Звеното „Фискален контрол“ към НАП Пловдив пресече опит за внос

...
Звеното „Фискален контрол“ към НАП Пловдив пресече опит за внос
Коментари Харесай

Такива боклуци ни пробутват! 13 тона мръвки, от които месари в Хасково щяха да правят салами, ще бъдат изгорени, защото...

Звеното „ Фискален надзор “ към Национална агенция за приходите Пловдив пресече опит за импорт на близо 13 тона локални артикули с изминал период на валидност. При осъществена инспекция на територията на месопреработвателно дружество в област Хасково, на пломбиран камион с месо на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост 2 “, органите по приходите са установили, че част от стоката намираща се вътре в кашоните е с етикети, с изминал период на валидност.

При последвала инспекция на наличието на всички прилежащи кашони с локални артикули в това число 12 835 кг. кайма – свинска и телешка и свински гулаш/ са установили несъответствия сред съпътстващите документи и стикерите върху опаковките.

Служителите на „ Фискален надзор “, посредством Междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рискови артикули са изискали подпомагане от органите на Агенцията по сигурност на храните /БАБХ/ и Икономическа полиция. След осъществената взаимна физическа инспекция са открили негодността на стоката и погрешно наличие на съпътстващите документи.

Органите на БАБХ са наложили възбрана върху стоката и са издали предписание за заличаване, посредством изгаряне.

От началото на 2017 година фискалните сътрудници на бранш „ Оперативни действия “ Пловдив са направили 52 608 инспекции на фискални пунктове и 14 099 инспекции на местата за разтоварване на транспортните средства. В резултат на осъществените контролни дейности са формирани 249 акта за нарушавания и са издадени 240 наказателни постановления с обща стойност на наложените наказания 277 700 лева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР