Звучи невероятно, но Явор Бахаров е дисциплиниран в професията си,

...
Звучи невероятно, но Явор Бахаров е дисциплиниран в професията си,
Коментари Харесай

Явор Бахаров пребори агресията с психолог: Трябва да озаптявам дяволите в мен!

Звучи необикновено, само че Явор Бахаров е порядъчен в специалността си, а в публичния живот – извънредно свенлив. Само че артистът, който се популяризира още при започване на кариерата си с функциите си във кино лентата „ Тилт ” и сериала „ Съклен дом ”, има и хулигански облик, който не е единствено по медиите. „ Той се появява просто ”, споделя искрено дребния брат на Захари Бахаров.

Последното гръмко заглавие с основен воин Явор Бахаров бе в нощта на националния ни празник, 3 март. Актьорът и приятелката му Рая Пеева се сдърпали на ул. „ Раковски ”, а инцидентен жител се опитал да ги разтърве. Не съумял и се обадил на 112. Момичето се отскубнало и избягало. Полицията реагирала незабавно. Униформените задържали Бахаров. Софийска районна прокуратура го дала на съд за безчинство и артиста получи 9 месеца пробация.

Тези дни Явор Бахаров за първи път откровено показа за вътрешната битка, която води. Актьорът, който изигра Бардем/Месут в сериала „ Под прикритие ”, мислил много по тематиката кое предизвика експанзията му. „ Сега имам опция да мисля и с хора, които са назначени за това да мислят за такива хора като мен... Не знам за какво съм подобен пакостник. Понякога излиза това от мен. Аз знам, че алкохолът е един от трамплините, тъй като множеството от моите изцепки са въпреки всичко свързани малко и с алкохола. Боря се. Сега към този момент и с психолог. Разсъждаваме, отговаряме на въпроси и търсим повода. Гледам да подтискам тази цялата експанзия, която излиза от мен от време на време, тази неотстъпчивост ”, споделя Явор Бахаров. Той позволява, че носи нрава на татко си и дядо си, само че „ те не са били в такава степен ”. А и той е обществена персона и няма шанса „ тези неща някак си по този начин да минат апропо ”. „ Те постоянно изскачат по някакъв метод. И в това отношение просто при мен ги има тези неща и би трябвало да се боря с тях. Трябва да обуздавам дяволите ”, призна артистът с въздишка.

Неговата импулсивност също евентуално е катализатор на тези прояви, стана ясно от признанието му, че в случай че е имал „ акъла и времето да се замисля всякога и да брои до 10, несъмнено щеше да е друго ”. С днешна дата вижда, че след тези катаклизми, както ги назовава, към този момент съумява малко по малко да реализира надзор над страстите си. Разговорите с психолог му оказват помощ, както и футбола, и риболова. Всеки четвъртък Явор Бахаров се събира с другари, измежду които е и сътрудника му Бойко Кръстанов, и играят мач. Само че и на терена се случва да си изпусне нервите. „ Не мога да не върша забележки, да не приказвам. Това е другарски мач, знам, че всичко е наред. Но минават 25 минути и аз стартирам да давам някакви директиви ”, признава артистът. Абсолютно успокоение той намира май единствено в риболова. Когато е с въдица в ръка и съзерцава в тишина плавното придвижване на водата пред себе си, Явор е напълно различен. Няма я непримиримостта. Нито избухливостта. „ Много неприятен риболовец съм. Нищо не пипвам ”, споделя артистът, само че пък добавя, че точно това му занимание работи е идеална терапия.

Буйният манталитет на Явор Бахаров евентуално е бил подхранен и от обстоятелството, че напълно млад става известен . След като приключи фотосите на кино лентата „ Тилт ” и чакаше премиерата, артистът блесна в ефира на Би Ти Ви с ролята си на Хари Ставрев в сериала „ Стъклен дом ”. Не след дълго и „ Тилт ” способства за славата на Бахаров. И малко се главозамаял, като всеки юноша, станал фамозен, регистрира го в този момент от дистанцията на времето. Явор даже призна, че макар насъбрания професионален опит, известността от тв екрана някак си го стреснала. „ Не бях доста съответен в първите години. И с брат ми сме имали диалози. Той ми е посочвал други хора на моята възраст и ми е казвал: „ Виж, те малко по-нормално възприемат това. Трябва да помислиш... ”, показа Явор Бахаров. Тогава с приятелката му Луиза Григорова, която през днешния ден е омъжена за режисьора Мартин Макариев, се снимали дружно в сериала „ Стъклен дом ”, прекарвали свободното си време отново дружно, а не след дълго и създали първи стъпки в взаимния живот.

„ Беше натоварен интервал. Изведнъж доста нещата се случват - икарваш пари, всичко, което лети, се яде. Съвсем допустимо е за един младеж, аз съм бил на 22-23 година, да си намерения: „ Така ли ще е от самото начало?! ”. Ето, минаха 10 години. оттогава и виждаш, че въобще не е по този начин. Всъщност има моменти, в които нямаш работа. Трябва самичък да си намираш, да четеш нещо, да предлагаш и така нататък Не постоянно непрекъснато ти звъни телефонът. А в противен случай – доста постоянно не звъни с месеци. Тук ми е най-трудно да намирам по какъв начин самичък да се самоусъвършенствам, с какво да се занимавам, че да ми оказва помощ в специалността, само че пък и да мога да си ловя риба, да си вървя по планините. Но тези планините, това седене по 40 дни на плаж... Парите свършват. Хваща те боязън, че към този момент си изгубил оня другия инстикт и си казваш: „ Чакай в този момент! Аз хипар ли съм или трапер?! ”, споделя Явор Бахаров. Всъщност доста му харесва да се отдаде на релакс измежду природата, само че в избрани моменти въпреки всичко стига до истината: „ Нали различен е смисълът, друга ти е специалността, с друго искаш да се занимаваш ”.

Днес той играе във Военния спектакъл. Продължава да се изявява като Рафе Клинче в „ Железният светилник ”, като неотдавна се състояло 185-то зрелище. Този сезон артистът се показва и в новата режисура „ Маркиз Дьо Сад ”.  „ Искам да съм още по-търсен. Не съм задоволително издирван, съгласно мен ”, признава Явор Бахаров, който предходната година завоюва премия „ Икар ” за най-хубав поддържащ артист за ролята си в спектакъла „ Редки тъпанари ” на Теди Москов и Симон Шварц. Това е първата му сериозна премия.
Без терзание, той описа любопитната история по какъв начин попада в постановката на Теди Москов. Режисьорът го гледал дружно с негови сътрудници в зрелище. И избрал всички, без него. „ Само мен не ме беше харесал ”, прям е Явор Бахаров. След това обаче Бойко Кръстанов, който бил измежду определените от Теди Москов, не могъл да съвмести уговорката с този към различен план с Явор Гърдев. „ И аз по този начин, като запаса, влязох при Теди. Обаче се разбрахме доста добре и постигнахме този резултат ”, споделя Явор Бахаров.

В персонален проект той се радва на любовта с колежката си Рая Пеева , с която са дружно към този момент от 3 години. Живеят в естетика, в дребен, само че пък комфортен апартамент. Не мислят за брак. Явор признава, че не има вяра институцията. „ Нашите връзки също се построяват с времето ”, споделя артистът. Естествено, имат компликации, както е във всяка връзка. Преодоляват ги дружно. „ Мисля, че както се самоусъвършенствам в обществените си прояви и публичния си живот, по този начин и в персоналния си живот малко по малко прогресирам и ставам по-търпелив и умен ”, обобщава Явор Бахаров. Той се радва на поддръжка освен обичаната си Рая и приятелите си, а и от брат си Захари Бахаров. Младият артист постоянно се поучава с него. Не за функции, а по фундаментални въпроси в специалността. Явор акцентира, че с брат му са извънредно прецизни. Вероятно го дължат на починалия си татко, който е бил финансист, написа Уикенд.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР