През последните години в САЩ се отчита бум на кражбите

...
През последните години в САЩ се отчита бум на кражбите
Коментари Харесай

Странни пътни знаци се появиха в Щатите

През последните години в Съединени американски щати се регистрира взрив на кражбите на пътни знаци и указателни табели с числата 69 и 420 благи. Всички взети ограничения се оказали несполучливи, до момента в който в последна сметка Департаментът по превоза не откри любопитно решение, оповестява Automedia.

Само на път в щата Вашингтон от общо 8000 указателни табели са откраднати 200. Това принудило управляващите да подменят още 608 знака, които указват оставащите благи до края на шосето. Тази информация е потребна освен за водачите, само че и за избавителни екипи, които би трябвало да реагират при случай на пътя.

 табели Съединени американски щати

Защо обаче хората крадат знаците с „ 69 ” и „ 420 ”? В първия случай цифрата са асоциира с поза от секса, а във втория – 420 на диалект значи „ марихуана ” (неслучайно Илон Мъск разгласи тъкмо такава цена за акция на Tesla).

Всичко това накара Департаментът по превоза да сложи табели, които не са толкоз атрактивни за крадците. Сега край пътя има значи „ 419,9 ” и „ 68,9 ”, даващи същата информация, без да има заплаха да бъдат отмъкнати.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР