Звездата на Лудогорец Кирил Десподов разкри за много неприятна ситуация,

...
Звездата на Лудогорец Кирил Десподов разкри за много неприятна ситуация,
Коментари Харесай

Кирил Десподов: Кметът на Кресна не ми позволи да зарадвам деца от градинка, защото егото му е наранено

Звездата на Лудогорец Кирил Десподов разкри за доста неприятна обстановка, с която се е сблъскал преди броени дни. Става въпрос за това, че футболист №1 на България за 2021 година подкрепя финансово детска градина в родния си град Кресна.

Той е желал да помогне за организирането на коледен празник за децата, само че събитието е било неразрешено от кмета на Кресна – Николай Георгиев. Според Десподов повода е, че Георгиев не е бил поканен персонално на събитие в локално учебно заведение, в което присъединяване е взел и българският национал.

Ето какво написа по случая Десподов в профила си във Фейса:

" Рядко изпадам в такива полемики, само че има случки, които като жители не би трябвало да премълчаваме. Тази история е точно такава – безусловно отчаяние от грозната страна на действителността, с която от време на време се сблъскваме.

Всички знаят какъв брой доста обичам родния си град Кресна и децата. Преди 2 седмици управлението на учебно заведение " Св. Паисий Хилендарски ", в което учих, ме предложения за откриването на специфичен ъгъл, отдаден на футболистите, създали първите си стъпки в Кресна. Приех поканата без да се замисля и си прекарах отлично. Единствената ми молба беше събитието да не се политизира. С учудване научих, че след срещата е имало ядосани. Тъй като кметът на града – Николай Георгиев, не е бил особено поканен, последва извънредно грозно отношение от негова страна, което скапе очакван празник за десетки деца.

Вярвам, че всяко дете би трябвало да се развива в хубава среда и да бъде щастливо. Затова и през последните години, без да разгласявам пред никого, оказвам помощ финансово на детска градина " Здраве ". Сега съм заставен да го кажа, тъй като опитът ми още веднъж да допринеса с нещо за щастието на децата беше спрян. С управлението на градината взехме решение на 20.12.22 година да създадем коледен празник за всички малчугани, който да поема като разход. Организацията беше в ход – беше наета аниматорска компания и бяха конкретизирани всички елементи по тържеството.

Вчера, 6 дни преди празника, с изненада разбрах, че той няма по какъв начин да се състои. Причината за това е неаргументирана възбрана от страна на кмета на гр. Кресна. Тъй като детската градина е общинска, управлението няма по какъв начин да не се съобрази с това решение. Не е нужно да изяснявам какъв брой отчаян останах от нареждането на Николай Георгиев, чиито подбуди са само и единствено персонални – засегнатост, че не е бил поканен на събитието в учебното заведение. И тук идва въпросът – какъв брой постоянно кметът взема решение еднолично какво и по какъв начин да се случи в града, базирайки решенията си на лични страсти, а не на действителни причини. Що за човек би трябвало да си да не позволиш деца да бъдат зарадвани? И по какъв начин подобен човек би управлявал цялостен един град почтено и вярно? Ами в случай че и за огромните проблеми взима решенията по този метод?

Не запознат съм политика и заставам надалеч от нея, само че не мога да остана безразличен към сходна несправедливости. Не мога да направя нищо друго, с изключение на да опиша тази преживелица с неприятен край ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР