Първият епизод на този текст ни връща през 2010 г.,

Първият епизод на този текст ни връща през 2010 г., ...

......... народ е добре известно, че не яде доматите с колците. А ако са турски, не яде и самите домати. Подобна придирчивост би била по-полезна, ако касае дистанционното. И сериалът ще има щастлив край. Иначе следва пети епизод, в който Фатмагюл е обикновен статист, а в главната роля е турският президент.


Случилото се с пловдивския лекар Иван Димитров, който застреля крадец

Случилото се с пловдивския лекар Иван Димитров, който застреля крадец ...

......... да разчитат на чужда помощ. Макар резултатите да са напълно категорични, никой от нас не знае със сигурност каква би била реакцията му в случай на нападение. Докато не се озовем в такава ситуация, няма да знаем на какво сме способни. И дано никога не ни се налага да разбираме.


В неделя Владимир Путин очаквано бе преизбран за президент на

В неделя Владимир Путин очаквано бе преизбран за президент на ...

......... двете държави. А ако Русия спре да се опитва да влияе на Европа като цяло, ще спечели много повече. Всичко това обаче трябва първо да изкристализира в главите на онези, които съветват руския президент. А задачата на България е да използва успешно инструмента, наречен "Европейски съюз", за да им помогне.


Напоследък все нещо не върви по върховете на властта. Правителството

Напоследък все нещо не върви по върховете на властта. Правителството ...

......... отбелязва Борисов в контекста на Западните Балкани, а вече и у нас. Планът на премиера обаче бе бързо осуетен от вътрешния министър Валентин Радев, който чистосърдечно призна ден след правителствената оперативка, че няма как на всяка дупка да има полицай.Значи какво излиза - или полицаите са ни малко, или са ни много дупките?!   


Соломон Паси обясни победата на Владимир Путин и шпионския скандал

Соломон Паси обясни победата на Владимир Путин и шпионския скандал ...

......... да накисне Тръмп, защо на някой не му хрумне да убие Корнелия Нинова, за да накисне Бойко Борисов", запита Паси. "Да нападаш Русия е лудост, да не се отбраняваш срещу Русия е още по-голяма лудост. С Русия трябва да говориш изключително вежливо, но въоръжен до зъби", завърши той. /Марица.бг  


Спомняте ли си онези светли дни, когато премиерът ни убеждаваше,

Спомняте ли си онези светли дни, когато премиерът ни убеждаваше, ...

......... и стоят до дупките докато не се запълнят." О, ужас! Та те със снежинките не се справиха, а сега с дупките какво ли ни чака? Едно е сигурно, дупките няма да бъдат запълнени, а същата тази администрация ще го отнесе като главен виновник! Защото така трябва, виновник е нужен!  Министерският съвет предложи промени в Наказателния кодекс, чиято обявена цел

Министерският съвет предложи промени в Наказателния кодекс, чиято обявена цел ...

......... на хората, които се занимават с политика. Сега се прави опит всички българи да бъдат превърнати в мишени. Няма съмнение срещу кого ще бъде прилаган законът – срещу неудобните на властта". Категоричната позиция на  „Съюз за Пловдив“  е, че предложените промени на Наказателния кодекс  не трябва да се приемат.  


36-годишният Михаил Зигар е един от най-добре информираните руски журналисти.

36-годишният Михаил Зигар е един от най-добре информираните руски журналисти. ...

......... си представим, че бившият министър на финансите Алексей Кудрин, либерал, близък до Путин, може да стане следващият премиер?Името му се спряга. Ако се ангажира с реални икономически реформи, това вероятно е правилният избор. Но се съмнявам, защото човекът има характер. А Путин се нуждае от слаб премиер. Превод: Петя Михайлова


Наскоро дописка в газетата съобщи на почитаемата публика, че  зимното

Наскоро дописка в газетата съобщи на почитаемата публика, че  зимното ...

......... ги  аплодираме искрено, когато успешно пресъздават друга личност. Защото предварително, още при  възникването на театъра в дълбоката древност, са обявили, че това им е и  работата, и призванието, и талантът. Простете за неприятните усещания, но според мен всичко останало намирисва на духовно родство с  мнимия бездомник от подлеза на гарата.


Едно име прави разликата между това да си милионер и

Едно име прави разликата между това да си милионер и ...

......... недвижимо имущество. Особено имайки предвид това, че Британия ще напусне митническия съюз и единния пазар на ЕС. Приликата между Тереза Мей и Кирил Шамалов е това, че никой от двамата не иска да ядоса руския президент. Но бившият зет на Путин, за разлика от британския министър-председател, все пак го направи.


С промените в Закона за частната охранителна дейност МВР не

С промените в Закона за частната охранителна дейност МВР не ...

......... от общината камери да сложи. Т.е. къде е границата? Трябва да се намери балансът. Прокуратурата и президентът това правят, така разбирам тяхното сезиране на КС - и те искат да разберат къде точно е границата и минаваме ли онази точка от Конституцията, където е казано, че МВР отговаря за обществения ред.*** Нарко- и криминална прегръдка на полето на електрическия ток

*** Нарко- и криминална прегръдка на полето на електрическия ток ...

......... тях и с тяхната информираност ще стане ясно защо. Най-вероятно споразумяването с Гинчето ще отнесе и кариерите на тях самите. Надявам се, че този път българите ще се събудят от летаргията. У нас може да е лошо, но все пак сме рай в сравнения с Колумбия и дълбокия италиански Юг.


Президентът на Полша Анджей Дуда сравни членството в Европейския съюз

Президентът на Полша Анджей Дуда сравни членството в Европейския съюз ...

......... на власт през 2015 г. Оттогава отношенията между Варшава и ЕС се влошиха, основно заради противоречивата съдебна реформа, която постави съдилищата под контрола на правителството. През декември м. г. Брюксел започна безпрецедентна наказателна процедура срещу Варшава. Това може да доведе до лишаване на Полша от право на глас в общността.


"Концесия" в България е мръсна дума. И за това си

"Концесия" в България е мръсна дума. И за това си ...

......... си под заглавие "Пак ни извъртяха", заради "вратичка" в Закона за концесиите, гласувана в преходните и заключителни разпоредби на друг закон, който няма нищо общо с него. И явно в интерес на хората като Маджо, Слънцето и Маргините.  Е, после, като те попитат къде почива лятото, как да не отвърнеш: в "Мутроландия"!?


"Държавата абдикира от хората!", провикна се президентът Радев. "Държавата отговаря ...

......... вече приет на политическо ниво неумен и вреден текст. Сигналът е добър. Дано не е само минутен порив. Защото освен положителното впечатление, някъде Цацаров остави и отрицателно такова - строши хатъра на Б.Б. Това не се случва често, а се прощава още по-рядко. Но в името на държавността си заслужава.


В ХХI век, в една държава на другия край на

В ХХI век, в една държава на другия край на ...

......... бежанци със сигурност биха били добре дошли - трудолюбиви, вярващи християни, склонни да се заселят в обезлюдени територии, където ще вдигнат не само икономиката, но и демографията. А след ужаса, който преживяват, тукашната циг. (пардон, битова) престъпност ще им се стори песен. И ще се справят с нея без затруднения.От гледната точка на европейския човек, американците са пословични с

От гледната точка на европейския човек, американците са пословични с ...

......... да се говори за търговска война между ЕС и САЩ, митата са проява на лош вкус. Каквато е и тази да викаш на футбола "soccer". А ако ЕС се изкуши и въведе реципрочни мита, то единствените полезни такива, мисля си, трябва да са на наложени на безалкохолната бира и бейзбола.


Здравният министър от втория кабинет Борисов е един от малкото,

Здравният министър от втория кабинет Борисов е един от малкото, ...

......... не беше подходящ за провал в имунизационния календар. Доколко е жертва на обстоятелствата или на собствената си некомпетентност и самовлюбеност трудно може да се определи. Може би по-скоро е комплекс от всичко казано. Но по закон наказанието е "лишаване от свобода" от 3 до 10 години. Ще почакаме, да видим.


Българското съдийство е трън в очите на клубовете и феновете

Българското съдийство е трън в очите на клубовете и феновете ...

......... мача, дори в напрегната ситуация. По време на играта има различни ситуации, които могат да генерират агресивно поведение. Но мисля, че красотата помага”, сподели 21-годишната съдийка. Голямата мечта на Божар е да стане първата жена, която ще ръководи мач от елитната Екстракласа, след като засега свири срещи от по-долните нива.


Колкото и да се опитва управляващата коалиция да покаже, че

Колкото и да се опитва управляващата коалиция да покаже, че ...

......... то навярно ще наблюдаваме известно брожение  и в двете политически сили. Сто на сто ще има такива, които ще се опитват да замажат случилото се и да го изтласкат в миналото. Сто на сто ще има и такива, които мислят по-дългосрочно и ще търсят алтернативи за позитивно излизане от ситуацията."


Разговор на Александър Симов с лидера на столичните социалисти и

Разговор на Александър Симов с лидера на столичните социалисти и ...

......... Балкани, са част от душевните граници на Турция, за това защо е необходима европейска перспектива за тези страни, кои са важните събития, които да чакаме, ще има ли пътна карта за тях и в състояние ли е ЕС все още да бъде притегателен център и инструмент за разрешаване на проблеми.


На 82 години почина Олег Табаков, актьор, театрален и кино

На 82 години почина Олег Табаков, актьор, театрален и кино ...

......... с негово участие са част от руската кинокласика: "17 мига от пролетта", "12 стола", "Война и мир", "Д`Артанян и тримата мускетари", "Няколко дни от живота на Обломов", "Човекът от булеварда на Капуцините", "Москва не вярва на сълзи" и много други. През последните месеци той беше в болница в тежко състояние.


Безпощаден и изключително точен анализ на академик Петър Иванов във

Безпощаден и изключително точен анализ на академик Петър Иванов във ...

......... Бургас, Правец) за сметка на други (Северозападна България, Странджа); 16.) Липсата на добра ориентация и полезни практики на властта и политиците в международен план, заемане винаги на губещи в крайна сметка позиции в международните отношения; 17.) Фактори извън контрола на обществото - международна конюнктура, бедствия, природни обстоятелства, лоши тенденции."  


Бяхме се притеснили, че темата за превишилия нормите морален и

Бяхме се притеснили, че темата за превишилия нормите морален и ...

......... те обаче, като госпожа опозицията, явно не слушат Бог и църквата. К. Нинова опита да яхне народните протести срещу далаверата ЧЕЗ, но някак прекалено бързо се превъзбуди. В този смисъл явно не е била случайна спуснатата още през средните векове строга разпоредба на църквата жените да яздят само странично. /Марица.бг


Навръх 8-ми март журналистката Миролюба Бенатова написа тъжен пост, който

Навръх 8-ми март журналистката Миролюба Бенатова написа тъжен пост, който ...

......... хора да се замислят върху това колко уважавана у нас е жената. Ето какво написа тя в социалната мрежа "Фейсбук": Жената у нас не е ценност. Поне не колкото един гараж "Честит 8 март на всички мълчаливи свидетели на побоища и убийства. И добро утро на баналното зло.    


Болниците места, в които се води борба за живот. По

Болниците места, в които се води борба за живот. По ...

......... Резултатите са налице - в търсене на справедливо възнаграждение много медици предпочитат или да се насочат към частния сектор, или да работят зад граница. „Частните предлагат по-качествена услуга”, убедени са 7% от пловдивчани. Стане ли въпрос за здраве, това е единственият резултат, който има значение - качествено лечение и грижа.


Българите, които не гледаме „Биг Брадър”, не спираме да се

Българите, които не гледаме „Биг Брадър”, не спираме да се ...

......... огромен надпис: "Разговорите с шофьора са забранени". Тогава си казах, че дори да не е високоинтелектуално занимание, професията на кондуктора изисква определено отношение към хората, такт и добро възпитание. Този младеж обаче беше пълно отрицание на всички тези професионални и човешки качества. А ние го превърнахме в поредния фалшив герой.


„Стратегията на Община Пловдив за чистотата на въздуха е една

„Стратегията на Община Пловдив за чистотата на въздуха е една ...

......... въздух издаването на т.нар. зелен билет в градския транспорт, която мярка вече се прилага в София. „В дните със завишени норми да се продават билети за градския транспорт на по-ниска цена, така че хората да бъдат стимулирани да пътуват повече с него, а не с автомобилите“, даде пример Костадин Гаров.


За тях 5-вековното турско робство, съсипването на българската държава, методичният

За тях 5-вековното турско робство, съсипването на българската държава, методичният ...

......... от въгледобива, 80% от находищата на желязна руда и 1/3 от обработваемите земи. Но най-хубавото в цялата тази работа е, че Русия капитулира пред Германия, Османската империя, Австро-Унгария и България. „България е категоричен победител на Русия“, каза Дими Стоянович, „Ние някак си сме победили освободителката си“, рече вездесъщият Горан Благоев.


На протеста съм, защото това е нормалният акт на гражданското

На протеста съм, защото това е нормалният акт на гражданското ...

......... сериозно мониториран. Това е апелът на лекарите. Това е един човек, който от дежурства се прибира вкъщи, и обратно. На всичкото отгоре да бъде ограбван, а и да му посегнат с хладно оръжие. Това е нормален акт за мен. Ако на мен ми се случи, ще действам по същия начин.


Този яден и бесен коментар на варненка Таня Анастасова във

Този яден и бесен коментар на варненка Таня Анастасова във ...

......... адрес. Няма следа от нея. Сградата е неизползваема. За зла ирония даскалото се казва ОУ“Васил Левски“. Най-отявления безсребърник,  най-гадното отмъщение – да крадеш от училището, да заложиш на карта 380 невинни млади живота и да се изпариш през някоя черна дупка, това само тук е възможно. И да няма виновен."


Не, не са прави тези, които твърдят, че зимата пак

Не, не са прави тези, които твърдят, че зимата пак ...

......... полетът им да не може да се приземи на Летище Пловдив не е на авиокомпанията, а на Летище Пловдив. Което не е успяло да почисти  пистите си от сняг.  И подранила, и  закъсняла - зимата все си пее своята зла песен. Де да беше само зимата изпълнителка на такива песни.


Като кихне енергетиката, се разболява държавата. Това предупреди навремето госпожа

Като кихне енергетиката, се разболява държавата. Това предупреди навремето госпожа ...

......... техните съоръжения са на далеч по-труднодостъпни места в сравнение с пистата на Летище Пловдив или гарата в Горна Оряховица - тези стратегически държавни обекти.     Така че прав е премиерът, когато разсъждава за държавата и нейните мениджъри. Дано само не си хване белята с този нов икономически хибрид „Гинко-Бор Плюс“.


"Добрите отношения с Русия не са въпрос просто на спомени ...

......... предприемане на конкретни мерки за подобряване и задълбочаване на двустранното сътрудничество, както в политическо, икономическо, така и в културно измерение.Именно на 3 март, трябва да бъдем в състояние да формулираме новата мечта на България, а каква по-голяма мечта от свят на мирно сътрудничество, където не дрънкат оръжия. Честит празник, българи!"


„Драмата, която се разиграва, е резултат от провала в Закона

„Драмата, която се разиграва, е резултат от провала в Закона ...

......... нормативен провал. Резултатът от това е, че сега държавата трябва да купува едва ли не дялово участие, за да контролира нещата", коментира още проф. Валери Димитров. „Тази сделка ще бъде изключително сложна, но ходовете, които бяха направени, първо трябваше да погасят напрежението в обществото", на мнение е проф. Атанас Тасев.


Лекува ли ни хомеопатията Асоциация на лекарите хомеопати в България

Лекува ли ни хомеопатията Асоциация на лекарите хомеопати в България ...

......... лечението на животни, не могат да се отдадат на плацебо ефекта.  В приложение към изнесените дотук факти, могат да бъдат проучени редица големи международни изследвания като: метаанализите на Jacobs, Wiesenauer, Lüdtke, Schneider, Кохрейн ревю на Mathie и редица други високо сигнификантни плацебо контролирани изследвания за ефектите на комплексни хомеопатични лекарства.


Седем от петнадесет източноевропейски държави се управляват от популисти. Техният

Седем от петнадесет източноевропейски държави се управляват от популисти. Техният ...

......... последователност. От друга страна, отворянето на границите и мултикултурализмът не могат да спечелят подкрепа срещу затвореното общество. Задачата е твърде неясна, рамката е без ограничения, целта - твърде размита, като всичко това оставя вратата широко отворена за страховете. Необходимо е спешно да бъде изграден проектът за отворена, хуманистка, мултикултурна Европа.


Сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ в България на

Сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ в България на ...

......... трябва да се приложи и за висящия казус с ЧЕЗ. Това не е обратно действие на закона. В този смисъл е излишно да се поставя въпросът за одържавяване на ЕРП-тата. Държавата има достатъчно инструменти като регулатор и надзорник, за да реши проблема, без да се натоварва с качеството на собственик.


Българският политолог Иван Кръстев е много търсена личност. Oсобено откакто

Българският политолог Иван Кръстев е много търсена личност. Oсобено откакто ...

......... със събитията през 1968. Това е културен обрат, макар и в противоположната посока. През 1968 г. ставаше дума за самоопределението на индивида, а днес - за суверенитета на политическата общност. През 1968 година въпросът беше за правата на малцинствата, днес въпросът е за правата на мнозинствата", им, твърди политологът  


С население по-малко от българското, с финансиране по-малко от българското,

С население по-малко от българското, с финансиране по-малко от българското, ...

......... по-голяма откритост. При положение, че 90% от медиите присъстват, всичко е открито и публично, покани ги и другите 3-4 медии. Може да са били субективни, да не си доволен от коментарите, но трябва да са вътре, за да видят какво се случва. Още повече, че нямаше нищо нередно", заяви Кралев.


Високо напрежение разтресе държавата, и то преди още госпожата от

Високо напрежение разтресе държавата, и то преди още госпожата от ...

......... и тук, божем, капитализъм с човешко лице. И когато около едно лице се размирише, службите да си слагат противогазите и да действат. В противен случай многоуважаемата г-жа Нинова може и да се окаже права. И някой ден да се озовем пак там, където всички миришехме на един и същи одеколон.


Щом всяка Гинка може да отмъкне ЧЕЗ – поне да

Щом всяка Гинка може да отмъкне ЧЕЗ – поне да ...

......... и, в края на краищата, окончателно да опропастят/осквернят и самата политика. Юнкер очевидно губи себе си - разтваря се в собственото си опиянение. Трябва да сме съвсем слепи, за да не забелязваме това Той ни подсеща за думите на древноримския поет Ювенал:  „Кой ще надзирава надзирателите? Кой ще пази пазачите?“


Дали не бихме могли да помислим за общо финансиране, един

Дали не бихме могли да помислим за общо финансиране, един ...

......... мегавата, платили сме ги и стоят в кашони", коментира Бойко Борисов. „На 1 март сте добре дошли в София. Надявам се да си напишем домашните, да си наложим така схемите, за да привлечем инвеститори", изтъкна премиерът. „Народите ни да могат да се движат и да се опознават", каза още той.


В политиката е много важно кого познаваш. Едни познанства могат

В политиката е много важно кого познаваш. Едни познанства могат ...

......... от разстояние разпорежда. Наместникът Цветанов замазва: ще решим. Ако случайно палачинката се обърне и статутът "недадена" бъде присвоен и на Теменужка. В третото издание на правителството на ГЕРБ бушоните започнаха да гърмят все по-често. Въпрос на време е политическата енергийна система да се претовари толкова, че да изпуши главният трансформатор.


Трус с магнитуд от 4.6 - от категорията на т.

Трус с магнитуд от 4.6 - от категорията на т. ...

......... сгради с висок риск. Единствено врачанските земетресения позволяват това - те са сравнително на голямо разстояние и след първия сигнал от румънците на 4-5-ата секунда има още 15 секунди до по-енергийно значимите вълни, следващи първите. Тези 15 секунди са шанс за хората да излязат и да се спасят, обясни сеизмологът.


В сряда депутатите ни свалиха от  поста му заместник-председател на

В сряда депутатите ни свалиха от  поста му заместник-председател на ...

......... съд произнася присъдата на полк. Герман Еленков под одобрителните викове на клакьорите в залата, обвинителят му дава последната дума с натякването:  - Ето, г-н полковник, народът иска вашата смърт.  - Върнете ми царя и пистолета и ще видим какво иска народът - отговаря бившият командир на славния 27-и Чепински полк.


От много приказки не чуват важното. Хайде, Захариева е ясна:

От много приказки не чуват важното. Хайде, Захариева е ясна: ...

......... че Цветанов иска да цепи групата на „Патриотите“. И какво друго да прави, това му е предназначението - да цепи, и той е брадвар. Пак добре,че не е рекъл да ви направи на стърготини. И какво се оплакваш: Вземи и ти нацепи „групата“. Може и да се почувстваш по-добре. ***


Смелостта на патриотара Волен се изпари след срещата му с

Смелостта на патриотара Волен се изпари след срещата му с ...

......... и този цирк, тъй като в същото време в пленарна зала скорострелно на две четения бе приет законопроект, с който се насърчава корупцията в общините поне за още две години. Да са ни честити добрите взаимоотношения между коалиционните партньори, да ни е честита корупцията узаконена за следващите две години.   


Дядо Добри се пресели на небето преди седмица и по

Дядо Добри се пресели на небето преди седмица и по ...

......... пълна поносимост към стилистичното многообразие на това целувание. Със сто митинга "за" и "против" третия пол и нито един протест срещу тази особена властова любов.  Ако искате бъдеще, внимавайте кого и как целувате. И сведете целуваните и целуващите до поносим за обществото брой. Това каза старецът.  Ама не го разбраха.


Парламентарният  февруари освен със законодателната си програма бе белязан и

Парламентарният  февруари освен със законодателната си програма бе белязан и ...

......... член на тяхната партия. Арията на клеветата срещу правителството бе прекратена веднага. Като наблюдавам разцеплението в  Националния съвет на БСП, битките между червените кланове и хватките гуша за гуша, мисля, че съвсем скоро тишина ще настане и в София. Защото „Керванът на надеждите“ все по-уверено наближава портите на цивилизована Европа.


От доста време големите успехи на Пловдив, що се отнася

От доста време големите успехи на Пловдив, що се отнася ...

......... комунизма и работата не е като да бачкаш в Стъкларския на 3 смени или да въртиш дюнери в "Аладин". Но едва ли и кол центърът на световно неизвестната евроатлантическа компания е мястото, където човек иска да прекара живота си. Така че, господа от властта, по-умерено с оптимизма за младите хора.


„Каквото и да кажем за Левски ще е малко. Той

„Каквото и да кажем за Левски ще е малко. Той ...

......... внушават обратното", посочи вицепрезидентът. „Левски създаде не само идеите за национално освобождение, а човешките идеи за равенство и права. На днешния ден е изключително важно да си припомним тези негови завети, защото е жалко, че в XXI век трябва отново да се борим за човешки права", подчерта още Илияна Йотова.


„Да въведем Time Gender”, предложи някой на шега, след като

„Да въведем Time Gender”, предложи някой на шега, след като ...

......... 10% от читателите ни пък мъдро отсичат, че щом местенето на стрелките е било въведено, значи, от него е имало смисъл.   Ако вашето мнение за зимния и летния час е различно от изброените в анкетата, не се притеснявайте. Времето - също като пола, понякога е въпрос на личен избор.


В един идеален свят Европейският съюз щеше да бъде полюс

В един идеален свят Европейският съюз щеше да бъде полюс ...

......... съюз щеше да придружи балканските си съседи по пътя на реформите, щеше да им помогне да се отдалечат от национализма, който все още ги разяжда, и да си сътрудничат помежду си и с останалата част от Европа. Но Европа, която отдавна не е идеален свят, ще посрещне ли това предизвикателство?


Може това мое виждане  да е много встрани от приоритетните

Може това мое виждане  да е много встрани от приоритетните ...

......... с това си поведение казват - истински сме, такива сме и се държим като такива. Дали  наистина не съзнават, че това не е достатъчно и че на заеманите от тях позиции са нужни други  лица. Както и  на Трифон Зарезан, и на Свети Валентин са нужни повече млади хора. /Марица.бг


Германия се стреми към по-голямо военно влияние и по-силен в

Германия се стреми към по-голямо военно влияние и по-силен в ...

......... Европа се нуждае от единно представяне на интересите си в света. Никога не трябва да се ограничава само до военен подход, но също така не трябва да се отказва напълно от него. Ролята на единствен вегетарианец би била много трудна в един свят на хищници", обяви Габриел, цитиран от БНР.


Демократическата партия в САЩ все още не може да приеме,

Демократическата партия в САЩ все още не може да приеме, ...

......... Лавров, цитиран от news.bg. "Те не успяват да го сторят до степента, в която биха искали", добави той и настоя, че Тръмп имал "истинско намерение" да изпълни предизборните си обещания. Тръмп постоянно обвинява демократите в саботиране на опитите на републиканците за приемане на реформи по въпроси като имиграцията и здравеопазването.


По-лесно се рушат мостове, отколкото да се градят. Това коментира

По-лесно се рушат мостове, отколкото да се градят. Това коментира ...

......... Македония. Преговорите продължават. Столицата ни е домакин на новия кръг преговори за името на съседката ни. По въпроса се проведоха серия от официални срещи между външните министри на Македония и Гърция, като се очаква Никола Димитров и Никос Коциас да разговарят по време на неформалния форум на външните министри "Гимних".


Първан Симеонов, политолог и директор на

Първан Симеонов, политолог и директор на "Галъп Интернешънъл", специално за ...

......... Но дотогава какво ново ще произведат нови избори? Освен един по-труден парламент. А нека не забравяме, че 44-ото Народно събрание е представително за желанията на хората. Каракачанов и Марешки, които бяха новината на президентските избори, ГЕРБ, които се извозиха на вълната на мажоритарното гласуване. Това е един от най-харесваните парламенти.


Иван Тотев: Господ да поживи Веска Сариева Вчерашното изявление на

Иван Тотев: Господ да поживи Веска Сариева Вчерашното изявление на ...

......... да се „моля за милост”, бих спряла за няколко години културната програма на фондация „Отворени Изкуства“, която е насочена към Пловдив и заедно с моя прекрасен екип да дадем енергията и идеите си за други проекти. Ако познавахте дейността ми г-н Тотев, щяхте да знаете, че има какво да правя."


Ще направя проверка на Шуменската прокуратура, ако г-жа Корнелия Нинова

Ще направя проверка на Шуменската прокуратура, ако г-жа Корнелия Нинова ...

......... роми при изпълнение на служебния си дълг. Защитата на обвиняемите е направила отвод на цялата прокуратура в Ихтиман. Очевидно се бърза, за да изтекат 72 часа и да няма компетентна прокуратура, която да реагира. Ще ги разочаровам, преди минути възложих разследването на Елинпелиновската прокуратура. Ние там ще си свършим работата.


Средният пръст на Кошлуков стана популярен за една нощ. Така

Средният пръст на Кошлуков стана популярен за една нощ. Така ...

......... била свършена, сиреч показа ни среден пръст с холандска деликатност. Напротив - трябва да обичаме този мъж.  Защото Европа може да ни подхвърля декрети за усреднени краставици, но за корупцията над средно ниво е желязна. И винаги ще ни размахва пръст.  Което в превод може и да значи  - показва.


Появата на тоалетния министър Валери Симеонов в БНТ и разобличенията

Появата на тоалетния министър Валери Симеонов в БНТ и разобличенията ...

......... не го узурпира, като редовно си плаща на телевизии, вестници и сайтове – дали като официални договори за медийно партньорство между МО и журналята, дали с пари под масата. Имаш сухо – плащаш, нямаш – духаш супата. Нема лабаво – власт с пари се взема и с пари се пази."


Ето как бранят децата ни, ако терористите ударят Параджията в

Ето как бранят децата ни, ако терористите ударят Параджията в ...

......... Затворила и дяволът  казал: "4 лв. и 60 ст”. Възмутили се кметът и полицаят: „Как, откъде-накъде?!.. Ние говорихме по 5 минути и ни поиска толкова много пари, а тя един час и само 4 лева!" Дяволът отвърнал: „Тя звъня от ада в ад. Таксувам я като за една зона”. /Марица.бг


ЧРД на Стоичков и Едуард Ераносян! Боил Банов праща проверка

ЧРД на Стоичков и Едуард Ераносян! Боил Банов праща проверка ...

......... да оправдае подмяната на историята, автентичността и визията на ул. „Отец Паисий“, смяната на своеобразните 80-годищни правоъгълни павета с друго. Това е все едно да махнем жълтите павета от София. И не защото един или друг от нас мисли така. А защото това е Пловдив. Най-старият жив град в Европа.


Трагедията в село Мокрище, Пазарджик, където 3-годишно дете бе разкъсано

Трагедията в село Мокрище, Пазарджик, където 3-годишно дете бе разкъсано ...

......... животни не само в България, а навсякъде по света, често стават жертва на човешката жестокост. Истината е, че не можем да се осланяме единствено на Закона на защита на животните. Нужно е да поемаме инициатива при всеки случай на нехуманно и жестоко отношение, за да предпазим животните от самите нас.


Христо Минков, бивш главен еколог на община Пловдив и бивш

Христо Минков, бивш главен еколог на община Пловдив и бивш ...

......... норма 50, което е 14 пъти завишаване на безопасната на здравето граница!!! Предложеният проект на програма не изпълнява техническото задание, не предоставя задълбочен анализ, моделиране на замърсяването и оценка на сценариите. Така не удовлетворява нуждата от решителни действия за подобряване на качеството на въздуха и опазване на здравето на гражданите.


Принципите за прием в първи клас постоянно се променят, за

Принципите за прием в първи клас постоянно се променят, за ...

......... група, която досега дълго време е била сегрегирана и дискриминирана, в името на нейните права и интереси може да се приложат временни мерки, които представляват тъй наречената позитивна дискриминация.  Това принципно е допустимо, но пак подчертавам - временно, и когато целта е в по-дългосрочен план да се постигне равно третиране.


Летният туризъм на печалба при смяната на времето Превъртаме ли

Летният туризъм на печалба при смяната на времето Превъртаме ли ...

......... - ако някой от т. нар. лидери на Европа не се стресне и не погледне истинския живот в очите, общността ще се разпадне като всяко безсмислено нещо. От собствените си абсурди. И това ще се случи в обозримо бъдеще въпреки цялата бюрокрация на Евросъюза. Всъщност в значителна степен заради нея.


Ако ви се наложи да минете по покрития мост на

Ако ви се наложи да минете по покрития мост на ...

......... изнасилване с катинар и код за отключване. А ако все пак с нещо ви е симпатичен джентълменът, проснал се в ролята си на безпомощен и ощетен от съдбата върху мръсното си велпапе, не го подминавайте. Нали геният беше казал, че животът е театър и всички ние сме в някаква роля.