Зрители на bTV сигнализираха за оковано куче, държано вързано на

...
Зрители на bTV сигнализираха за оковано куче, държано вързано на
Коментари Харесай

Намерено е куче - жестоко малтретирано край София

Зрители на bTV алармираха за оковано куче, държано вързано на столичното Околовръстно шосе със седмици.

За първи път то е видяно на 21 декември предходната година от инцидентно минаваща жена. Тя му занесла храна, само че не подала сигнал до институциите, написа Мартин Янчев в обществените мрежи. Животното е намерено на 18 януари от общинската работа „ Екоравновесие “, а полицията проверява случая.
 
Мартин Янчев се отзовава на сигнал от негова близка за завързано с карабинери и вериги куче и му споделя, че то е измъчвано в продължение на седмици. На мястото има следи, които демонстрират, че най-вероятно и други животни са връзвани.

След като отива на място, Мартин не намира кучето, само че вижда средата, в която животното е било завързано.

„ В момента, в който дойдохме да окажем първа помощ дружно с екип на „ Четири лапи “ от „ Екоравновесие “ към този момент го бяха развързали и го бяха взели. Странното е, че по принцип това е държавна институция, която би могла да подаде сигнал до 112 за това извънредно тежко безчовечие. Такъв сигнал обаче не е подаден “, споделя Мартин.

Заради подозренията си той отива в близкото районно на полицията и самичък дава показания. Надява се да научи повече за случая.

„ Сигнал до 112 за сходно безчовечие не е постъпвал. Те са взели материалните доказателства, в тази ситуация синджирите и карабинерите. Кучето е прибрано в „ Екоравновесие “, добавя Мартин.

Той споделя още, че кучето е било вързано от 20 декември. 

" От наша страна уведомихме 8-мо Районно ръководство, на територията на което се е случило и информацията, че не са подали сигнал в полицията не е вярна ", споделят от „ Екоравновесие “.

Образувана е кореспонденция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР