслужвала 194 дестинации в 50 страни, а приходите й са били 1.7 милиарда евро. 5. За какво ни е " Ергенът ": Романтичното риалити е сеир за едни и късмет за обществена гражданска война за други Два пъти седмично през последните три месеца политическият безпорядък в България и по света остава на назад във времето. Изместват го блестящите рокли, алените рози и острите спорове на " най-вълнуващото сантиментално риалити " - " Ергенът ". Погледите са приковани в екрана в очакване да видят коя участничка ще бъде поканена на среща и коя ще си тръгне, останала без роза, а след всеки епизод феновете са подготвени да разискват развиването.

Българският вид на шоуто се появи през 2022 година, 20 години след първото издание на " Ергенът " в Съединени американски щати. През втория му сезон 25 дами се впускат в конкуренция за сърцето на класическия пианист Евгени Генчев, изолирани в красиво имение в Бодрум. Предаването наблюдава техните страсти, проекти и тактики за триумф, слага ги в разнообразни функции - от ученички, през спасителки на плажа до булки, състезаващи се за сватбена фотосесия, и ги въвлича в конфликтни игри. Наблюдатели считат формата за сексистки, тъй като слага дамите в подчинено състояние и ги прави подвластни от утвърждението на мъжа. В същото време вторият сезон на предаването демонстрира - въпреки и сред коктейлите и сантименталните срещи.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР