Който и гражданин да попитате дали някога е успявал да

Който и гражданин да попитате дали някога е успявал да ...

......... срещу 20 милиона лева, най-сетне да заработи изрядно. Друг е въпросът кой подвежда кмета на града и МРРБ, че електронното таксуване по първите пет линии работи безотказно и гражданите го ползват без проблем. Сигурно и тези отчети са направени проформа.  Също като онзи за потъналото левче в апарата за билети.


Поредната показна акция с белезници и сирени разчовърка за малко

Поредната показна акция с белезници и сирени разчовърка за малко ...

......... А после се чудим защо успехът често каца на рамото на най-празноглавите сред нас. Ако сте млад човек с амбиция за работа в държавната администрация, не подминавайте с пренебрежение възможностите в ДАИ. Четете обявите за работа и не забравяйте: паролата за успеха е „дай пет (хиляди лева) на шефа на ДАИ“!


Цвета Караянчева демонстрира своята некомпетентност като председател на НС в

Цвета Караянчева демонстрира своята некомпетентност като председател на НС в ...

......... Това тяхно право е гарантирано от Конституцията на Република България.  Незачитането на мнението на най-уязвимата група от българското общество е в разрез с всички изповядвани ценности постигнати от обществото - друг е въпросът дали Караянчева въобще може да осмисли какво е казала в устрема си да защитава своите заместници!  


Пиарът на Корнелия Нинова - Бояна Бозаджиева се подигра с

Пиарът на Корнелия Нинова - Бояна Бозаджиева се подигра с ...

......... Всичко щеше да е забавно, ако Георг беше врачка в треторазрядна кабелна телевизия, но жестоката действителност е, че от него зависи външната ни политика... P.S. Ако младите европейски гости ги водим на танци с полуголи мацки, то възрастните европейски гости директно “консумация” и “бело” ли им предлагаме?" Бояна Бозаджиева- Фейсбук


Вчера (23.04.2018 г.) един от бойкопослушните ежедневници публикува статията „Ревът

Вчера (23.04.2018 г.) един от бойкопослушните ежедневници публикува статията „Ревът ...

......... и някои журналисти издават предварителни присъди, преди следствието да е завършило и преди съда да се е поизнесъл. Свободата на словото не е свобода на брътвежите, на тиражиране на неистините, не е свобода да се изкривява истината безогледно, както това се прави преди война и след лов. Източник : Поглед.инфо


"Хитрата сврака, с двата крака", гласи народната потоворка. Тя важи

"Хитрата сврака, с двата крака", гласи народната потоворка. Тя важи ...

......... когото са се продали - Ковачки - ги карал да подписват празни листи. И те, големите "политици", подписвали на килограм. Е, сега се оказва, че са длъжници за стотици хиляди на фирми на Ковачки. Извод: мошеникът винаги трябва да знае, че рано или късно ще стане жертва на по-голям мошеник."Очакванията на жителите на бъдещата Европейска столица на културата за

Очакванията на жителите на бъдещата Европейска столица на културата за ...

......... някой смелчага, който да излезе и открито да го заяви. Защото опитът на домакините на тази инициатива през последните години показва, че това е просто един начин избраниците да покажат на останалата част от Европа какви са. Но съвсем реално, а не така, както изглеждат в главите на управниците си.


В този труден момент - след крайно недостойните сцени на

В този труден момент - след крайно недостойните сцени на ...

......... доведени да гласуват. Така че при тях това са манипулативни прийоми с традиции. Така че сега е моментът демократично мислещите хора да реагират. Мълчанието не носи нищо, а десният човек по дух и убеждение е реформатор и призовавам да се обединим, за да продължим изграждането на модерна европейска държава. /Марица.бг


В българското политическо пространство има един своеобразен балон. Този балон

В българското политическо пространство има един своеобразен балон. Този балон ...

......... ДЕОС вече е неразривно свързано с бъдещето на Демократична България. Единствено можем да чакаме да видим какво ще излезе от този нов политически проект в пространството на градската демократична общност, но съдейки от липсата на промяна в политическото говорене, няма да е нищо изненадващо, а същото говорене в същия балон.


За кратко, ама пак ще ви занимая със селяниите си,

За кратко, ама пак ще ви занимая със селяниите си, ...

......... това, че цената на електрическата енергия ще се вдигне от 1 юли, няма да остане под пепелта. Ще го усетим, защото нали знаете, че вдигне ли се токът, всичко се вдига. Като цена, разбира се, което пък автоматично освобождава още една дупка от каиша, т.е. колана. Пак пардон за селянията.


И като започнаха едни арести, та цяла неделя. Не бяха

И като започнаха едни арести, та цяла неделя. Не бяха ...

......... с една студена вода. И да тръпне в очакване някой висш чиновник, министър, депутат, кмет или кметица да бъде наказан за злоупотреба с държавната цица. Само че до доказване на противното на чакащите дотам им опротивя, че все повече предпочитат да чакат в чакалнята на летището.До следващия полет.И до следващия арест.Днес 20 април 2018 г. българския парламент доказа, че не

Днес 20 април 2018 г. българския парламент доказа, че не ...

......... синове и дъщери на българския народ. За да я има днешна България живота си в  априлското въстание дадоха хиляди български герои. Тяхната пролята кръв и техните млади животи не са дадени напразно, защото благодарение на техния героизъм я има днешна България, която отново е поробена от некадърни политици и майцепродажници!   


Айде пак трябва да пускам анализ как се става кмет

Айде пак трябва да пускам анализ как се става кмет ...

......... нз си какво. Ама като гледах прокуратурата как уверено говори, май май си е истина, че е искала. И още нещо да добавя. Когато някой го сготвят, не се прави публично. А ще гледате само кадри как я носят от ареста до съдът. Йордан Бонев, Фейсбук, публикуване без редакторска намеса


Хора като Цветан Цветанов и Екатерина Захариева да критикуват

Хора като Цветан Цветанов и Екатерина Захариева да критикуват "геополитически ...

......... Екатерина Захариева да критикуват "геополитически грешки" на президента Радев е все едно Черната и Русата Златка да "откриват грешки" в трудовете на Умберто Еко. Това написа в фейсбук профила си днес журналистът Петър Волгин по повод критиките на Цветан Цветанов и Екатерина Захариева по повод КСНС свикан вчера при президента.


Преди Десислава Иванчева кмет на софийския квартал „Младост“ беше д-р

Преди Десислава Иванчева кмет на софийския квартал „Младост“ беше д-р ...

......... бъде доказана, такива акции усилват усещането за безнадеждност, за отчуждение между политиката и хората, внушават, че няма смисъл да търсиш промяна, понеже всичко е под контрол и се решава някъде другаде. Не при нас и не от нас. И това е по-страшно от обикновената корупция. Георги Даскалов-журналист, публикувано във Фейсбук.


Турският президент

Турският президент "издърпа" във времето парламентарните и президентски избори в ...

......... посока, която да е полезна на Реджеп Ердоган и АКП, същият няма повод да чака до края на 2019-та година, за да спечели проведените избори. С други думи, Турция върви към избори по такъв начин, че не само датата, но по възможност и резултатите от тях да бъдат предварително ясни.В СДС винаги са били новатори. И в почти пълен

В СДС винаги са били новатори. И в почти пълен ...

......... като олимпийска дисциплина. Няма да се синхронизираме само със старата Европа, където Меркел и Мей са с болки в ставите, а част от останалите държавни мъже страдат от джендър болежки. Но то старата Европа вече кой ли я синхронизира.Затова - да действаме по синия почин.  До пълното и окончателно засиняване.


Наборната военна служба трябва да е задължителна - искаме нов

Наборната военна служба трябва да е задължителна - искаме нов ...

......... му ще има възможност допълнително да бъдат възпитавани младите хора в родолюбие, физическо и психологическо съзряване. „За ниско образованите ще се получи освен военната подготовка, образователна и професионална по някои от гражданските специалности, от които има голяма нужда", допълни той. Според него се създава възможност за приобщаване на малцинствените групи.


„Искаме да останем и да работим тук, в България. Но

„Искаме да останем и да работим тук, в България. Но ...

......... е едно от най-престижните учебни заведения в Силистра. Възпитаниците й завоюват челни позиции на различни олимпиади, конкурси и състезания. След разговора с учениците вицепрезидентът Илияна Йотова посети Регионалния исторически музея в Силистра, експонатите в който представи проф. Георги Атанасов. Разгледана бе и гробница със стенописи от средата на IV век.


Дори кракът ни да не стъпва в църква през останалата

Дори кракът ни да не стъпва в църква през останалата ...

......... 7 на сто, по-умерени скептици, отговарят, че не вярват във Всевишния, но спазват религиозните обичаи заради традицията. Но тъй като не всеки ден е Великден, след Страстната седмица повечето от нас се завръщат към естествените си страсти, които - за добро или за лошо, нямат нищо общо със страданието Христово.


Днес баджак телевизиите показаха как НЕ се прави репортаж, още по-малко в

Днес баджак телевизиите показаха как НЕ се прави репортаж, още по-малко в ...

......... микрофони в лицата на нещастни хора  обаче няма нищо общо с въпросите към властта. Там или има конкретна поръчка, или се мълчи. Неудобните въпроси остават незададени, но в обществото пък остава огромна липса на информация. Смелостта не е да смажеш падналия, а да се изправиш срещу по-силния и да победиш. 


Църкви, параклиси, синагоги, джамии, текета, театри, галерии – всички те

Църкви, параклиси, синагоги, джамии, текета, театри, галерии – всички те ...

......... китайски-японско турист. Те правят Пловдив и столица на римската провинция Тракия, и културна столица на България и Европейска столица на културата. Духовната енергия е посочила своите места в Пловдив, а не една група усърдни и трудолюбиви писачи на „културни проекти”, които ще отлетят от града при първото прибиране на хранилката.


Истинският протест на хората с увреждания още не се е

Истинският протест на хората с увреждания още не се е ...

......... скандират: "Реформа да, но не така", но не казаха как, ако не така. Е, има хора, които знаят как. За беда, не са "национално представени" и достъпът им до тези, от които трябва да бъдат чути, е значително по-труден. Но компенсират с настойчивост. Така ще бъде и на 18-и април.


Не мога да си обясня как правителството допусна година-година и

Не мога да си обясня как правителството допусна година-година и ...

......... на политиката, или просто сме присъдружни към външни решения“. Той определи някои действия на парламентарната група като странни и необясними, например, че БСП е съпричастна към закона за малките бензиностанции. „Ако действително е така, за каква битка с монополите става въпрос и дали на моменти не имитираме опозиция?“, каза той.


Попадали ли сте на таксиметров шофьор, който не знае къде

Попадали ли сте на таксиметров шофьор, който не знае къде ...

......... 2000 колоездачи. Идейно би било, за да спасят бизнеса, шофьорите да се пребоядисат в "зелено" и да яхнат велотаксита по алеите на града. Въртенето на педалите със сигурност ще ги омиротвори по три причини: ще избегнат трафика, ще спестят от гориво и няма да трошат нерви заради дупките в асфалта.


Случайно попадналата в министерството на труда като зам.-министър Султанка Петрова

Случайно попадналата в министерството на труда като зам.-министър Султанка Петрова ...

......... 3000 евро, докато същата лютеница в България се продава за 4.00 лева при нашенските заплати от 300 евро. Сузито обаче едва ли ще разбере тези социални тънкости. От визията ѝ обаче се вижда, че разбира от скъпи изкуствени зъби, струващи колкото пенсиите на едно българско село за месец?     


Организациите на италианската мафия отдавна са се настанали във всички

Организациите на италианската мафия отдавна са се настанали във всички ...

......... и Черна гора. Страните от Източна Европа, включително и членуващите в ЕС, често предлагали „сигурен терен” за нелегални сделки, защото законодателството, методите на издирване, както и сътрудничеството в борбата срещу организираната престъпност са далеч по-слабо развити, отколкото в Италия и страните от Западна Европа", заключава Франческо Форджоне, цитиран от бТВ.


Един старец събрал децата си: – Деца мои, настъпи последният

Един старец събрал децата си: – Деца мои, настъпи последният ...

......... живот. Докато в семейството има мир и съгласие, животът ще бъде щастлив. Дом, в който няма съгласие, е пропаднал дом! Пазете обръчите, деца мои! Най-големият син се наклонил, целунал ръката на стария си баща и казал: - Благодаря ти, татко, за мъдрия съвет. Няма да го забравим, докато сме живи.


Защо авторитаризмът на Орбан е толкова популярен на Изток? ЕС

Защо авторитаризмът на Орбан е толкова популярен на Изток? ЕС ...

......... задължава да спазват правилата, които им бяха добре известни още преди да влязат в общността. Сега има нужда от посредничество – още преди страните от Западните Балкани да бъдат приети в ЕС. Защото те - почти без изключение - също симпатизират на Орбан и сие. ЕС го очакват нови главоболия!


Жертвите до Вършец станаха три Започна голямото завръщане след празниците

Жертвите до Вършец станаха три Започна голямото завръщане след празниците ...

......... ул. „Хенрик Ибсен“ до кръстовището с бул. „Черни връх“. Мъжът се опитвал да премести таралеж от пътя. Идваща след него кола не го забелязала и го помела. Хиляди автомобили започнаха да се прибират след празниците от Гърция. Много студенти предпочитат споделените пътувания и така малко трафикът е намален. /Марица.бг  


Случаят

Случаят "Скрипал" и последвалите реакции далеч надхвърлиха клишираното обяснение "всяко ...

......... си към съюзниците, и европейската си принадлежност в много по-голяма степен в момента, когато спря проекта "Южен поток". В заключение: трябваше ли България да гони руски дипломати заради случая "Скрипал"? Като че ли да, но не е фатално, че не го направи. Русия със сигурност ще (ни) предостави втори шанс...


Шейсет и два процента от българите смятат, че премиерът Бойко

Шейсет и два процента от българите смятат, че премиерът Бойко ...

......... смятат, че преговорите с него са излишни. В същото време обаче обществото ни явно продължава да очаква далеч по-ефективни и твърди действия срещу проблемите в страната и особено спрямо корупцията, смятат от "Галъп интернешънъл". Така например скорошните акции на прокуратурата в болници срещат практически единодушно одобрение - 93 процента.  


Ще забият църковните камбани. Ще затрептят пламъчетата на свещите, запалени

Ще забият църковните камбани. Ще затрептят пламъчетата на свещите, запалени ...

......... опозорените министри. А е краят на Страстната седмица, седмицата на изкупителните за греховете на човечеството страдания Христови. Той, богочовекът, казваше, че трябва да прощаваме дори на враговете си. Нефелните в управлението ни врагове ли са ни? Но да се смирим. Христос воскресе. Не чувате ли тържествения звън на църковните камбани.


Цялатa църква страда и скърби за раздялата с божествния син.

Цялатa църква страда и скърби за раздялата с божествния син. ...

......... Скопие, която ще вземе частица от благодатния огън. Изповядването в последните години у нас се популяризира, съобщи още митрополитът. По думите му в Католическата църква изповедта е безлична, защото няма визуален контакт, докато в Православната свещеникът е само свидетел и дарува опрощение на каещия се пред иконата на Исус Христос.


Двама убийци излизат от парадния вход на затвора, подгонени само

Двама убийци излизат от парадния вход на затвора, подгонени само ...

......... може да бъде назначението на правосъдния министър, другото е престъпление.Гражданинът може да си отговори на другите въпроси, лошото е, че в един момент ще се изпълни с революционна ситуация и сам ще хване метлата.Затова по-добре е с нея да действа професионалист: може и да е самоотвержената чистачка в затвора.Като начало.


Двама убийци излизат от парадния вход на затвора, подгонени само

Двама убийци излизат от парадния вход на затвора, подгонени само ...

......... може да бъде назначението на правосъдния министър, другото е престъпление.Гражданинът може да си отговори на другите въпроси, лошото е, че в един момент ще се изпълни с революционна ситуация и сам ще хване метлата.Затова по-добре е с нея да действа професионалист: може и да е самоотвержената чистачка в затвора.Като начало.


От гледна точка на екологичното измерение градовете са основни фактори,

От гледна точка на екологичното измерение градовете са основни фактори, ...

......... глобални проблеми, каквито са тези свързани с климатичните промени. От гледна точка на екологичното измерение градовете са основни фактори, допринасящи за глобалната устойчивост и борбата с промените в климата, тъй като те са местата, където е съсредоточена по-голямата част от потреблението на ресурсите и генерирането на отпадъци и вредни емисии.


Некадърността на управляващите ни дебне навсякъде! Тя е по-страшна и

Некадърността на управляващите ни дебне навсякъде! Тя е по-страшна и ...

......... реакция да ги спре. Само управленец с необятна некадърност може да допусне внасяне на оръжие в затвора и после да отказва да си подаде оставката.Така, че некадърността на управляващите ни дебне навсякъде! И, понеже не сме народ, който да възроптае срещу това безобразие, то дано поне Господ ни е на помощ.   


"Искаме запазване и развитие на обединена Европа, която да съществува ...

......... европейци и борбата с бедността. Нинова увери присъстващите, че БСП ги очаква на срещата през май в София, в която участие ще вземат премиери, комисари и лидери на партии от политическото семейство на социалисти и социалдемократи в Европа. На нея ще се приеме обща декларация за евроинтеграцията на Западните Балкани.


Чутовен сканадал тресе държавата от седмица, но повече явно тресе

Чутовен сканадал тресе държавата от седмица, но повече явно тресе ...

......... Косово, Албания и Македония, на които Търбух войвода от МВРО продава български паспорти и гражданство, подлежат ли на “доброволна и безплатна” казарма с право на държавна работа с предимство? Ще ги учи ли да правят бомби и да стрелят с калашник? А цацата ще спи ли, спи под дебел камък..."


Ще развия една реплика на Арман Бабикян. В трите си

Ще развия една реплика на Арман Бабикян. В трите си ...

......... някои ритуални жестове и да си караме по старому. Защото живковото „приземяване“ е вариант на поговорката „преклонена главица сабя не я сече“. Най-доброто на международната сцена е това, че е далеч - въздига естетически лидера, като същевременно отклонява вниманието от прозаичните проблеми на политическото всекидневие. Ивайло Дичев, Дойче веле  


Българският политик никога не лъже. Той е вечен оптимист и

Българският политик никога не лъже. Той е вечен оптимист и ...

......... политиците у нас не изпълняват предизборните си обещания, да си пие хапчетата или направо да се прегледа. (Да си вземе обаче 50 лева за специалиста, дори да е осигурен. А не, обърках се. Това вече е излишно в реформираната ни здравна система.)  И наслука на всички за поредните извънредни избори!


Признавам, забравил съм източника на цитатите, който ще използвам, като

Признавам, забравил съм източника на цитатите, който ще използвам, като ...

......... рамо на излизаща от банята дама. На писателя шпионин му е нужно да види и това, което е правила дамата, преди да влезе в банята, или това, което ще прави, след като излезе от банята. Ей, братя, възмутените интелектуалци,  в шпионажа имало  благинки и за нас, елементарните частици в бранша.


Попадна ми поредният коментар на Иван Кръстев във вестник „24

Попадна ми поредният коментар на Иван Кръстев във вестник „24 ...

......... ли? Като съдя как се е разпасал Цветанов - вторият/левият език на Бойко - по-вероятно е да гоним. Сетне ще гоним вятъра. Но сме свикнали: винаги да сме "солидарни" - и прекарани. *** *ПОСЛЕСЛОВ /30 март, 11,58/ Все пак - ИЗБРАХА СОЛИДАРНОСТ С РАЗУМА. Поздравления - ако решението е окончателно.


Концепция за нов законопроект за личния фалит бе представен вчера

Концепция за нов законопроект за личния фалит бе представен вчера ...

......... доходи, надвишаващи несеквестируемия минимум. Предвижда се частично опрощаване на задължения, ако след осребряването за период от 3 до 5 години той плаща месечно посочена от съда сума. Третият вид несъстоятелност е за физически лица, които нямат доходи имущество. При нея съдът просто обявява несъстоятелността и вписва лицето в публичен регистър. Ако в период от 10 години се открие имущество или човекът придобие такова, както и доходи, производството продължава по един от първите два вида процедури - с погасителен план или ликвидация. /Марица.бг


Няма любов по-голяма от тая, да положиш душата си за

Няма любов по-голяма от тая, да положиш душата си за ...

......... сме били по-сити, по-здрави, по-сигурни и не сме живели по-дълго. И заради това сме по-малко склонни да рискуваме, в сравнение с нашите предци преди 500, 200 или дори 70 години. Всичко това обаче прави постъпката на Арно Белтрам още по-величава. Затова нека просто да сведем глави пред героизма му. Източник:


Русия е най-важният партньор на България. Така отговарят 43% от

Русия е най-важният партньор на България. Така отговарят 43% от ...

......... диалог. И то под носа на Тръмп. Който, за разлика от закапечетата е наясно, че ЕС + Руски ресурси, неизчерпаеми = заплаха за Америка. И затова Варна 2 ще си остане в сферата на фантазията. А българо-руската любов -  в реалността.Какво каза светът след срещата във Варна - на стр. 20


Ситуацията, в която се намират управниците ни во главе с

Ситуацията, в която се намират управниците ни во главе с ...

......... а за големите играчи – дивидентите. Сложен разговор, далечен за буйната ни балканска кръв. Орел, рак и щука! Орелът е на сигурно място, зад Океана, ракът и щуката – във фурната. Остава да охладим качествено бяло вино и да вдигнем чашите. За наздравица или помен, сами трябва да изберем…"  


Смисълът на срещата на лидерите на ЕС с турския президент

Смисълът на срещата на лидерите на ЕС с турския президент ...

......... исляма в Европа, е наивно. Да очакваме, че ще събуди демократ, е наивно. Не можем да искаме това. Можем да искаме обаче да признае, че Европа му е нужна, точно както с доста умели политически ходове Лондон тези дни ясно внушава на собствените си избиратели колко му е нужен ЕС.


Ноември 2011 г., Сейф ал-Ислам Кадафи току-що e пленен от

Ноември 2011 г., Сейф ал-Ислам Кадафи току-що e пленен от ...

......... на Тобрук, но все още търсен от властите в Триполи, Сейф ал- Ислам оттогава подготвя кампанията си зад кулисите. Остава да видим дали наистина ще има възможност да участва и дали старият либийски тигър ще се наложи като главатар в страна, дълбоко разделена от почти седем години. Превод: Петя Михайлова


Западът трябва по-активно да използва канали за диалог с Русия,

Западът трябва по-активно да използва канали за диалог с Русия, ...

......... Украйна. В същото време, политикът добави, че ограничителните мерки "са необходими сега". През 2014 г. Руската федерация се оттегли от Г-8, когато членове на организацията, представлявана от САЩ, Великобритания, Франция, Италия, Германия, Канада и Япония обявиха бойкот на организаторите на срещата на върха, "Осем" в Сочи заради събитията в Крим.


Някъде по средата на месец март 2010 година, в един

Някъде по средата на месец март 2010 година, в един ...

......... в кръчмата, облекчава тези от моите съселяни, моите съкварталци в града и моите сънародници, за които са трудно поносими гражданските задължения да мислиш и да си морален, и да си толерантен, и да си солидарен. И както казва г-жа Раева, да си компетентен истински и правилно по отношение на политиката.


Да си представим, че след време някой нов Омир ще

Да си представим, че след време някой нов Омир ще ...

......... можеше да унищожи планетата един път по времето на Хрушчов. Сега може да я унищожи няколко пъти. Рискът нараства, ако бъде тотално изолирана. И е абсолютен - ако се разпадне.   Така че импресионистите спешно да сменят далтонистите, докато не е дошъл Омир да запечата историята на един изчезващ свят.


И накрая опряха до Поптодорова. Чакахме новини за приключението й

И накрая опряха до Поптодорова. Чакахме новини за приключението й ...

......... Милев.  Кога обаче политическият хермафродит Пръмова ще нареди да се направи предаване за „Белите нощи“ през 1925-а?  Никога, разбира се, макар че и отвън, и отвътре е червена до неприличие. Дори северно-корейците вече разбраха, че трябва да има някакви граници на враждебността. Само нашите лобисти-талибани не проумяват това.  ***  


Два проблема имаше България - дупките и глупаците. Премиерът, като

Два проблема имаше България - дупките и глупаците. Премиерът, като ...

......... да им връчи по една рекламна чаша от последната президентска кампания на ГЕРБ - да ходят да отливат язовирите. Два проблема имаше България - дупките и глупаците. Вече има и трети - дупките са прекалено много по магистралите, глупаците - на ръководни постове. Като изпролети, дупките лесно ще ги запълним.


Целия си живот съм прекарала в Пловдив. Живея в центъра

Целия си живот съм прекарала в Пловдив. Живея в центъра ...

......... се спазват правилата. Ако не се почиства след кучето - следва глоба. Ако кучето е от голяма порода и е без намордник - следва глоба. Ако се разхожда в забранена зона - следва глоба. Трябва и при нас да се налагат предвидените наказания, за да се научат стопаните на ред.


Премиерът Борисов отново тръгна на битка срещу дупките по пътищата.

Премиерът Борисов отново тръгна на битка срещу дупките по пътищата. ...

......... снимков материал на "дупки" в асфалта, които по българските стандарти изглеждаха по-скоро като почти незабележими цепнатини и пукнатини. Обяснено бе обаче (подробно, с конкретни числа), че не бива да се чака да се отворят истински дупки, защото тогава разходите ще бъдат около 15 пъти по-високи.Както обикновено се случва в България. 


Първият епизод на този текст ни връща през 2010 г.,

Първият епизод на този текст ни връща през 2010 г., ...

......... народ е добре известно, че не яде доматите с колците. А ако са турски, не яде и самите домати. Подобна придирчивост би била по-полезна, ако касае дистанционното. И сериалът ще има щастлив край. Иначе следва пети епизод, в който Фатмагюл е обикновен статист, а в главната роля е турският президент.


Случилото се с пловдивския лекар Иван Димитров, който застреля крадец

Случилото се с пловдивския лекар Иван Димитров, който застреля крадец ...

......... да разчитат на чужда помощ. Макар резултатите да са напълно категорични, никой от нас не знае със сигурност каква би била реакцията му в случай на нападение. Докато не се озовем в такава ситуация, няма да знаем на какво сме способни. И дано никога не ни се налага да разбираме.


В неделя Владимир Путин очаквано бе преизбран за президент на

В неделя Владимир Путин очаквано бе преизбран за президент на ...

......... двете държави. А ако Русия спре да се опитва да влияе на Европа като цяло, ще спечели много повече. Всичко това обаче трябва първо да изкристализира в главите на онези, които съветват руския президент. А задачата на България е да използва успешно инструмента, наречен "Европейски съюз", за да им помогне.


Напоследък все нещо не върви по върховете на властта. Правителството

Напоследък все нещо не върви по върховете на властта. Правителството ...

......... отбелязва Борисов в контекста на Западните Балкани, а вече и у нас. Планът на премиера обаче бе бързо осуетен от вътрешния министър Валентин Радев, който чистосърдечно призна ден след правителствената оперативка, че няма как на всяка дупка да има полицай.Значи какво излиза - или полицаите са ни малко, или са ни много дупките?!   


Соломон Паси обясни победата на Владимир Путин и шпионския скандал

Соломон Паси обясни победата на Владимир Путин и шпионския скандал ...

......... да накисне Тръмп, защо на някой не му хрумне да убие Корнелия Нинова, за да накисне Бойко Борисов", запита Паси. "Да нападаш Русия е лудост, да не се отбраняваш срещу Русия е още по-голяма лудост. С Русия трябва да говориш изключително вежливо, но въоръжен до зъби", завърши той. /Марица.бг  


Спомняте ли си онези светли дни, когато премиерът ни убеждаваше,

Спомняте ли си онези светли дни, когато премиерът ни убеждаваше, ...

......... и стоят до дупките докато не се запълнят." О, ужас! Та те със снежинките не се справиха, а сега с дупките какво ли ни чака? Едно е сигурно, дупките няма да бъдат запълнени, а същата тази администрация ще го отнесе като главен виновник! Защото така трябва, виновник е нужен!  


Министерският съвет предложи промени в Наказателния кодекс, чиято обявена цел

Министерският съвет предложи промени в Наказателния кодекс, чиято обявена цел ...

......... на хората, които се занимават с политика. Сега се прави опит всички българи да бъдат превърнати в мишени. Няма съмнение срещу кого ще бъде прилаган законът – срещу неудобните на властта". Категоричната позиция на  „Съюз за Пловдив“  е, че предложените промени на Наказателния кодекс  не трябва да се приемат.  


36-годишният Михаил Зигар е един от най-добре информираните руски журналисти.

36-годишният Михаил Зигар е един от най-добре информираните руски журналисти. ...

......... си представим, че бившият министър на финансите Алексей Кудрин, либерал, близък до Путин, може да стане следващият премиер?Името му се спряга. Ако се ангажира с реални икономически реформи, това вероятно е правилният избор. Но се съмнявам, защото човекът има характер. А Путин се нуждае от слаб премиер. Превод: Петя Михайлова


Наскоро дописка в газетата съобщи на почитаемата публика, че  зимното

Наскоро дописка в газетата съобщи на почитаемата публика, че  зимното ...

......... ги  аплодираме искрено, когато успешно пресъздават друга личност. Защото предварително, още при  възникването на театъра в дълбоката древност, са обявили, че това им е и  работата, и призванието, и талантът. Простете за неприятните усещания, но според мен всичко останало намирисва на духовно родство с  мнимия бездомник от подлеза на гарата.


Едно име прави разликата между това да си милионер и

Едно име прави разликата между това да си милионер и ...

......... недвижимо имущество. Особено имайки предвид това, че Британия ще напусне митническия съюз и единния пазар на ЕС. Приликата между Тереза Мей и Кирил Шамалов е това, че никой от двамата не иска да ядоса руския президент. Но бившият зет на Путин, за разлика от британския министър-председател, все пак го направи.


С промените в Закона за частната охранителна дейност МВР не

С промените в Закона за частната охранителна дейност МВР не ...

......... от общината камери да сложи. Т.е. къде е границата? Трябва да се намери балансът. Прокуратурата и президентът това правят, така разбирам тяхното сезиране на КС - и те искат да разберат къде точно е границата и минаваме ли онази точка от Конституцията, където е казано, че МВР отговаря за обществения ред.


*** Нарко- и криминална прегръдка на полето на електрическия ток

*** Нарко- и криминална прегръдка на полето на електрическия ток ...

......... тях и с тяхната информираност ще стане ясно защо. Най-вероятно споразумяването с Гинчето ще отнесе и кариерите на тях самите. Надявам се, че този път българите ще се събудят от летаргията. У нас може да е лошо, но все пак сме рай в сравнения с Колумбия и дълбокия италиански Юг.


Президентът на Полша Анджей Дуда сравни членството в Европейския съюз

Президентът на Полша Анджей Дуда сравни членството в Европейския съюз ...

......... на власт през 2015 г. Оттогава отношенията между Варшава и ЕС се влошиха, основно заради противоречивата съдебна реформа, която постави съдилищата под контрола на правителството. През декември м. г. Брюксел започна безпрецедентна наказателна процедура срещу Варшава. Това може да доведе до лишаване на Полша от право на глас в общността.