• Dacia запазва лидерството на пазара на нови автомобили за осма

...
• Dacia запазва лидерството на пазара на
нови автомобили за осма
Коментари Харесай

DACIA И RENAULT ЗАТВЪРЖДАВАТ ЛИДЕРСКАТА СИ ПОЗИЦИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР ЗА ШЕСТА ПОРЕДНА ГОДИНА

• Dacia резервира водачеството на пазара на нови коли за осма поредна година с продажби от 3643 автомобила и пазарен дял от 13,22%.
• Renault заема второ място за шеста поредна година с 3204 продадени автомобила и 10,11% пазарен дял.
• Renault CLIO е най-продаваният автомобил с обем от 1466 продажби.
• Renault ZOE отбелязва растеж в продажбите от 275%.

В рамките на невижданата обстановка в България през 2020 година Groupe Renault отбелязва спад в продажбите от 26,4% при спад на пазара от 36,8%. По този метод пазарният дял на марките Renault и Dacia в страната нарастват със надлежно 2,8 и 0,7 пункта.

Dacia
Марката Dacia записва 3643 продажби, пазарен дял от 13,22% и за осми следващ път заема лидерското място на пазара в България.
След рекордно сполучливата 2019 година Dacia Duster, традиционният бестселър на марката, отбелязва спад в продажбите от 43,7%, само че за пореден път съумява да премине прага от 1000 продадени автомобила. Благодарение на конкурентните си качества по отношение на успеваемост и изгодност, новото двугоривно ECO-G предложение съставлява 47% от общите продажби на Duster.
През 2021 година Dacia България ще стартира два дългоочаквани модела – третото поколение на именитата Dacia Sandero и третата гражданска война на марката в автомобилната промишленост – достъпния електромобил Dacia Spring.

Renault
Марката Renault записва 3204 продажби, пазарен дял от 10,11% и за шести следващ път заема второто място на пазара в България.
Стабилното показване на марката и през 2020 година се дължи основно на новолансираните модели в сегмент B при започване на годината – Clio, Captur и ZOE, както и на лидерската позиция в сегмента на вановете за Renault Master.
Представено за първи път на Автомобилен салон София 2019, петото потомство на Renault Clio посреща висок интерес през 2020 година Със своите 1466 продажби моделът е най-продаваният нов автомобил в България.
По-добро във всяко отношение, измежду които пробег, дизайн, функционалности и решения за зареждане, новото Renault ZOE генерира 275% повече продажби от 2019 година и е съществена част от електрическата експанзия в България.
2021 година ще бъде основна за марката за професионалисти Renault PRO+ и към водача в лекотоварната гама, Renault Master, ще се присъединят новите Renault Express, Kangoo, Kangoo Van, Trafic Combi и първокласният Trafic SpaceClass. Новости няма да липсват и в гамата леки автомобили с нови лансирания на E-TECH хибридни версии и купе-кросоувърът Renault Arkana.

Освен атрактивните си модели, през 2020 г. Groupe Renault задържа интереса на клиентите си и резервира лидерските си позиции благодарение на гъвкавото си отношение и готовността за акомодация. В началото на извънредното състояние компанията предлага нов финансов артикул, предоставящ на клиентите 6-месечен гратисен интервал за старт на заплащане на месечните вноски при подписване на лизингов контракт за нов автомобил без допълнително олихвяване, от който са се възползвали близо 10% от частните клиенти на марките. Благодарение на множеството нови цифрови платформи и решения, лансирани в подтекста на социална дистанция каналите на Renault и Dacia генерират 104% повече онлайн запитвания в сравнение с 2019 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР