Зрелищно арестуваният с крадена лимузина Ауди“ при акция на антимафиотите

...
Зрелищно арестуваният с крадена лимузина Ауди“ при акция на антимафиотите
Коментари Харесай

Арестуваният крадец Вальо Пуйката ограбил апартамента на кмета на Перник, търсел черната му каса

Зрелищно задържаният с крадена лимузина „ Ауди “ при акция на антимафиотите от отряд „ Кобра “ към Столична дирекция на вътрешните работи рецидивист Валентин Кирилов – Пуйката е бил наблюдаван от Министерство на вътрешните работи поради постъпил действен сигнал, че няколко дни по-рано е провел обира на жилището на пернишкия кмет Станислав Владимиров. Заради подозрения, че полицията в миньорския град саботира следствието за обира в жилището на Станката, казусът е бил стихотворец от столичните криминалисти.

 

Валентин Кирилов – Пуйката беше закопчан в нощта на понеделник против вторник, дружно с апаш с прякор Войника, малко откакто отключиха и подкараха първокласно „ Ауди “ S8 в столичния квартал „ Левски “. Антимафиоти от отряда „ Кобра “ взели участие в акцията по задържането на 46-годишния престъпник от Перник, свидетелстват, че Пуйката в началото съумял да се изплъзне от засадата, само че след щуро гонене из тесните улички на квартала бил хванат и тръшнат на земята.

Твърди се, че Пуйката в бил физически „ респектиран “, защото блъснал с дръжката на фенер един от тръшналите го на земята служители на реда.

 

При последвалото претършуване на автомобила на Кирилов са открити специфични механически и заглушителни устройства, употребявани за обири на първокласни коли, разгласи началникът на бранш „ Престъпления, свързани с МПС ” в Столична дирекция на вътрешните работи Николай Пелтеков.

 

Полицейски източник разкрива, че до Залавянето на именития в ъндърграунда крадец Валентин Кирилов – Пуйката се е стигнало след действен сигнал, че няколко дни по-рано рецидивистът е провел обира в жилището на кмета на Перник Станислав Владимиров – Станката.

 

Жилището на Станката, помещаващо се на първия етаж на панелен блок в пернишкия квартал „ Твърди ливади “, беше намерено разрушено от кмета на Перник в неделя следобяд, като се твърди, че обирът е бил проведен още в петък вечерта, когато Владимиров отпрашил към Гърция със брачната половинка и детето си, където има първокласна къща.

 

Според описа на самия Станислав Владимиров, апашите са обърнали целия апартамент наобратно и са си тръгнали с плячка от 200 лв. и златна гривна, подарък от родственици за сватбата му.

 

„ В дома си не държа нито пари, нито скъпи неща. Апартаментът ни е дребен – хол, кухня и спалня, живеем в остарял блок, където съм прекарал целия си живот. Вкъщи имаме детски играчки, а не скъпи движимости... Иначе е обществена загадка, че имам врагове – както политически, по този начин и стопански. Очевидно мафията в Перник е побесняла. Не знам какво са се опитвали да намерят вкъщи. Може би някаква компрометираща информация или пък пари?, разяснява Владимиров, който още веднъж е претендент за кмет на Перник, а социолозите пророкуват лесна негова победа още на първи тур.

 

Според полицейски източник обирът на жилището на Станислав Владимиров се е състоял след съзнателно пуснат слух от кандидат-кмета на Перник, повдигнат от Българска социалистическа партия, Кирил Леонов, че Станката крие 1 млн. лева в жилището си, които му били предоставени от локалния предприемач Людмил Стойков и щели да послужат за покупката на гласове в пернишките села.

 

Макар да е потомствен бесепар с действителна комунистическа закваска, Станислав Владимиров беше посочен като един от огромните врагове на Българска социалистическа партия от Корнелия Нинова още преди 2 години и от този момент е на нож с част от локалната конструкция на социалистите, останала лоялна към властническата лидерка.

 

„ Пернишките социалисти от кръга на Корнелия Нинова, отпред с издигнатия от Българска социалистическа партия претендент за кмет на Перник Кирил Леонов, разнасяха цяла седмица из кафенетата в града слуха, че Станислав Владимиров е приготвил 1 милион лв. за покупката на гласове и че държи парите си вкъщи, защото нямал доверие на никого. Това притегли интереса на локалния ъндърграунд и последва обирът в жилището му “, разкриват осведомени с политико-криминалния сюжет.

 

Смята се, че тарашът в жилището на Станислав Владимиров е проведен от Валентин Кирилов – Пуйката и Петър Стоименов – Пешо Железаро, като е прекомерно допустимо двамата да не са проникнали персонално в жилището, а да са употребили подизпълнители.

Отпечатъци на Пуйката и Железаро не са открити в ошушкания апартамент на Станката, само че съществува възможност някои улики да са били прикрити от локалната полиция, чиито шефове не мелят брашно с Владимиров.

 

„ И Пешо Железаро, и Вальо Пуйката бяха сложени на външно наблюдаване от полицията в София поради постъпили данни, че са забъркани в обира на жилището на кмета на Перник Станислав Владимиров. Така Пуйката падна в клопката на Министерство на вътрешните работи, откакто дълги години беше на процедура неосезаем ”, удовлетворени са след извършена интервенция, приключила с ареста на Кирилов антимафиотите от отдел „ Кобра “.

 

Рецидивистът от Перник Валентин Кирилов – Пуйката е с километрично досие, а единствено преди 4 месеца Върховният касационен съд дефинитивно го осъди на 2 година затвор за грабеж на сейфове на две компании в Перник. Кирилов обаче не е в пандиза, защото е лежал дълготрайно време в ареста. Сред най-дръзките закононарушения на Пуйката се сочи банковият грабеж в Кърджали, състоял се в нощта на 4 против 5 януари 2023 година Тогава петима маскирани и въоръжени мъже нахлуват в помещението за видеонаблюдение на банката, закопчават с белезници двамата охранители, залепват устите им. с тиксо и ги смъкват в мазето.

 

След това стартират да разрушават банковите касети една по една. Плячката на обирджиите обаче е оскъдна – вместо да си тръгнат с милиони, каквато е предварителната им информация, те отмъкват единствено 4 хиляди евро. Живеещ наоколо до банковия офис подава сигнал на. тел. 112 в 1 часа след среднощ за необикновен звук. Изпратените да ревизират сигнала служители на реда виждат мъж с тъмни облекла и качулка да пази пред банката.

 

Започва гонка и престрелка, само че обирджиите съумяват да се измъкнат. Заловен е само Славчо Мерегов – Мегера, хванат с шапка и с ръкавици наоколо до обрания банков офис. Впоследствие ченгетата въпреки всичко откриват улики против тартора на бандата обирджии Валентин Кирилов – ДНК на Пуйката е извлечено от скоростния лост на джип БМВ Х5, паркиран в Кърджали. Возилото се оказва откраднато и със заменени регистрационни табели. Въпреки това пуйката оспорва експертизата и твърди, че е нагласен от притежател на охранителна компания, с който имал търкания от години. Заради сякаш разтърсеното му здраве, рецидивистът прекарва малко време зад решетките. Той е пуснат на независимост, защото имал двустранна дископатия, бъбречно-каменна болест и високо кръвно.

 

Познавачите на пернишкия ъндърграунд, както и криминалисти от града на стоманата описват, че Валентин Кирилов е забъркан в множеството от крупните кражби над инкасо коли през последните години в България. За Пуйката се знае, че е измежду босовете на автомафията, като в неговите морги в Перник от години се укриват и разфасоват крадени коли от София и цяла България.

 

 

С името на 46-годишния Вальо Пуйката се свързва и огненият атентат в жилището на някогашния полицейски началник в Перник Валентин Бучински.

 

През зимата на 2015 година входната врата на жилището на полицейския шеф в София беше запалена съзнателно, откакто маскиран престъпник я заля с бензин и напалм. Пожарът лумна минути преди среднощ, за благополучие служителят на реда Бучински и фамилията му към момента не си били легнали. Разследването по този начин и не откри самоличността на причинителя, само че в града на стоманата е обществена загадка, че гарант на атентата, е Вальо Пуйката, който след това се хвалел намерено какво е сторил.

 

Комисар Бучински дълго време беше началник на столичното 4-то РПУ. През май 2015 година той публично оглави ОДМВР-Перник и разгласи, че ще се бори с наркобизнеса в града, автокражбите и похищенията против личността. Сред първите потърпевши от дейностите на Бучински бе точно Вальо Пуйката, по заповед на полицейския шеф в Перник, ченгетата тарашиха автоморгите на гангстера.

 

След като Пуйката бе закопчан в крадено „ Ауди “ в София, упованията на криминалистите са автокражбите на возила в столицата внезапно да секнат. Ченгетата обаче не имат вяра, че ще съумеят да уличат Кирилов като уредник и причинител на обира в жилището на кмета в Перник Станислав Владимиров.

Инфо: Уикенд crimesbg.com

 

Тагове: Кирил Леонов Валентин Кирилов – Пуйката Петър Стоименов – Пешо Железаро Славчо Мерегов – Мегера Валентин Бучински Станислав Владимиров – Станката Перник
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР