​Пътните полицаи ще следят за употреба на алкохол и наркотици от

...
​Пътните полицаи ще следят за употреба
на алкохол и наркотици от
Коментари Харесай

Засилени проверки на товарни автомобили

​Пътните служители на реда ще наблюдават за употреба на алкохол и опиати от водачите, спазване на скоростните режими, техническа редовност

Стартира профилирана интервенция, насочена към ограничение на предпоставките за пътнотранспортни произшествия и повишение безопасността на придвижването по пътищата. В интервала от 27 до 31 май пътните служители на реда ще извършват засилени инспекции на територията на области, за които е характерно интензивно придвижване на товарни автомобили.

Контрол върху водачите ще се осъществява в сектори наоколо до граничните контролно-пропускателни пунктове „ Кулата “, „ Дунав мост “, „ Дунав мост 2 “, „ Калотина “, „ Капитан Андреево “ и „ Лесово “, като ще бъдат обезпечени и двете посоки – влизане и излизане от страната. Особено внимание ще се обръща на използването на алкохол, наркотични субстанции и техните аналози, техническата редовност на моторните превозни средства и теглените от тях ремаркета и полуремаркета.

Акцент в контрола на придвижването по пътищата в областите Велико Търново, Ловеч и Монтана ще бъде съблюдаване на скоростните режими, техническа изправност и подсилване на превозвания товар, неправилни маневри, изпреварване и придвижване по пътното платно.

В хода на профилираната интервенция ще бъде обезпечено очевидно наличие както в рисковите сектори, по този начин и по пътищата трети клас и общинските пътища.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР