02 Юни Най-малките пациенти на УМБАЛСМ Н.И.Пирогов вече ще се

...
02 Юни Най-малките пациенти на УМБАЛСМ Н.И.Пирогов вече ще се
Коментари Харесай

Huawei Technologies България дари таблети на детското отделение на Пирогов

02 Юни
Най-малките пациенти на УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов " към този момент ще се радват на най-новата облага на лечебното заведение, откакто Huawei Technologies Bulgaria подари таблети на детските отделения на болничното заведение в границите на самодейността си " 1000 фантазии ". По този метод компанията обезпечава съгласуваност, обезпечен достъп до обучение, връзка със фамилията и приятелите и занимания, които да създадат болничния престой по-малко травматичен за малчуганите. " Това е единствено първата ни стъпка в тази тенденция. Програмата ни " 1000 фантазии " е ориентирана точно към децата, към младежите, на които да подадем ръка и да помогнем да бъдат дейната част на обществото ни, възползвайки се от напредъка на технологиите и опциите на дигитализацията. Няма нищо по-важно от това в сложен миг, какъвто безспорно е престоят в болнично заведение, децата ни да се усещат свързани ", изяснява философията на програмата Дженсен Ли, изпълнителен шеф на Huawei Technologies Bulgaria, и прибавя: " Искрено се веселя, че реализирахме самодейността си навръх 1 юни - Международния ден на детето. Усмивките и фантазиите на децата са скъпи, по тази причина влагаме отговорно и с готовност в тях ".

В обстановката на международна пандемия от COVID-19 електронните устройства и интернет свързаността направиха вероятни образованието и общуването на децата. Във фокуса на акцията " 1000 фантазии " в България са пациентите на детските лечебни заведения и отделения в страната, които посредством дарените устройства могат да поддържат връзка с околните и приятелите си, да наблюдават уроците си онлайн и да се забавляват в цифрова среда.

Изпълнителният шеф на УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов " проф. д.м. доктор Асен Балтов разяснява: " Всяка година хиляди деца от цялата страна минават през незабавните ни кабинети и клиники. На една част от тях се постанова да останат за лекуване при нас. Това са най-тежките случаи, чието възобновяване изисква повече време. Така децата остават изолирани от своите връстници, от игрите и от образователния развой. COVID-19 към този момент ни сподели, че дигитализацията и виртуалната връзка имат своите преимущества, когато приказваме за образование и социализация при младите. Поради това одобряваме този жест, който, убеден съм, ще зарадва нашите дребни пациенти ".

" С това подаяние Huawei Technologies демонстрира по какъв начин цифровите технологии работят в интерес на значими публични браншове като опазването на здравето и образованието. Нашата компания ще продължи да влага във високотехнологични решения, които да подкрепят медицината и грижата за дребните пациенти, в това число и в области като видеоасистираната хирургия, която болница " Н.И.Пирогов " развива. Иновациите в науката и образованието са другият приоритет на нашата компания, ориентиран към възстановяване на ИКТ уменията на младежите ", добавя Дженсен Ли.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР