​Петима жители на област Враца са пипнали заразни вируси през

...
​Петима жители на област Враца са пипнали заразни вируси през
Коментари Харесай

Вижте кои пет заразни болести тормозят врачани

​Петима поданици на област Враца са пипнали заразни вируси през миналата седмица, оповестиха от районната здравна ревизия.
Един врачанин е лепнал салмонелоза, човек от село Горна Кремена е инфектиран с вирусен менингит, а различен от Бяла Слатина се е разболял от варицела. За интервала здравните управляващи са открили и един случай на ротавирус в село Паволче и един човек болен от туберкулоза в село Алтимир.
Разболелите се от остри респираторни болести и грип за миналата седмица са 5 на 10 000 души, като стойностите са доста под епидемиологичните и няма доказани случаи на грип.
През миналата седмица здравните управляващи са направили 20 инспекции по настоящ надзор на лечебните заведения за болнична помощ. При инспекциите не са открити нарушавания.
Инспекторите са направили и 16 инспекции за съблюдаване закона за тютюнопушене. Проверени са 4 обекта за хранене и забавление и 12 закрити публични места. Не са открити нарушавания на въведените забрани и рестриктивните мерки на тютюнопушене в закритите и някои открити публични места. Няма издадени наставления и актове, допълват от здравната ревизия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР