Звездата на Ема Радукану изгря през миналата година именно на

...
Звездата на Ема Радукану изгря през миналата година именно на
Коментари Харесай

Разочарование за домакините: Радукану преклони глава пред бивша №4 на Уимбълдън



Звездата на Ема Радукану изгря през предходната година точно на Откритото състезание на Англия, където пред родна аудитория доближи до осминафиналната фаза, бивайки спряна от Айла Томлянович. Впоследствие британката сътвори същински героизъм, вдигайки трофея на US Open, само че оттова насетне по този начин и не съумява да покаже играта, извела я до най-големия триумф в кариерата ѝ, и през днешния ден трябваше да запише следващото разочароващо проваляне.

Във втория стадий на тазгодишния Уимбълдън Радукану се изправи против някогашната №4 в международната класация Каролин Гарсия, която победи на конкуренцията в Бад Хомбург през предходната седмица и даде сериозна поръчка за положително показване на " свещената трева ". През днешния ден тя извади на показ най-хубавото си лице и съумя да разочарова домакините, елиминирайки първата им ракета при дамите след 6:3 6:3. Така тя откри място в третия стадий, където я чака среща с Шуай Жанг.

Едно от най-сериозните оръжия за французойката по време на откриващия сет бе нейният начален удар, който с помощта на превъзходното ориентиране ѝ предоставяше предимство в разиграванията. Това ѝ помагаше постоянно да си проправя път напред към мрежата, където показва чудесно възприятие към топката и резервира съвсем стопроцентова успеваемост. В началото на дуела двете си размениха по един пробив, само че решителният миг настъпи в шестия гейм, когато Гарсия се възползва от неубедителното подаване на съперничката си, след което поведе с 5:2 и по този начин предреши изхода на дебютната част в своя изгода.

С началото на втория сет шампионката от US Open изостри ударите си и все по-често можехме да я забележим във водеща позиция. Въпреки това обаче международната №55 продължи да държи самодейността и да извършва по безукорен метод тактическия си проект, включващ чести излизания на мрежата, които завършваха със съвършени волета. Така тя на три пъти завоюва подаването на съперничката си и въпреки тийнейджърката да върна единия от пробивите, то Гарсия не разреши да се стигне до поврат и не след дълго можеше да ликува с крайния триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР