Звездата на световния тенис Новак Джокович ще може да вземе

...
Звездата на световния тенис Новак Джокович ще може да вземе
Коментари Харесай

Вече нищо не спира Новак Джокович да участва на US Open

Звездата на международния тенис Новак Джокович ще може да вземе присъединяване на шампионата от Големия шлем - Ю Ес Оупън. След две години, в които сърбинът не можеше да взе участие на шампионати в Съединени американски щати поради липса на ваксина против COVID-19, той още веднъж има правото да влиза на територията на страната. Последният мач на Ноле в Америка бе точно в Ню Йорк през 2021 година - финалът, изгубен от Даниил Медведев.

Сенатът на Съединени американски щати дефинитивно гласоподава за унищожаване на ограчиненията против ковид, в които влизаше и правилото неимунизирани външни лица да не влизат на територията на страната. Заради това предписание Ноле не съумя да вземе присъединяване в миналогодишния Ю Ес Оупън и изпусна още куп огромни съревнования, в това число и тазгодишните Мастърс шампионати в Индиън Уелс и Маями.

В сряда Сенатът гласоподава и одобри законопроект за преустановяване на изключителното състояние за COVID-19, който се чака да бъде подписан от президента Джо Байдън. Така Джокович ще може да се включи в конкуренцията за Откритото състезание на Съединени американски щати, която стартира на 28 август и продължава до 10 септември.

В последните седмици имаше голям брой апели Джокович да бъде позволен до присъединяване на шампионатите в Индиън Уелс и Маями, само че това по този начин и не се случи. Дори губернаторът на Флорида прикани Джо Байдън да направи изключение за Джокович, само че не последва никаква реакция от президента на Съединени американски щати.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР