Звездите на съветското кино по очевидни причини можеха да си

...
Звездите на съветското кино по очевидни причини можеха да си
Коментари Харесай

Любимите автомобили на звездите на съветското кино

Звездите на руското кино по явни аргументи можеха да си разрешат доста повече от елементарен руски, а и български жители през годините на соца. По тогавашните стандарти такива персони, както в Русия, по този начин и у нас, естествено се къпеха в разкош. Съветските артисти, които бяха много известни и в България, получаваха западни коли по разнообразни способи, само че с експлицитното позволение на партията. Ето и какво караха някои от най-известните руски артисти и музиканти.
1. Владимир Висоцки `Любимите

Колкото и през днешния ден Владимир Семенович да се счита за бунтовник, Висоцки не беше лишен от някои „ дребнобуржоазни “ изкушения и недостатъци. А Висоцки не беше доста на ТИ с разпоредбите за придвижване. Обичаше да им изневерява. Заради това, коли не се задържат доста при него. В допълнение към руските коли, Висоцки караше и непознати коли като Renault 16TS, BMW 2500, Mersedes W116 и Mersedes 450SLC.

2. Никита Михалков `Любимите

Две неща не могат да бъдат отнети от Никита Сергеевич Михалков: гений (и това не е сарказъм) и способността да се приспособява. Въпреки че в преклонна възраст Никита Сергеевич стана, меко казано, двузначен персонаж, през днешния ден малко хора си спомнят, че през втората половина на 80-те години на предишния век, към момента много млад, Михалков беше съперник на Перестройката и се опълчи на унищожаването на цензурата в изкуството, предупреждавайки какъв брой " Помия " незабавно ще се излее, в това число и в киното. Иронично по какъв начин се развиха нещата в последна сметка. Що се отнася до колите обаче, първата кола на младия режисьор въобще не беше модел на страната на победоносния социализъм, а вносен Mercedes W115 от 1976 година
3. Андрей Миронов `Любимите

Връзката на Андрей Миронов с колите не се развива дълго време. Правата на националния любим получиха цели три години. Първата кола на Андрей Александрович беше ГАЗ-21 Волга, тъкмо същата кола, която е сниман във кино лентата " Пази се от колата ". През 1985 година звездата на руското кино купува и първата си западна кола. За разлика от Висоцки и Михалков, той не се стопира на Mercedes, а избира BMW E28, първият " баварец " в историята с дизелов мотор.
4. Юрий Никулин `Любимите

Юрий Владимирович Никулин не сменя постоянно колите. В руско време шефът на цирка и известният артист има единствено две коли. Първата кола на Никулин е ГАЗ-22. Втората кола на руския любим и най-талантлив цирков актьор на Съюз на съветските социалистически републики още веднъж е родно произвеждане - ГАЗ-2403.
5. Вячеслав Тихонов `Любимите

Любимецът на публиката Вячеслав Тихонов, който изигра ролята на Щирлиц в лентата " Седемнадесет мига на пролетта ", беше много чудноват във връзка с колите. В руско време артистът има една единствена кола - Москвич-407. И няколко години по-късно Тихонов подари този Москвич на татко си, с цел да може той да върви на лов на риба.
6. Армен Джигарханян `Любимите

Докато Армен Джигарханян живее в Ереван, единствената му кола е Волга. Втората кола на Джигарханян пък е Москвич-412, в осъществяване ИЖ. Звездата от руското кино и спектакъл съумява да се снабди с чисто нов Москвич няколко години откакто се мести да живее в столицата Москва.
7. Георги Данелия `Любимите

Известният руски режисьор не приказва доста за това какви коли кара. Въпреки това, в две от книгите си Георги Николаевич нееднократно загатва, че през целия си живот е бил извънредно привързан към руския Москвич-402.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР