Звездата на френския национален отбор Килиан Мбапе отново беше ключова

...
Звездата на френския национален отбор Килиан Мбапе отново беше ключова
Коментари Харесай

Мбапе счупи нов рекорд за Франция

Звездата на френския народен тим Килиан Мбапе още веднъж беше основна фигура за „ петлите “. Франция победи с минималното 1:0 Гърция в европейските квалификации. Именно нападателят на ПСЖ донесе триумфа на отбора, воден от Дидие Дешан.

Мбапе се разписа от дузпа в 55-ата минута. Макар и наказателният удар да беше преповторен, Килиан Мбапе усъвършенства няколко достижения с националната фланелка. 

Попадението беше под №54 за звездата на Франция през сезона. Той усъвършенства върха на Жюст Фонтен от 1958 година, когато легендата на Франция бележи 53 попадения. Така се трансформира в най-резултатния французин в границите на един сезон.

В същото време това бе мач №70 и гол №40 за нападателя с екипа на Франция. Това значи, че Мбапе стана най-младият състезател, който доближава до тази кота мачове и до този брой голове. Той е първият с толкоз попадения за " петлите " преди да навърши 30 години, като го направи единствено на 24 години, 5 месеца и 30 дни.

Килиан Мбапе се изравни по голове с Ерлинг Холанд през сезон 2022/23. Норвежкият таран обаче има последната дума. Той ще може да приключи еднолично в голмайсторската ранглиста, в случай че успее да се разпише във вратата на Кипър. Тази вечер Норвегия се изправя против кипърците в подготовка за Евро 2024.
 
 
 
 
 
 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР