Коментари


В миналото срещите между лидерите на Русия (СССР) и САЩ

В миналото срещите между лидерите на Русия (СССР) и САЩ ...

... историята на Русия периодите на конфронтация със Запада неведнъж са стимулирали модернизацията на икономиката и развитието на научно-техническия потенциал. Едва след срещата в Женева ще се разбере дали Путин и Байдън ще успеят да създадат новото студено противостоене, за да избегнат усложнения и инциденти в отношенията между двете страни. източник:


Помежду си се наричат

Помежду си се наричат "идеалистите" и се разпознават по най-обикновен ...

... няма да прекрати дейността им, а просто рискува да ги тласне още по-дълбоко в нелегалност и да усложни проследяването им." Във Франция, пет месеца след забраната им, "Сивите вълци" отново нанесоха щети в началото на април, като нападнаха културно пространство в Лион. Четирима души бяха ранени. Всички от кюрдската общност.


Четох миналата седмица в

Четох миналата седмица в "Клуб Z" (не, не се шегувам, ...

... всеки актьор в спектакъла накрая ще получи своя хонорар. За човешката история няма интрига - тя ще завърши по един определен начин. Интрига има само за индивидуалните истории на отделните хора. За тях все още не се знае как ще завършат. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.Остава по-малко от месец до парламентарните избори на 11 юли.

Остава по-малко от месец до парламентарните избори на 11 юли. ...

... могат да употребят американците за вътрешнополитически цели. Затова пък, според антрополога, сега наблюдаваме от всички „унизително усилие да се харесаш на американците", то обаче не е продиктувано от страх от „тоягата", което показва, че не можем да използваме „морални послания", като катализатор на промяната, а се прекланяме само пред силата.


Шоуто е гарантирано! Предстои ни един месец, през който ще

Шоуто е гарантирано! Предстои ни един месец, през който ще ...

... да сме учудени и ако някоя формация от 45-то Народно събрание покаже съвсем различно поведение в 46-то. Преди да разберем коя от всички възможни хипотези ще се реализира, трябва да изживеем деня - 11 юли, когато с вълнение ще ни зареждат както изборните резултати, така и финала на Евро 2020.


Фронтална война за влияние се води между САЩ и техните

Фронтална война за влияние се води между САЩ и техните ...

... много от които играят по свирката на крайната десница. Новата студена война трябва да се приеме сериозно, защото сега се разиграва у дома. Срещу шпионите, които идват от студа, оръжията на демокрацията, каквито са свободата на словото, силата на пресата и подкрепата на противниците на режимите, са по-важни от всякога.Как се урежда решение на съда за пускане от затвора

Как се урежда решение на съда за пускане от затвора ...

... практики в съдебната система," коментира Андрей Янкулов, бивш прокурор и старши правен експерт към АКФ. Автор на филма е разследващият журналист Николай Стайков. Представеният епизод "Говорим си с Господ" е първа част на разследването "СПИСЪК ЗА БЪРЗ КОНТРОЛ: Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие". Можете да видите епизода тук:„ Плоскостта на човечността е може и единствената вярна и

„ Плоскостта на човечността е може и единствената вярна и ...

... обективни критерии, като изрично в тази наредба е посочено, че реципиентът се определя от ИАМН, която от своя страна уведомява болницата, ангажирана с бъдещата трансплантация", заяви адвокат още Шаркова. Според адвокат Шаркова държавата трябва да носи отговорност за нарушенията, изнесени от служебния министър на здравеопазването за трансплантациите в болница "Лозенец".


2021 г. отбелязва ли втвърдяване на авторитаризма в Русия? Виждайки

2021 г. отбелязва ли втвърдяване на авторитаризма в Русия? Виждайки ...

... на властта". И накрая, интегрирането на системната опозиция в рамките на "партията на властта" би лишила последната от съществен лост за лоялна опозиция, превръщайки режим с доминираща партия в почти еднопартиен режим, който ще се окаже сам срещу една извънсистемна опозиция, която при тези условия може да придобие само сила.


„Ние направихме симулация от машинното гласуване, като направихме това малко

„Ние направихме симулация от машинното гласуване, като направихме това малко ...

... "При машинното гласуване най-голямото му предимство е, че не може да има подаване на недействителни гласове, също се ускорява работата на СИК, но за да се възползваме в цялост от предимствата му, трябва да имаме по-високо доверие в процеса, по-добра организация, подготовка на СИК и информираност на избирателите", обобщи Евтимова.Буалем Сансал е алжирски писател, известен със своя независим дух,

Буалем Сансал е алжирски писател, известен със своя независим дух, ...

... е срамно да се учим от другите: Русия на Путин, Япония на самураите, Южна Корея на чеболите, Израел на кибуците и стартъпите, Китай на стените и копринените пътища и това изумително Обединено кралство, което винаги е било в състояние да се изправи на крака и да привлече светлините на прожекторите.


"Ситуацията върна Жан Виденов в политиката. Искаме да се опитаме ...

... промени. Ние имаме виждането и волята да направим тази промяна". В предаването "12+3" Атанасов каза: "Ние сме почтени и откровени, каквото обещаем, ще го изпълним. Искаме справедливост в здравеопазването. В образованието не може ученикът да се разглежда като клиент. Искаме справедливост в съдебната система. Трябва да върнем достойнството на труда".


Единият е хладнокръвно пресметлив, другият - екзалтиран оратор. Но президентите

Единият е хладнокръвно пресметлив, другият - екзалтиран оратор. Но президентите ...

... си на Украйна, стига да не укрепва неправомерно способностите на украинската армия", казва Фьодор Лукянов. Ограничение, което турският президент "разбира перфектно". Отношенията "няма да бъдат приятелски, но ще бъдат управляеми", иска да вярва политологът. Докато някоя непредвидена криза в Черно море, Кавказ или Идлиб отново не ги постави на изпитание.


"Без подслушване у нас нищо не става - нито оперативните ...

... друго, показаха, че не служат и на НАТО, въпреки че са натовски служби. Зарязаха приоритетите на НАТО, глобалните заплахи, това, че на крачки от нас се води война. Пет пари не дадоха и за приоритетите на Европейския съвет за сигурност. Пуснаха си огромен неплатен отпуск", допълни журналистът в предаването "12+3".


На 11 май вече отбелязахме паметта на светите братя Константин

На 11 май вече отбелязахме паметта на светите братя Константин ...

... чрез Словото - това има смисъл да празнуваме днес. И го знаем, слава Богу! Да празнуваме предоставената ни преди 1135 години възможност всички да познават Словото, защото Словото е истина, а когато познаете Истината, Истината ще ви направи свободни (Иоан 8:32)! Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.Индийският вариант чука на вратата, защото живеем в глобален свят

Индийският вариант чука на вратата, защото живеем в глобален свят ...

... замяната на една аминокиселина. "Тази замяна е характерно я има в паспортчето на бразилския вариант", каза вирусоложката и обясни, че поради това се е смятало, че има бразилски вариант на COVID-19 в България. Доц. Гломб е категорична, че всички варианти, които циркулират в България, са представители на т.нар. британски вариант.


Рокадите в МВР са разбираеми, ако позволите да се пошегувам

Рокадите в МВР са разбираеми, ако позволите да се пошегувам ...

... че служебният вътрешен министър има достатъчно опит, за да влезе с летящ старт в МВР. Бойко Рашков е много сериозен човек, юрист с много опит, бил е директор на Националната следствена служба, след това народен представител, бил е зам.-министър на правосъдието, ръководител на Комисията за контрол на СРС, напомни Йорданов.


Като че ли от отчаяние, наблюдавайки прелестите на най-съвършената форма

Като че ли от отчаяние, наблюдавайки прелестите на най-съвършената форма ...

... сме богати, че трябва да сме щастливи. За да сме щастливи, първо да се научим да сме благодарни. Но ние упорито не желаем. В такъв случай ще бъдем това, което ни е писано, че и по-зле, ако не престанем с мърморенето. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.


Cлeд днeшнaтa дpaмaтичнa дeĸлapaция нa BCC в зaщитa нa cпeцпpaвocъдиeтo,

Cлeд днeшнaтa дpaмaтичнa дeĸлapaция нa BCC в зaщитa нa cпeцпpaвocъдиeтo, ...

... нapoдни пpeдcтaвитeли. Paзбepeтe, cлeд вpeмe щe ce cpaмyвaтe oт тoзи зaĸoнoпpoeĸт, зaщoтo тoй ĸaтo бyмepaнг мoжe дa ce въpнe и въpxy вaшитe глaви, ĸoитo нe жeлaят. Зaтoвa нeĸa дa oтxвъpлим зaĸoнoпpoeĸтa и дa ĸaжeм cъщo „Бacтa!” нa пoлицeйcĸaтa дъpжaвa, ĸoятo виe иcĸaтe дa cъздaдeтe. Блaгoдapя зa внимaниeтo. (Pъĸoпляcĸaния oт KБ.)Източник:


Задълбочаването на проблемите между България и населената предимно с етническо

Задълбочаването на проблемите между България и населената предимно с етническо ...

... а да се ускорят и увеличат. Освен това, нашите сънародници трябва да получават безпрепятствено правото да бъдат граждани на Република България. Многохилядната българска диаспора в Украйна може да бъде сериозен резерв за изпадналата в демографски колапс Българска държава и страдащата от работна ръка и кадри родна икономика". коментар: Наталия ПетроваПриемам уволнението си като реваншизъм спрямо мен и спрямо правителството,

Приемам уволнението си като реваншизъм спрямо мен и спрямо правителството, ...

... една корейска", обясни тя и допълни, че Българската агенция за инвестиции не се занимава само с чуждестранни инвеститори. "Тя се занимава и с местни инвестиции. В тези сертифицирани проекти за инвестиции са включени и местни бизнеси, и разширяване на чуждестранни компании, които решават да се разширят у нас", обясни Трифонова.


Ако служебният кабинетът тръгне самоцелно да търси скелети в гардероба

Ако служебният кабинетът тръгне самоцелно да търси скелети в гардероба ...

... това ще се отрази на президента. Той трябва да бъде много внимателен в това отношение, както и какви цели ще бъдат поставени, за да бъдат те реалистични и изпълними. Една евентуална интерпретация за провал на служебния кабинет няма да се отрази добре в надпреварата му за втори мандат", смята Делийски.


Направихме организация отпуснатите фурми да бъдат дарени и да достигнат

Направихме организация отпуснатите фурми да бъдат дарени и да достигнат ...

... какво говори този господин. Аз съм голям човек и не очаквайте да импровизирам. Или господинът е направил грешка, или има някакви други фурми. При бартер между двете страни не може да има печалба, за всичко останало трябва да питате господина. При даренията няма печалба, каза още Томислав Дончев. Кадър бТВ


Пред служебното правителство има три големи задачи - въпросът е

Пред служебното правителство има три големи задачи - въпросът е ...

... Патриотичните формации внасят малко по-друго звучене, което е необходимо най-малкото, за да има по-ясна алтернатива, повече възможност за избор." Политическата картина от последните години Стамболов нарече сблъсък между два титана - Борисов и Радев. „Единият титан победи и си консумира победата. /.../ Безспорно новият кабинет изглежда изненадващо симпатичен, човекоподобен кабинет."


Прокуратурата проверявала вече от дни твърденията на агробизнесмена Светослав Илчовски пред парламентарната комисия

Прокуратурата проверявала вече от дни твърденията на агробизнесмена Светослав Илчовски пред парламентарната комисия ...

... да се обзаложим, че преди да проговори, бизнесът ще продължи да се ослушва накъде ще духне вятъра от властови зависимости. Защото твърденията на Илчовски за конкретен търговец може да не са доказани факти, но оценката му че в държавното управление "всеки ден е схема" е трудна за опровергаване. Резултатите са видими.      След държавната компания

След държавната компания "Булгартрансгаз", и "Автомагистрали" обяви, че комисията по ...

... и държавните компании срещали затруднения да предоставят информация. Появи се и предложение - служебните министри, които Румен Равед се очаква да назначи утре, да провелят защо държавните фирми не спазват задължението си да предоставят данни, когато парламентът - в случая негова комисия, ги поиска. Разговорът продължава с въпроси и отговори.


Странно е поведението на коалицията „Изправи се! Мутри вън!”.  От

Странно е поведението на коалицията „Изправи се! Мутри вън!”.  От ...

... 2013 г. с активността й да предлага „почтени” кандидатури, заради последният й избор сме в очакване на поредното й признание, че всичко е било „неуместен сарказъм” *.Ако въобще на някой му пука какво мислим... ––––––––––––––––––* Така Мая Манолова обясни предложението си от 2013 г. Делян Пеевски да стане шеф на ДАНС.


Всяка година на бял свят се появяват милиони деца, но

Всяка година на бял свят се появяват милиони деца, но ...

... националния лидер Гейдар Алиев. Защото неговият политически наследник г-н Илхам Алиев, успешно и решително реализира съдбоносните въпроси, планове и работи, които според него той не успя да завърша.Азербайджанският национален лидер Гейдар Алиев умира на 12 декември 2003 г., но споменът за брилянтния политик е все още жив и до днес.


Обръщение на Н.Пр. Елеонора Митрофанова, извънреден и пълномощен посланик на

Обръщение на Н.Пр. Елеонора Митрофанова, извънреден и пълномощен посланик на ...

... тази страшна война. Ние отдаваме чест на Първата българска армия, на партизаните и антифашистите, които се сражаваха на българска земя. Скъпи приятели, ние всички трябва да кажем НЕ на войната, НЕ на повтарянето на ужаса, който преживяха нашите дядовци и бащи. Честит празник, скъпи приятели. Мирно небе над главите ни.


Машинно гласуване не само че има в Европа, а има

Машинно гласуване не само че има в Европа, а има ...

... След това можем да извършим контролно броене на тези разписки в секции на случаен принцип. Манипулация на софтуера няма как да се осъществи", каза още зам.-председателят на обществения съвет на ЦИК. Според него тези "безумни" по думите му, протоколи - поправяни и коригирани, подриват доверието, а машините ще върнат доверието.


Велик цар на Русия през двадесет и първи век, Владимир

Велик цар на Русия през двадесет и първи век, Владимир ...

... бори срещу турския морски експанзионизъм в Източното Средиземноморие? На 18 април 2021 г. Израел и Гърция, и двете обект на омразата на султана, подписаха 22-годишно споразумение за военно сътрудничество. С дълбоки корени в историята и географията, старият руско-турски стратегически мач беше възобновен. И не е на път да свърши скоро.


Ние около 25 години бяхме забравили за българската армия, тя

Ние около 25 години бяхме забравили за българската армия, тя ...

... за да изпълнят изискванията за 2% от БВП за отбрана", посочи още той. Самият ген. Попов е прелитал като военен пилот на 6 май над София. По думите му парадът винаги поражда силни емоции, а от авиобазата в Граф Игнатиево до София изтребителят в нормална ситуация долита за 13 минути.


На 29 април, насред ваксинационната кампания и зелените коридори, Българският

На 29 април, насред ваксинационната кампания и зелените коридори, Българският ...

... на 7 май. Все пак от Фармацевтичния съюз са предпазливи и предупреждават аптеките, че хартиени рецепти изписани и изпълнени от началото на май до обнародването на промените в Държавен вестник не следва да бъдат реимбурсирани от НЗОК, затова е добре "да направят необходимото предписанията да станат електронни". TO BE CONTINUED...


"Най-добрият шофьор е онзи, който стига жив", отбеляза Диана Русинова ...

... движението, да е в състояние да накаже тези производители, които произвеждат фалшиви пътни знаци". Проблем по думите ѝ е и това, че хората масово не познават правилата. Димитър Илиев отново подчерта, че е много сериозен проблемът с пътната безопасност и на него не се обръща достатъчно внимание най-вече от шофьорите.


„Правя неща, които искам да оставя на децата си. Трябва

„Правя неща, които искам да оставя на децата си. Трябва ...

... „Българска памет" - д-р Милен Врабевски. Той добавя, че всички ние участваме в изграждането на модерното общество. „Утре младите ще ни заменят и ние трябва да инвестираме в тях. Това изисква всяка просперираща държава", добавя той. Д-р Врабевски казва, че всяка година дарява над милион за постигнато на тези цели.


„Третата вълна на COVID-19 бе най-сериозната от всички. Имахме значително

„Третата вълна на COVID-19 бе най-сериозната от всички. Имахме значително ...

... се надявам масовата ваксинация да започне да дава резултати", добавя специалистът. Според него естественият имунитет не е добро решение. „Той води до съществени загуби. Придобитият чрез ваксинация имунитет остава най-доброто решение. Все повече хора спазват общите мерки и това е добре". Професорът даде ваксинационния процес в Израел като добър пример.


Изключително заможната саудитска фамилия Бин Ладен оцеля след атаките в

Изключително заможната саудитска фамилия Бин Ладен оцеля след атаките в ...

... на кралското семейство. "Последните пет години бяха наистина трудни за всеки член на семейството", казва членът на семейство Бин Ладен. Всичко, което искаме, е да обърнем страницата напълно, да освободим чичо ми Бакр и да се върнем и да направим това, което правим по-добре от всеки друг: да изградим кралството."


Българинът няма неизживяно детство. Българинът има неизживяно робство. И заради

Българинът няма неизживяно детство. Българинът има неизживяно робство. И заради ...

... тъй, както сме свикнали”…Може би и заради това ние в исторически план прескачаме РОБОВЛАДЕЛСКИЯ СТРОЙ. Защото не е необходимо статукво, за да поставиш в това състояние един народ като българския… Роденият да бъде роб ще бъде роб дори като СВОБОДНО ИЗБРАН ПРЕЗИДЕНТ, нали? И това, ако не е неизживяно робство… Христо Стоянов


Паричната подкрепа в размер на 26 трлн. щ. долара и

Паричната подкрепа в размер на 26 трлн. щ. долара и ...

... попаднат под сериозен натиск, предупреждава главният икономист на "Мудис аналитикс" - Марк Занди. Той отбелязва, че "глобалната икономика ще се върне към пълна заетост след пандемията доста по-бързо отколкото след финансовата криза от 2008-а", но "след това ще премине на по-ниска предавка в сравнение с времето преди избухването на заразата". 


Какво цели Слави – това е въпросът, над който всички

Какво цели Слави – това е въпросът, над който всички ...

... да е следващ парламент. Просто защото мажоритарната система работи в полза на големите системни партии. И на депутатските банки завинаги ще седят представители на ГЕРБ, БСП (ако до тогава не се разцепи окончателно), и, разбира се, ДПС като партия с регионално-географски статут. Ето тогава ще разберем защо Слави става злодей.


Разиграният от Чехия спектакъл, обвиняващ Русия за взривяването на стар

Разиграният от Чехия спектакъл, обвиняващ Русия за взривяването на стар ...

... своя собствена картина за света, като избягва всякакво механично заемане на западни културни артефакти и клишета. В Русия вече започна преоценка на визията на западния свят, която твърде дълго и твърде много в миналото се възприемаше като пример за подражание. Колкото по-пълна и дълбока става тази преоценка, толкова по-добре. Автор:


Очевидно се търси координация с президента Румен Радев, очевидно той

Очевидно се търси координация с президента Румен Радев, очевидно той ...

... Мутри вън" да не успее да премине 4% бариера", прогнозира социологът. Според него какъвто и да е изходът от предсрочните избори, то съставът на бъдещото НС няма да бъде по-подходящ за съставяне на управляващо мнозинство. Той изрази опасение, че следващият парламент дори може да е по-лош от този в момента.


При условие, че ваксинацията върви, както сега - по 20

При условие, че ваксинацията върви, както сега - по 20 ...

... ваксини и при условие, че ваксините са тук и има желаещи, тогава вторият вариант, който е оптимистичен, може да стане реалистичен. Витанов предупреди, че отслабването на мерките трябва да се прави внимателно, за да не обърнем тенденцията в момента. Тръгването нагоре на случаите може да бъде спряно с масова ваксинация.


Наскоро мои приятели, които стоят встрани от политическия живот, може

Наскоро мои приятели, които стоят встрани от политическия живот, може ...

... по-образовано и критично мислещо общество. Затова ще се явяваме на този демократичен тест, докато ние, а и тези "същите политици", не се научат що е то демокрация и нормална държава. Ако не се научат, пак ще се наложи да ги изгоним. И да дойдат следващите, но вече с едно на ум.


Oлигaрхът и члeн нa ДПC Дeлян Пeeвcки ce нaмирa в

Oлигaрхът и члeн нa ДПC Дeлян Пeeвcки ce нaмирa в ...

... Aкo тeзи cъмнeния бъдaт дoкaзaни, приятeлят нa Бoриcoв нaиcтинa щe ce cблъcкa c гoлeми нeприятнocти. Пeeвcки ocъзнaвa, чe кaтo лицe нa мoдeлa #Кoй и eдин oт чeтиримaтa - Бoриcoв, Цaцaрoв, Гeшeв и тoй, - кoитo нaлoжихa oлигaрхo-пoлитикo-мaфиoтcкoтo упрaвлeниe, щe трябвa дa oтгoвaря зa cъcипвaнeтo нa хиляди чoвeшки cъдби и бизнecи.


Вицът, с който кандидат-министъра на туризма от проекто-кабинета на ГЕРБ

Вицът, с който кандидат-министъра на туризма от проекто-кабинета на ГЕРБ ...

... за правото да са активни борци против герберизма, им гледа сеира.Времето продължава да работи в полза на Борисов, въпреки че е в оставка.Предложеният от него проектокабинет, е с качествата на вокално-инструментална група, достойна за римейк на "Оркестър без име" и припяваща "Оставаме, оставаме, оставаме..." е едно от доказателствата за това...


След серия скандали ИТН осигуриха на Никола Христов Кръстев парламентарно

След серия скандали ИТН осигуриха на Никола Христов Кръстев парламентарно ...

... му от Комисията за защита на конкуренцията, едната от които е рекордна - 250 000 лв! Няма как да се дължат 1,5 млн. лв. на бивш съдружник и да наливаш пари в политическа корупция, за да намериш начин да не платиш и да се спасиш от правосъдието! Няма такава държава!


По-често въпросът

По-често въпросът "Защо?" е тъп и не заслужава друг отговор, ...

... управлява ГЕРБ" и "Не искам да управляват озлобени аматьори" няма нищо общо. Да не искам да управляват озлобени аматьори не означава, че искам да управляват ГЕРБ. Но все някой трябва да управлява, нали? Отделете малко време и се замислете над това. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.


„Края на третата вълна рано или късно ще дойде. В

„Края на третата вълна рано или късно ще дойде. В ...

... можем по-дълго. Ако нямаме респиратор, няма как да помогнем на пациента. Имаме достатъчно в момента. Прилагаме „Ремдесивир" и „Ивермектин", те помагат, когато се прилагат навреме. Достигнем ли до изкуствена вентилация, приложението на тези препарати губи своя смисъл", обясни проф. Темелков. Той препоръча след преболедуване на COVID-19 да приемаме витамин C.


Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че излиза в отпуск и

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че излиза в отпуск и ...

... на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 4 години. Така че, ако досега Борисов управляваше на инат, какво да очакваме, когато е в опозиция, освен дълга игра на котка и мишка.


Ами прави са хората да се сърдят на медиите и

Ами прави са хората да се сърдят на медиите и ...

... две-три крачки до другата ханска легенда - "Наздраве дружина с Цицелкова кратуна", а ние - останалите - е крайно време да се върнем към първоизворите на професията: първо - да четем, слушаме и питаме, след това да мислим, и чак накрая да си играем на автори и редактори. Полезно е!


Замислих се по повод пресконференцията на прокуратурата в средата на

Замислих се по повод пресконференцията на прокуратурата в средата на ...

... мистериозния ръст от последните избори на ромите, радетели за европейско развитие на България. И как кварталите "Факултета" и "Христо Ботев" в столицата и останалите гета в страната се превърнаха в бастиони на десните демократични, евроатлантически ценности...Сигурно защото, както би рекъл Чудомир, на разследващите не им е по характера, как` Сийке...


„Не желая да коментирам, но това или е срам пред

„Не желая да коментирам, но това или е срам пред ...

... че наистина ще е добрата орисница на новото време, което започва от днес.Последният тест на смелчагага от „Картаген“ е да посети парламента утре. За да види болезнената истина в очите. Призован е от българските народни представители. Защото ревизията започва.Ще си покаже сурата или ще си демонстрира гьонсурата?Първото е малко вероятно. 


Израел навлиза в последната фаза на Ковид кризата и пандемията

Израел навлиза в последната фаза на Ковид кризата и пандемията ...

... ръчно изработени подаръци на посланика и зам.-кмета по социални дейности и им подариха кратка забавна програма, в която показаха как пеят и танцуват. Поздрав към гостите отправи и актрисата Христина Пипова, която изпя песен на иврит, която изпя за втори път, но този път с участието на Н.Пр. Йорам Елрон.


Ива Митева Йорданова - Рупчева беше избрана за председател на

Ива Митева Йорданова - Рупчева беше избрана за председател на ...

... на парламента и като директор на Дирекция "Законодателна дейност и право на ЕС" в законодателната институция. През експертизата й са минали повечето най-важни закони, приети в държавата през последните години. Ива Митева Йорданова - Рупчева е третата дама, заемаща поста председател на Народното събрание след Цецка Цачева и Цвета Караянчева.


„На изборите се потвърди една закономерност за българския преход -

„На изборите се потвърди една закономерност за българския преход - ...

... много въпросителни“. По думите му ГЕРБ няма да успее да състави правителство, а партията на Слави Трифонов ще върне мандата: „Третият вариант е да се сглоби нещо от останалите сили и около тях да се формира мнозинство, което не изключвам, че ще бъде подкрепено от ГЕРБ. Това ще е ирония“.


Като актьор с изтъркани номера. Като застаряващ мафиот, на когото

Като актьор с изтъркани номера. Като застаряващ мафиот, на когото ...

... И по време на летните протести, и сега Борисов е готов на всичко, за да може ГЕРБ да е в управлението до края на годината. Бойко Борисов не издържа и в изборната нощ даже се върна в миналото си от 90-те. &t=76s Източник: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4


Предстои изграждане на космически център на НАТО. Нашата амбиция е

Предстои изграждане на космически център на НАТО. Нашата амбиция е ...

... изисквания и от септември т.г., когато стартира новата учебна година, ще бъдем в крак с международните изисквания. Нашите обучаеми ще имат сертификати и ще могат да си намерят работа във всяка точна на света." В училището е подредена фото изложба по повод 60-годишнината от първия полет на човек в космоса.


Измина една седмица, в която сякаш всички се оказаха изненадани

Измина една седмица, в която сякаш всички се оказаха изненадани ...

... приказката за Неродената мома героите са: царят, скитницата измамница и Бабиното момиче, чийто думи се нижат като маргаритни зърна и увличат всички. Въпросът е значи кой ще бъде царят и кой скитницата измамница, и кой Бабиното момиче. И дали не е по-добре да се върнем по-задълбочено приказката за Нероден Петко.


Отиваме към правителство с пълна подкрепа. Това заяви в ефира

Отиваме към правителство с пълна подкрепа. Това заяви в ефира ...

... е донесъл 4 мандата - 3 за партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" и 1 за "Демократична България" с лидер Христо Иванов. Работата сега беше 4 пъти повече, отколкото на предишните избори. Затова поздравявам българската изборна администрация - 80 000 души и колегите от "Информационно обслужване", допълни проф. Константинов.


До 30 април сме в извънредна епидемична обстановка. Вече знаем

До 30 април сме в извънредна епидемична обстановка. Вече знаем ...

... с моловете. В самия край на месеца ще заработят и нощните заведения, с някои уговорки. С други думи вървим към една нормална, а не извънредна епидемична обстановка. Едни маски и една дистанция останаха почти. И едни зелени коридори. По всичко личи, че според това правителство пандемията свършва на 30 април.


Трябва да се обясни на хората, че

Трябва да се обясни на хората, че "Астра Зенека" е ...

... ваксина в света, която да няма странични ефекти, категорична е тя. Въпросът е, че ковид така се раздуха, че стана една масова световна история. Аз почти нямам спомен за друго заболяване, което да засегне дори политическата обстановка в света, смята професорът. И мисля, че малко се слушат лекарите, подчерта тя.


Когато държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен описва позицията на

Когато държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен описва позицията на ...

... който създадох след встъпването му в длъжност - добродушен сивокос човек зад волана на „Ферари" - изобщо не се е променил. Идеите на Байдън за света се коренят в миналото, но те са били тествани на практика и също така представляват изключително модерна версия на изкуството на възможното", обобщава изданието.


Политикът сценарист Тошко Йорданов скастри

Политикът сценарист Тошко Йорданов скастри "Демократична България" в туитър кой ...

... дни. - Лек превес на жените: 55% от избирателите на ИТН са от нежния пол, 45% са мъже. - Всеки 10 глас е от българин в чужбина. “Има такъв народ” събра най-масовия вот в чужбина, включително от Гърция, Испания, Германия, Великобритания, САЩ - общо 52 000 гласа. Източник: 24 часа


Дните след изборната „победа“ на ГЕРБ, която обаче на практика

Дните след изборната „победа“ на ГЕРБ, която обаче на практика ...

... не бъдат включени в раздаването на мораториуми и върху техните задължения.Резонно изниква и въпросът, след като данъците са еднакви за всички, защо облекченията за стопанските субекти са различни. И в такъв случай не се ли налага изводът, че иде реч за грубо газене на правилата, залегнали в Закона за конкуренцията.


В неделя се проведоха парламентарните избори с най-много изненади за

В неделя се проведоха парламентарните избори с най-много изненади за ...

... съставяне на кабинет е трудно за прогнозиране сега. Вариантът за служебно правителство на президента е на масата. Досега обаче нямаме парламент, който да е бил разпуснат, без въобще да излъчи изпълнителна власт. Има шанс тази тенденция да се запази, а служебното правителство малко да поизчака, примерно поне до следващата година.


Едва ли някой е очаквал погромът на БСП и то

Едва ли някой е очаквал погромът на БСП и то ...

... се изчисти от врага с партиен билет, но закъса с екипа. А треньор без отбор... май отива в трета глуха. В случая поколението "Слави Трифонов" изпрати столетницата в заслужена пенсия. От червените зависи дали това " пенсиониране" ще е просто творчески отпуск или ще се превърне в сто години самота.


Партията на Слави Трифонов е за по-мекия патриотизъм и израз

Партията на Слави Трифонов е за по-мекия патриотизъм и израз ...

... което е важно за динамиката на политическата система в България, която навлиза в трансформация. Отпадат традиционните патриотични и националистически формации, а навлиза партия, която е израз на антиситемен вот, пряка демокрация и тази идея за народа като основна движещата точка", посочи още Динев. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4


След всички истерични плонжове в краката на Борисов Цвета се издъни

След всички истерични плонжове в краката на Борисов Цвета се издъни ...

... предизвиквайки възхита у главния прокурор Гешев: „Абе аз обичам да се праим на луд, ма вие господин премиер, май се правите много успешно! Не, бе, викам, братко – прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен!Е, дано поне сме се отървали недоразумениято Цвета като началник на парламента!