Звеното Фискален контрол" в НАП пресече опит за реализиране на

...
Звеното Фискален контрол" в НАП пресече опит за реализиране на
Коментари Харесай

НАП спря продажбата на 21 тона месо, негодно за консумация

Звеното " Фискален надзор " в Национална агенция за приходите пресече опит за осъществяване на територията на България на 21 тона месо, непредназначено за консумация от хора. 
Според документите на компанията вносител, стоката е била за вложение в производството на храна за животни.

На 15 ноември инспекторите от " Фискален надзор " на Национална агенция за приходите слагат под наблюдаване месото, откакто камионът с него навлиза на територията на страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин. Вместо да бъде разтоварено в Лясковец, както е било записано в документите, месото е трансферирано на различен камион. 
В Перник, на новия адрес за разтоварване на стоката, инспекторите от " Фискален надзор " благодарение на сътрудниците си от Междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рискови артикули и товари на ГДБОП са предотвратили разпространяването на негодното месо във вътрешната комерсиална мрежа.
Българската организация по сигурност на храните е наложила забрана на месото, като следва неговото заличаване. На същото място са установени и друга негодни хранителни артикули, които също ще бъдат унищожени.
От началото на 2017 година фискалните сътрудници на Национална агенция за приходите са направили 260 000 инспекции на транспортни средства, като на 78 000 са сложени механически средства за надзор. В резултат на осъществените контролни дейности са наложени 1300 обезпечения, с цел да се избегне отклоняване от облагане, допълват от Национална агенция за приходите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР