• Мощните пропорции, плавните линии и изваяните форми в задната част на каросерията

...
•	Мощните пропорции, плавните линии и
изваяните форми в задната част на
каросерията
Коментари Харесай

“Като естествено изваян от вятъра” - външният дизайн на новия ID.41

• Мощните пропорции, плавните линии и изваяните форми в задната част на каросерията са главните отличителни белези в дизайна на новия напълно електрически SUV модел
• Дизайн с изключителна аеродинамика - коефициентът на въздушно съпротивление на ID.4 е едвам 0,28

Превъзходна мощност, опакована в органични форми - новият ID.4 е първият напълно електрически SUV модел на марката Volkswagen. Външният му дизайн ознаменува ярко зората на една нова епоха, съчетавайки в себе си величествен, мощен темперамент, плавни, органични форми и отлични аеродинамични индикатори.

Поглед към изчистения и мощен дизайн на новия ID.4
С представянето на новия ID.4 марката Volkswagen уголемява с изцяло електрически модел своята продуктова гама в най-големия сегмент от автомобилния пазар в международен мащаб – този на компактните SUV модели. В близко бъдеще новият ID.4 ще се създава и продава в Европа и Китай, а на по-късен стадий и в Съединени американски щати. Клаус Зикиора познава характера на ID.4 по-добре от всеки различен - ръководителят на направление дизайн във Volkswagen Group е човекът, основал новия модел дружно със своя екип.

„ ID.4 е отражение на еволюцията в дизайна на електрическия автомобил “, посочва Зикиора. „ Външният му дизайн е изчистен, равномерен и мощен. Моделът изглежда мощен и самонадеян по един изцяло нов метод и това усещане се дължи основно на хармоничния аеродинамичен жанр на ID. семейството, която се уголемява за първи път и в SUV сегмента с новия ID.4. Става дума за нежни, меки преходи, които се редуват с внезапни и ясни разделителни ръбове. Дизайнът изглежда като естествено изваян от вятъра. В същото време модерният дух в образа на ID.4 личи в присъщото оформление на фаровете и емблематичната светлиннна графика сред тях. “

Добрият дизайн постоянно е и функционален, а при електрическите транспортни средства въздушното противодействие е сред основните фактори, определящи продължителността на самостоятелния пробег. „ Част от еволюцията на „ електрическия ” дизайн при ID.4 бяха изключителните усилия, които екипът постави за оптимизация на аеродинамиката “, споделя ръководителят на Volkswagen Design. При ID.4 е постигнат отличен коефициент на аеродинамично противодействие от едвам 0,28, като най-съществен принос в това отношение има плавната, обтекаема форма на каросерията като цяло и в частност силно изнесената обратно пътническа кабина. Тази основна настройка се добавя от многобройни точно изпълнени елементи. Така да вземем за пример, корпусите на задните светлини дружно с огромния спойлер на покрива имат грижата за внезапното и чисто прекъсване на въздушния поток без нежелани завихряния зад автомобила.

Като част от своята тактика „ Transform 2025+ “, марката Volkswagen планува инвестиции в размер на 11 милиарда евро в сферата на електрическата подвижност в интервала до 2024 година. ID.4 е първият напълно електрически SUV модел с емблемата на Volkswagen и вторият след ID.32 електрически автомобил, използващ технологичната основа на модулната конструктивна архитектура за модели с електрическо задвижване MEB (Modularer E-Antriebs-Baukasten) на Volkswage. Тази техническа платформа е предопределена особено за модели с електрическо задвижване и предлага опция за основаване на много необятен интериор благодарение на компактния дизайн на електрическия силов тракт. Благодарение на ниския коефициент на въздушно противодействие от 0,28 и гъвкавата скица за потребление на акумулаторни акумулатори с друг размер и капацитет, ID.4 ще бъде в положение да изминава дистанции над 500 километра (според условията на нормата WLTP) с едно зареждане на батерията.

Първоначално новият SUV модел дебютира на пазара във вид със задно предаване, а на по-късен стадий ще последва и версия с електрическо задвижване на всички колела. Високоволтовата акумулаторна батерия е ситуирана в конструираната като сандвич подова секция на каросерията, с цел да даде опция за постигане на оптималния за динамичното поведение на пътя невисок център на тежестта и да спомогне за положителния баланс в разпределението на натоварването на предния и задния мост.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР