Звездата на Реал (Мадрид) - Винисиус Жуниор коментира темата с

...
Звездата на Реал (Мадрид) - Винисиус Жуниор коментира темата с
Коментари Харесай

Винисиус: Харесва ми да ме освиркват

Звездата на Реал (Мадрид) - Винисиус Жуниор разяснява тематиката с расизма, която го съпътства към този момент много време. Последният случай, когато нападател бе обиждан на расова основа, бе при гостуването на Реал (Мадрид) против Валенсия през месец май, когато на " Местая " бразилецът получи голям брой обиди на расова основа против себе си.

" Ако се боря самичък против расизма, системата ще ме смаже. Съперниковите почитатели могат да ми освиркват през целия мач, не ме интересува. Но когато става въпрос за расизъм, това е нещо друго. Освиркванията са част от играта: Меси, Кристиано, Бензема, Неймар... всички те са го изпитали. Феновете на другите тимове ги предизвикат и това е обикновено. Харесва ми и ме стимулира да им вкарам гол ", безапелационен е Винисиус.

Що се отнася до случилото се през май на " Местая ", футболистът не се сдържа: " Случвало се е доста пъти и във Валенсия почувствах доста горест. Ако съм на терена, с цел да направя хората щастливи. Група, която знам, че е малцинство, може да ви засегне дотам, че към този момент не мислите да играете ".

Бразилецът също по този начин съобщи, че расистки епизоди е имало на доста игрища преди случилото се във Валенсия: " Това, което се случи във Валенсия, беше в мач от 35-ия кръг, само че във всички мачове като посетител, които играхме преди този момент, имаше епизоди на расизъм. Те в никакъв случай не направиха нищо. Вече бях приказвал с Ла Лига, с цел да кажа, че това би трябвало да се промени и те не се вслушаха мен. Слушаха ме от момента, в който целият свят стартира да приказва за Испания. Това ги накара да реагират. Лично аз знам, че няма да трансформира историята, че няма да направя Испания страна без расисти, само че мога да трансформира нещата, с цел да трансформира расизма в нещо малцинствено ".
 Винисиус оказал помощ за привличането на Белингам в Реал
Винисиус оказал помощ за привличането на Белингам в Реал

Бразилецът разкри това в интервю
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР