Гръмовна новина разтърси обществото преди дни: един Very Important Person

Гръмовна новина разтърси обществото преди дни: един Very Important Person ...

......... И затова на тези народи същият този наш ВИП продукт им доказа водещата роля на кирилицата в героични послания тип "Локо София", та и японците видяха откъде изгрява слънцето. Защото, ако за тях Хирошима е история, на нас тепърва ни предстои - ядрената бомба на тоталното опростачване вече е пусната.


Спомняте си, разбира се, каква олелия беше, когато преди повече

Спомняте си, разбира се, каква олелия беше, когато преди повече ...

......... дължина женски манастир? След щателна проверка съвестният служител от Светипетровия престол им казва, че няма такъв манастир. Видя ли, бе, казва единият моряк на другия моряк, аз като ти казвах, че така сме се напили, че сме опъвали пингвини, ти - монахини, та монахини от женски манастир сред ледовете били...


Спомняте си, разбира се, каква олелия беше, когато преди повече

Спомняте си, разбира се, каква олелия беше, когато преди повече ...

......... дължина женски манастир? След щателна проверка съвестният служител от Светипетровия престол им казва, че няма такъв манастир. Видя ли, бе, казва единият моряк на другия моряк, аз като ти казвах, че така сме се напили, че сме опъвали пингвини, ти - монахини, та монахини от женски манастир сред ледовете били...


Гръмовна новина разтърси обществото преди дни: един Very Important Person

Гръмовна новина разтърси обществото преди дни: един Very Important Person ...

......... И затова на тези народи същият този наш ВИП продукт им доказа водещата роля на кирилицата в героични послания тип "Локо София", та и японците видяха откъде изгрява слънцето. Защото, ако за тях Хирошима е история, на нас тепърва ни предстои - ядрената бомба на тоталното опростачване вече е пусната.


Кошмарите по пловдивските улици са само временно затруднение, което трябва

Кошмарите по пловдивските улици са само временно затруднение, което трябва ...

......... Водния цикъл. Дано само не избере за изпълнител на пречиствателната станция някой като испанците от „Индра“, дето им гръмна сървърът в центъра за управление на трафика. Защото, ако такава беля стане и с електрониката в Пречиствателната, колите по булевардите настина ще тръгнат по вода. Но от онази обратната, с фекалиите...


Д-р Ясен Калайджиев e поет, писател и публицист от Хасково.

Д-р Ясен Калайджиев e поет, писател и публицист от Хасково. ...

......... осъзнатост, така че да са по-оцеляващи в борбата за власт срещу своите партийни конкуренти. А може би е нещо трето, което тепърва ще анализираме. Феноменът обаче е налице: масовото присъствие на наши политици на върха с еднакви първи букви в малкото си име и фамилията е статистически неопровержим факт!/ МарицаПо някаква случайност точно по време на Европейската седмица на

По някаква случайност точно по време на Европейската седмица на ...

......... до доказване на противното. И ако един такъв трансплантационен център се е запътил към присаждането на бял дроб у нас не е трудно да прогнозираме отсега какво ще се случи. За да няма изненадани и да не се налагат спешни мерки, както след смъртта на Адриян. Една съвсем предизвестена смърт.


В предишната част разказахме подробно за перипетиите около национализацията на

В предишната част разказахме подробно за перипетиите около национализацията на ...

......... напълно разбираемо за арменец, пък бил той и болшевик - интернационалист), но и към Германия, но Шаумян е сякаш в обсесивно състояние по отношение на Централните сили. Споменатият английски генерал от Персия е най-вероятно генерал Лионел Дънстервил, чийто отряд извършва огромен преход през териториите в Средния Изток, за да стиг


Успокояването на страстите в управляващата коалиция след министерските рокади от

Успокояването на страстите в управляващата коалиция след министерските рокади от ...

......... общо с него. Ето защо те смятат, че трябва да се явят в "патриотичен" формат със или без Сидеров. Нещото, от което ВМРО няма да направи отстъпка, е водач на общата листа за евровота да бъде Джамбазки. Източници на Mediapool потвърждават, че НФСБ на Валери Симеонов също защитава тази позиция.


Очни ставки клатят делото срещу екскмета на Куклен Когато се

Очни ставки клатят делото срещу екскмета на Куклен Когато се ...

......... сменят на 4 години, но без никакъв ефект. Дали наистина законите ни са калпави, или работата на разследващите не струва, е въпрос на интерпретация. Другото е само празни приказки и зловредни слухове за далаверите на този или онзи кмет. В слепите очи на Темида те всички са чисти като сълзици.


Нито една версия за убийството на Виктория Маринова не е

Нито една версия за убийството на Виктория Маринова не е ...

......... няма такъв проблем. Въпреки това предстои и психиатрична експертиза. След проверката на строителната компания "Джи Пи Груп" е образувано досъдебно производство за пране на пари, в рамките на което е наложен запор на превод за 14 млн. евро от физическо лице. Парите са усвоявани от свързани лица и свързани фирми.На следващия евровот ще се явят Атака и ВМРО в

На следващия евровот ще се явят Атака и ВМРО в ...

......... на посещение във Вашингтон Николай Бареков е предложил на Ангел Джамбазки да окаже съдействие на ВМРО за подаване на заявление за членство в Алианса на консерваторите – нещо, което ще стори ПП Атака в края на тази седмица в Кишинев, Унгария. Пропускането на тази възможност журналистът определи като политическо късогледство.


Има една банална сентенция, с която се подчертава важността на

Има една банална сентенция, с която се подчертава важността на ...

......... който залага на гротеската, сякаш, за да окарикатури креатурите си, разгневен от тяхната безпомощна арогантност. Но, какво да се прави. За жалост на задоеканския драматург, това е което имаме за него като политическа антиселекция. Нямаме друг Плевнелиев. И Цветанов. Ще работи с тези, а ние ще се смеем през сълзи.


Съкратеното съдебно следствие да не се допуска при причиняване на

Съкратеното съдебно следствие да не се допуска при причиняване на ...

......... Русе. Суданецът, влязъл в конфликт със съпругата на Волен Сидеров, е карал без българска книжка в България. Кара незаконно автомобил. Преди година и половина на едно кръстовище беше ударена и жена ми. Нормално реагира Сидеров не само защото става въпрос за негов роднина, но няма нужда от оставки в момента.


Община Пловдив трябва да предприеме незабавни мерки за правилното регулиране

Община Пловдив трябва да предприеме незабавни мерки за правилното регулиране ...

......... създадени условия за удобно, бързо и безопасно движение. В Пловдив за асфалт и „умни“ светофари са похарчени милиони левове, но няма подобрение в трафика. Напротив, той става все по-тежък. Ясно е, че никой не носи отговорност нито за неудачни експерименти на гърба на пловдивчани, нито за похарчените милиони“, коментира Каназирева.


Пренебрегването на очевидните факти в случая с Виктория Маринова издава

Пренебрегването на очевидните факти в случая с Виктория Маринова издава ...

......... в тях и да използваш разума си, за да провериш реалността е нещо, известно като тоталитарно състояние на ума. Голямата драма в момента е, че тоталитаризмът не е съсредоточен на едно място. Той няма едно Министерство на пропагандата, а всеки си има свое чрез своя профил“, кказа още Харалан Александров.Дете на прехода кара кадилака на соца Гордеете се с

Дете на прехода кара кадилака на соца Гордеете се с ...

......... колите си, на редакционната ни поща пристигна писмо от Александра Димитрова. То е придружено от кадър на напълно реставриран ЗАЗ - гордост за семейството, на което принадлежи. Припомняме, че всички, които се гордеят с колите си от соца, могат да изпращат снимки и описание на [email protected] за рубриката "Моето соцвозило".


Не е смислено да се включваме в споровете случихме ли

Не е смислено да се включваме в споровете случихме ли ...

......... на републиканския трон и още има хора, които му вярват. Не бива да се глумим с човешките вярвания. И май притеснението ни, че ако наистина се появи звездочелият, трудно ще го различим от политическите шарлатани в управлението ни, надделява. И пак сме плахи и кротки, за радост на току-що споменатите.


Има задържан за убийството на Виктория Маринова. Случаят е приключен,

Има задържан за убийството на Виктория Маринова. Случаят е приключен, ...

......... са трагични. Общество, където мутроподобието е станало образец за успялост, е обречено. В един момент никакви образователни, здравни, икономически и прочие реформи не могат да спрат лавината на опростачването, приело републикански размери. Защото корупцията създава простаци, а простаците създават корупция. А корупцията - жертви. Така че случаят е приключен. Забравете.


В разгара на скандала с ремонта на столичната улица "Граф

В разгара на скандала с ремонта на столичната улица "Граф ...

......... изпълнение на проектите.Въпреки призивите на политици и граждани да сдаде поста заместник-кметът Евгени Крусев остана на мястото си. За сметка на това бе въведен нов принцип в градоустройството - "контрол на контрола". И така до следващия цирков ремонт, на каквито вече станахме свидетели по бул. "Дондуков", бул. "Витоша" и площада пред НДК.


Шашмата на „Господари на ефира“ е дребна, пичлигарска – някаква

Шашмата на „Господари на ефира“ е дребна, пичлигарска – някаква ...

......... намерите: Публикации, Книги, Списания, Галерия, Всяка Неделя, Нови свидетелства, Интимно от профила. *** УТОЧНЕНИЕ Уважаеми приятели, ТОВА е моята страница – всички други страници, блогове и пр. във ФБ, които използват името ми и мои фотоси, нямат нищо общо с мен. Коментарът е публикуван в личния фейсбук на Кеворк Кеворкян


В събота десетки хиляди шотландци излязоха по улиците на Единбург

В събота десетки хиляди шотландци излязоха по улиците на Единбург ...

......... мислят преди всичко за собствения си интерес, и чак след това за Европейския съюз). И в това няма нищо неестествено - България няма вечни приятели (и врагове), а само вечни интереси. Вчера (т.е. преди референдума за Брекзит) шотландският сеператизъм не беше в наша полза. Днес е. А утре - кой знае?


Това, което насътвориха братята от Вардаро, не е никак изненадващо

Това, което насътвориха братята от Вардаро, не е никак изненадващо ...

......... Борисов, а с другата вади стопроцентов македонски Илинден, може и да го няма. В смисъл като творец. Така македонците ще се разминат с Нобела за литература, което пък си е чисто българска традиция. И то не заради политическия скандал за Северна Македония, а за един прост секс скандал от Севера.


Три дни във фейсбук и сайтовете с фалшиви новини вилняха

Три дни във фейсбук и сайтовете с фалшиви новини вилняха ...

......... да има повече доверие в тях. Внимавайте какво четете и споделяте. Може да се окаже опасно, тъй като троловете и онези, които се опитаха да яхнат вълната, ще си повярват и дори ще се сдобият с власт след време. А когато това стане нищо повече от популизъм няма да предложат.


Асоциацията на европейските журналисти - България изразява надеждата си лицето,

Асоциацията на европейските журналисти - България изразява надеждата си лицето, ...

......... подходящо би било да се анализират задълбочено проблемите, свързани с насилието над жени в България и със социалното изключване на общности и индивиди, а не да се появят обичайните лозунги и призиви към ответно насилие и омраза, които след няколко дни да бъдат изместени от информационните потоци от други скандали.


Публикуваме коментара на ПР експрета Любомир Аламанов с негово съгласие

Публикуваме коментара на ПР експрета Любомир Аламанов с негово съгласие ...

......... отмина. Поздравления на полицията за добре свършената работа. Иска ми се всеки път да е така, не само когато има международен натиск. Съболезнования на близките на Виктория. И да, държавата не е той. Държавата трябва да е общата ни съвкупност от индивиди, административни органи и спазване на закона и процедурите.


Шашмата на „Господари на ефира“ е дребна, пичлигарска – някаква

Шашмата на „Господари на ефира“ е дребна, пичлигарска – някаква ...

......... намерите: Публикации, Книги, Списания, Галерия, Всяка Неделя, Нови свидетелства, Интимно от профила. *** УТОЧНЕНИЕ Уважаеми приятели, ТОВА е моята страница – всички други страници, блогове и пр. във ФБ, които използват името ми и мои фотоси, нямат нищо общо с мен. Коментарът е публикуван в личния фейсбук на Кеворк Кеворкян


Има задържан за убийството на Виктория Маринова. Случаят е приключен,

Има задържан за убийството на Виктория Маринова. Случаят е приключен, ...

......... са трагични. Общество, където мутроподобието е станало образец за успялост, е обречено. В един момент никакви образователни, здравни, икономически и прочие реформи не могат да спрат лавината на опростачването, приело републикански размери. Защото корупцията създава простаци, а простаците създават корупция. А корупцията - жертви. Така че случаят е приключен. Забравете.


Дафне Каруана Галиция, Ян Куцяк, Антонио Хектор Гонзалес, Шуджаат Бухари,

Дафне Каруана Галиция, Ян Куцяк, Антонио Хектор Гонзалес, Шуджаат Бухари, ...

......... нарича журналистите "врагове на народа". Да се осигури защита на едно журналистическото разследване не е само работа на журналистите, нито на съсловието ... Задача на обществото е да опази едно от своите контраправомощия, без които не съществува нищо друго освен абсолютна власт, чиито първи жертви са гражданите без достоверна информация.


Пловдив на колене: Бутат Бетонния мост Общинските съветници от „Съюз

Пловдив на колене: Бутат Бетонния мост Общинските съветници от „Съюз ...

......... съветничката това е пример как интересът на София се разминава с интереса на Пловдив. „Нашият кмет в случая играе на страната на министерство на транспорта, защото така му е наредено. Ние обаче сме в Пловдив и искаме да знаем откъде ще минаваме, когато съборят Бетонния мост“, категорична е Дани Каназирева.


Хасково - единственият град без футболни терени За да имаме

Хасково - единственият град без футболни терени За да имаме ...

......... спорта, а не и да го управлява. Да създава условия на клубовете да функционират нормално, като ги подпомага. Да създава норми, които стимулират (дори принуждават) общините да влагат пари в спортна база за детски и масов спорт и тя да се ползва от местните клубове. Това според нас е начинът.


Прочел съм го това, което ще ви разкажа, много отдавна

Прочел съм го това, което ще ви разкажа, много отдавна ...

......... на партията му. Един негов предшественик на пловдивския кметски стол пристана на Слънцето и сега от негово име и от името на партията му час по час вади нож на умрялото куче на комунизма. Срещу живи и действителни депутатска заплата и почести, а не като герой от евтино романче. /Марица.бг


От дете са ме учили, че срамен труд няма, затова

От дете са ме учили, че срамен труд няма, затова ...

......... решили, че сме граждани, а нямаме качествата на граждани, умеещи да отстояват правата си?! Има малка надежда ловците край Дунав да пукнат първата пушка на бунта срещу властовите безсилия. Ще им забраняват да бият дивите прасета заради африканската чума. Каква несправедливост! Кой некадърен съветник го написа това решение на управляващите?!


Един мой стар приятел, съученик още от забавачката, тогава така

Един мой стар приятел, съученик още от забавачката, тогава така ...

......... за да изтъкне още веднъж, че никога през живота си не е употребявал алкохол, каза: “Представяте ли си каква катастрофа щеше да е, ако пиех!“. Аз най-напред го схванах като „...ако и пиех!“, демек лудичък съм си и без алкохол, но се оказа, че и американските президенти не ги разбирам.


С пълен потрес прочетох изказването на шофьорчето /тоест Министъра, то

С пълен потрес прочетох изказването на шофьорчето /тоест Министъра, то ...

......... ГОРЕЩА СЛЕДА КЪМ ИЗВЪРШИТЕЛЯ, СЛЕД ТОВА ОБИКНОВЕНО ОТИВА В АРХИВИТЕ…..ПОРЕДНИЯТ „ИНЦИДЕНТ“ С НЕУДОБНИ ЖУРНАЛИСТИ….КОЙ ЛИ ЩЕ СЛЕДВАЩИЯТ БЛЪСНАТ ОТ КОЛА, САМОУБИТ, ОГРАБЕН И УБИТ ИЛИ ПРОСТО ИЗЧЕЗНАЛ? ОМЕРТА, СКЪПИ ЖУРНАЛИСТИ, ОМЕРТА! ИЛИ ТОВА, ИЛИ ЩЕ СТЕ НА ПЪРВА СТРАНИЦА ПО МЕДИИТЕ, НО КАТО ОБЕКТ! АКО СМЕЕТЕ, ГОВОРЕТЕ! Елена Гунчева, dunavmost.com.


Славчо Атанасов, народен представител от „Обединени патриоти”, НФСБ Втори мандат

Славчо Атанасов, народен представител от „Обединени патриоти”, НФСБ Втори мандат ...

......... опасност е надвиснала и над проекта на НКЖИ за ЖП възел Пловдив. Защото общината пак не е свършила своята част от работата. А причините за пореден път са авторитарният стил на управление, високомерие и самонадеяност, които отвориха огромна пропаст между администрацията, от една страна, и гражданите и експертите, от друга.


Телевизионният водещ Слави Трифонов е на мнение, че в Македония

Телевизионният водещ Слави Трифонов е на мнение, че в Македония ...

......... не се е променило. Една държава, която се казва Македония, а тези, дето живеят в нея, са едни объркани хорица. И не знаят точно какви са. Аз ще ви кажа какви са. По това, което правят, включително и на този референдум, е повече от ясно какви са. Българи са. /Марица.бг


"Обръщението на държавния глава Румен Радев към народа”, както го ...

......... Трябва да разберем различията си и да постигнем съгласие по онова, което ни обединява. Необходимо ни е не дирижирано от някого „единение”, а гражданска воля за развитие, основано на върховенството на закона и правата на човека. Нужен ни е дебат, а не високопарни призиви, прикриващи лични амбиции за власт. /Марица.бг


Добре де, ама някак си много лятно звучи. Гръцките медии

Добре де, ама някак си много лятно звучи. Гръцките медии ...

......... че сриването на турската лира е шанс за нас да забогатеем, като си купуваме от Одрин много евтин прах за пране, дори и на целящото единствено да дразни завистта ни съобщение, че проф. Генчо Начев притежава (не незаконно!) милиони, бъде дадено на карикатуристите, животът ни ще става все по-малко карикатурен.


Някой от великите шегобийци беше казал, че му е трудно

Някой от великите шегобийци беше казал, че му е трудно ...

......... взето съгласието им? Защото не са хванати. Защо не са хванати? Не е взето съгласието ми да ви отговарям на този въпрос. Вие усещате ли напъните сред нашия политически и висш административен елит да се роди и у нас велик световен шегобиец, или само на мен така ми се струва?


Пътен ад скова Европа в края на лятото "Трейс" ремонтират

Пътен ад скова Европа в края на лятото "Трейс" ремонтират ...

......... да е, дано прати някой спец на място и да изясни ситуацията. Подобни лошо организирани и сигнализирани участъци по пътищата на родината са стотици и хиляди. А там, на тихия фронт от войната по пътищата, гинат хора, жертви на порочния кръг „човек - път - автомобил“ и абдикиралите държавни институции.


За мен най-читавата новина беше съобщението, че пловдивски архитекти са

За мен най-читавата новина беше съобщението, че пловдивски архитекти са ...

......... е най-лошото? Това, че ние отдавна вече не се притесняваме от стелещата се около нас пустота и управленска глупост. Както жабата от онзи долен експеримент, поставена в тенджера със студена вода на огъня, се кефи на постепенното затопляне на тази вода. Докато, без да се усети, бива сварена в нея.


Една комшийка вчера ми сподели напрегнато, че лично видяла Корнелия

Една комшийка вчера ми сподели напрегнато, че лично видяла Корнелия ...

......... Къде спят разните хелзинкски и прочие комитети. Съгласен съм с визията на Селена и преди да съм я прочел. Но няма как да бъда убеден да приема за нова, млада и непорочна и визията на БСП, че и на лидерката? Както пее Джъстин Бийбър - бившето гадже на Гомес: Sorry.


РЕШЕНО! Бутат Бетонния мост Спешно се търсят спецове от строителния

РЕШЕНО! Бутат Бетонния мост Спешно се търсят спецове от строителния ...

......... и можело да изтървем европарите. А стотина хиляди пловдивчани да проявят търпение, за да може след години да си пътуват по тунел. Поне тези от тях, които оцелеят. След което идва и следващият въпрос: познайте кой ще оцелее при предстоящия догодина изборен сблъсък на бетонните глави с тези на гражданите?


От дете са ме учили, че срамен труд няма, затова

От дете са ме учили, че срамен труд няма, затова ...

......... решили, че сме граждани, а нямаме качествата на граждани, умеещи да отстояват правата си?! Има малка надежда ловците край Дунав да пукнат първата пушка на бунта срещу властовите безсилия. Ще им забраняват да бият дивите прасета заради африканската чума. Каква несправедливост! Кой некадърен съветник го написа това решение на управляващите?!


Втори месец площад „Централен“ е превзет от работници с кирки

Втори месец площад „Централен“ е превзет от работници с кирки ...

......... малко да дадат отпор на проекта, спуснат отгоре. Вечерта обаче повечето от тях преспаха по държавнически и мостът стана жертва на милионите от Европа. Какво още ще ни вземат инженерите с инженеринга, ще разберем в следващите 12 месеца. Дано само след тях не си търсим доброволец за кмет вместо кандидат.


Битката в Македония не е за това колко души са

Битката в Македония не е за това колко души са ...

......... има консултативен характер, а договорът за членство в Европейския съюз и НАТО трябва да бъде одобрен от Народното събрание. Македонците трябва да са наясно искат ли НАТО и ЕС, или не. Ако искат да са част от двата съюза, трябва да променят името на страната си, защото такова е условието.


Когато Горан Брегович е решил да изнесе концерт в Пловдив,

Когато Горан Брегович е решил да изнесе концерт в Пловдив, ...

......... хрумва еретичната мисъл защо изобщо съществува институция, която се радва на толкова скромна подкрепа от страна на тези, в чието име всъщност е създадена. И дали не е по-мъдро да вложим парите, с които я финансираме, в един пловдивски Оркестър за сватби и погребения? А Брегович да поканим за кмет.


Страшилището от „Южен“ вече е в затвора Кючука най-опасен, „Източен“

Страшилището от „Южен“ вече е в затвора Кючука най-опасен, „Източен“ ...

......... за задържан наркобарон? Странен е и фактът, че в изнесената за публиката статистика от органите на реда е споменат само броят на извършените и разкритите престъпления, а не тяхната същност. Докато едни отдели търпят поражение след поражение, то други с гордост бутат нагоре процентите - нали статистиката е за всички.


Това, което насътвориха братята от Вардаро, не е никак изненадващо

Това, което насътвориха братята от Вардаро, не е никак изненадващо ...

......... Бойко Борисов, а с другата вади стопроцентов македонски Илинден, може и да го няма. В смисъл като творец.Така македонците ще се разминат с Нобела за литература, което пък си е чисто българска традиция. И то не заради политическия скандал за Северна Македония, а за един прост секс скандал от Севера.


Един мой стар приятел, съученик още от забавачката, тогава така

Един мой стар приятел, съученик още от забавачката, тогава така ...

......... за да изтъкне още веднъж, че никога през живота си не е употребявал алкохол, каза: “Представяте ли си каква катастрофа щеше да е, ако пиех!“. Аз най-напред го схванах като „...ако и пиех!“, демек лудичък съм си и без алкохол, но се оказа, че и американските президенти не ги разбирам.


Солидарната отговорност е последната фаза от мерките на държавата при

Солидарната отговорност е последната фаза от мерките на държавата при ...

......... подобна декларация за чисто минало, едно от условията е да се предостави лиценз на данъчния склад. Тоест попада се в  Параграф 22 - ако не се предоставят декларациите на физическите лица, че са с чисто минало - няма лиценз , а за да се получи лиценз, се изискват декларациите.Проектозаконов смях! 


При сегашните икономически условия нито една валута не може да

При сегашните икономически условия нито една валута не може да ...

......... натежали върху военните бюджети и правят Европа по-зависима от НАТО. Преимуществото на долара е установено за дълго време. При тези условия затягането на монетарната политика на САЩ ще има пълен ефект. Когато сами сте си предписали лекарство, трябва да го преглътнете, колкото и горчиво да е то. Превод: Петя Михайлова


Диктатурата на здравата сопа идва и в центъра, и по

Диктатурата на здравата сопа идва и в центъра, и по ...

......... или да се борят със сопа в ръка с бизнес конкурентите на кмета? Нещо, което на Балканите се смята едва ли не в реда на нещата. А тогава ще стане много, ама много страшно. Защото бедните и стари хора по места не могат да се възползват от опцията "Терминал 2".


Премиерът Бойко Борисов, о.р. генерал-лейтенант от МВР, очевидно принадлежи към

Премиерът Бойко Борисов, о.р. генерал-лейтенант от МВР, очевидно принадлежи към ...

......... и за нашето Министерство на отбраната и за правителството ни. Те обаче ще ги купят, без да ни питат. А параметрите на бъдещата сделка ще останат тайна, защото е класифицирана информация.В това е и проблемът - че живеем по правилата на класифицираната информация, а не по тези на швейцарската демокрация...


На 09 август 2018 г., министърът на труда и социалната

На 09 август 2018 г., министърът на труда и социалната ...

......... във взаимна изгода и на работници, и на работодатели. Нещо повече - евентуалните нови моменти в колективното договаряне в частния сектор със сигуронст ще донесат по-големи позитиви за икономиката, а от там и за данъчните сборове. Остава да се надяваме, че "размразяването" на индустриалните отношения в Република България ще продължи.


При все че все още не е приключила, възможни са

При все че все още не е приключила, възможни са ...

......... на Северна Корея? Какъв вид има "сделката на века" (американският план за израелско-палестинската подредба)? Какво се случи с уж постигнатото по-рано през годината съгласие между ЕС и САЩ за премахването на митата между тях? Ако тези въпроси получат отговора си, то това едва ли ще се случи в Ню Йорк.


Българската информационна инфраструктура е все още почти напълно беззащитна срещу

Българската информационна инфраструктура е все още почти напълно беззащитна срещу ...

......... политика на различните страни. Например Великобритания и САЩ обвиняват Русия в кибернетични атаки . Лондон дори заплаши Москва с ответни хакерски атаки. Остава да видим дали тревогата, която обявява  Държавната агенция за електронно управление, ще се превърне във всекидневна дейност на всички административни равнища по време на Третата световна война.


След като Европейският парламент взе решение за стартиране на наказателна

След като Европейският парламент взе решение за стартиране на наказателна ...

......... за сметка на традиционното ляво и дясно. В целия този контекст колебливите сигнали на Борисов по казуса "Орбан" изобщо не са лишени от логика. "Унгарската дилема" е отложена, но остава висяща. Интересно обаче защо никой не пита как ще гласува България, когато процедурата срещу Полша влезе в Съвета на ЕС?


В понеделник въздъхнах спокойно. Оцеляхме! Останахме си с нашето велико,

В понеделник въздъхнах спокойно. Оцеляхме! Останахме си с нашето велико, ...

......... два-три мегаскандала в обществото и превратът може да се инсценира. Просто МВР ще се раздели на две и ще изиграе номера. Например ДАНС срещу ГДБОП. Но тогава няма да ни е до смях.Хора, в държавата на Оруел ли живеем? Или може би във времето на Петър Младенов: "Танкове да дойдат"?


Планираната офанзива срещу Идлиб се отлага. Поне засега. За това

Планираната офанзива срещу Идлиб се отлага. Поне засега. За това ...

......... Палестинската автономия в контекста на Близко-източния мирен процес. Това, което предстои да видим, е дали руско-турският синтез ще прерасне в стратегически съюз. Но ако можем дотогава да парафразираме турския президент, то това би било в посока на: "Ако те си имат долари, то ние имаме нашия народ, имаме нашия Путин."


Много отдавна публиката сякаш свикна с идеята, че

Много отдавна публиката сякаш свикна с идеята, че "войната по ...

......... този етап - едва ли. Или още по-точно - не. Така че, да се стяга министърът на здравеопазването. Като нищо ще го подкарат след някоя не дай си Боже следваща катастрофа по пътищата на Отечеството ни. * Болц Норберт, Консумистически манифест, ИК "Критика и хуманизъм", С., 2004 г., стр. 90-92


Във вторник Европейският парламент гласува решение за стартиране на наказателна

Във вторник Европейският парламент гласува решение за стартиране на наказателна ...

......... от речта на Виктор Орбан по време на изслушването му пред Европарламента. Пълният текст, превод на Николай Облаков, можете да прочетете на сайта "Консерваторъ" https://conservative.bg/orban-vs-eu/ ***В лично качество, Ярослав Качински не участва нито в полската, нито в европейската политика, но индиректно, чрез партия "Право и Справедливост", влияе и на двете.


Тази година - части за вратите, догодина - цели самолети!

Тази година - части за вратите, догодина - цели самолети! ...

......... паркове, зали. Не ме интересува какво казва Корнелия Нинова. Само да й покажат снимките на г-жа Нинова и да не коментира. Снимките на технологичното училище, на технологичните паркове, на роботите, на децата - какво сме направили, а не какво ще направим. Ако няма комунисти на власт, всичко ще ни е наред!" 


В своята четвърта и последна реч за състоянието на Европейския

В своята четвърта и последна реч за състоянието на Европейския ...

......... ЕС имаше нужда от него, Жан-Клод Юнкер не си беше вкъщи. И каквито и да е цитати от онзи френски похотливец, Жан-Пол Сартр, няма да компенсират изневерите, които председателят на Еврокомисията причини на Европа, любовта на живота му. За разлика от Симон дьо Бовоар, Европа няма да си затваря очите.


Разпрата в коалицията няма перспектива да се разрази като конфликт.

Разпрата в коалицията няма перспектива да се разрази като конфликт. ...

......... Тук-там има размишляващи. Но тези, които имат силата, нямат ума. Инстинктът в политиката е почти разум. Нужна е промяна, съживяване, ярка идея, която да не съдържа самохвалството на съживен икономически растеж. Никой не усеща джоба си по този начин напълнен.   Борисов е уморен, партията също е уморена, каза още Михайлов.


Днес е 9 септември. Годишнина от една дата, за която

Днес е 9 септември. Годишнина от една дата, за която ...

......... знак на почит, а и от срам. *Става дума за земеделците от БЗНС "Пладне", известни с тесните си връзки с разузнавателните служби на Великобритания и САЩ още от началото на Втората световна война. Другата голяма земеделска партия - БЗНС "Врабча 1", изобщо не влиза в полезрението на Съюзната контролна комисия.


Ако гумата на колата ти изпуска, трябва или да я

Ако гумата на колата ти изпуска, трябва или да я ...

......... което е много вероятно, те нищо няма да променят.Междувременно тече акцията с Ветко Арабаджиев и семейството му, сякаш дошла по поръчка, за да отвлече  вниманието от реалните проблеми на държавата. Интересно е само докога прокуратурата и службите ще служат за  подръчни материали за лепене на перманентно спуканите гуми на властта? 


Първият парламентарен ден донесе новината, че БСП ще тръгва сред

Първият парламентарен ден донесе новината, че БСП ще тръгва сред ...

......... "спяща клетка" и да я успокоят, че "чума няма". Трябва да признаем, без всякаква ирония, че от техническа гледна точка решението на ръководството на БСП е съвсем разумно и дори своевременно. Големият проблем е, какво ще разправят социалистите по време на своето "хождение в народ". Там нещо нещата много куцат...


Шумната акция срещу алкохолния бос Миньо Стайков и дни по-рано

Шумната акция срещу алкохолния бос Миньо Стайков и дни по-рано ...

......... или Ветко са оправдани. Но това няма значение. Важното е сега да схване, че властта пипа яко, всичко е наред и има стабилност. Затова е сценката. Проблемът у нас не е, че липсва справедливост. Проблемът е, че справедливостта идва изборно и по часовник, който не цъка по правилата на закона."