04 Юни Apple разработва нова операционна система с кодово име

...
04 Юни Apple разработва нова операционна система с кодово име
Коментари Харесай

Apple готви нова операционна система?

04 Юни
Apple създава нова операционна система с кодово име homeOS. До подобен извод може да се стигне от оповестена на уеб страницата на компанията публикация за работна позиция място за старши експерт в услугата Apple Music за мобилната операционна система iOS. Малко след публикуването обаче текстът бе редактиран и homeOS бе отстранена от него.

По данни на MacRumors в известието необявената платформа е упомената два пъти. " Ще работите със систематични инженери на Apple, с цел да научите вътрешните механизми на iOS, watchOS, tvOS и homeOS и да оптимизирате своя кода за успеваемост по способи, които единствено Apple може да предложи. Присъединете се към нашия екип и променете света към по-добро за феновете на музиката по целия свят. ", написа в длъжностната характерност.

Второто споменаване се отнася до Apple Music, работеща на разнообразни системи на компанията. " Екипът на Apple Music Frameworks има софтуерния пакет, който разрешава на Apple Music да бъде интегрирана във всички наши мобилни платформи: iOS, watchOS и homeOS ", написа споделя в обявата.

Сред редакцията на текста думата homeOS е сменена с HomePod - домашният интелигентен представител на компанията. Според доста наблюдаващи обаче не става дума за неточност, а за действително разработвана нова операционна система. Ако това е по този начин, то името ѝ евентуално непосредствено показва обсега на нейното потребление. Т.е. явно Apple я приготвя за инсталиране на линията си от артикули за домашна приложимост.

Засега към нея спадат единствено интелигентни високоговорители - упоменатият HomePod, който дебютира през 2017 година, и неговата по-малка версия HomePod mini, пусната през октомври 2020 година И двата продукта сега работят под ръководството леко модифициран tvOS. Вероятно е в бъдеще Apple ще продължи развива тази категория от артикули. Конкурентът Гугъл, да вземем за пример, предлага освен интелигентни представители, само че и умни екрани.

Интересно е да се добави, че " течът " на информация се случва дни преди тазгодишното издание конференцията за разработчици на Apple - WWDC. На това събитие компанията обръща оптимално внимание на своите софтуерни артикули, като годишно афишира най-новите версии на macOS, iOS, iPadOS и така нататък WWDC 2021 ще се организира на 7 юни 2021 г.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР