Нови разкрития за корупционни зависимости на “Продължаваме промяната, този път

...
Нови разкрития за корупционни зависимости на “Продължаваме промяната, този път
Коментари Харесай

Скандал! Тони Парфюма и “Промяната” спасили жената на енергийния олигарх Богомил Манчев – Нели Беширова от съдебно преследване

Нови разкрития за корупционни зависимости на “Продължаваме смяната ”, този път в областта на енергетиката, са на път да взривят следващия опит България да построи нуклеарни мощности, този път с поддръжката на Съединени американски щати и американската компания “Уестингхаус ”.

 

Енергийни специалисти и чиновници в системата за сигурност описаха пред наш кореспондент, че Политическа партия са осуетили правосъдно гонене против енергийния олигарх Богомил Манчев и някогашната му (поне по документи) брачна половинка Нели Беширова. Тя от своя страна, сама се хвалела, че се радва на интимните милувки на бисексуалния лобист и цигарен контрабандист, непосредствен до Асен Василев - Тони Парфюма.

 

Но дано караме подред. Повод за актуалното следствие е въпросът по какъв начин ще се строят новите енергийни мощности в България откакто нуклеарната ни енергетика е обвързвана с тежка корупция, а пипалата на октопода стигат чак до “Магнитски ”, т.к. един от главните играчи в тази сфера Румен Овчаров, е един от последните родни политици, попаднали в санкционни я лист през м. февруари 2023 година

 

По време на последното държавно управление бе взето решение да се построяват нови нуклеарни мощности у нас, макар неналичието на потенциал за осъществяване на плана и обстоятелството, че компаниите, имащи опит в осъществяване на планове в нуклеарната енергетика се броят на пръсти. По думите на експерти в сектора, не е изключено следващата нуклеарна авантюра да приключи безславно, а американската компания “Уестингхаус ” да се изправи пред еднакъв проблем като сагата с проваления план АЕЦ Белене.

 

Проектът е синоним на корупция и е обвързван с голям брой каузи, в това число и с първото знаково дело с повдигнато обвиняване на разположение, несъмнено от медии, политици и общественици като български “олигарх “ - Богомил Манчев, притежател на “Риск Инженеринг ” АД. Това е най-голямата и основно компания за родната енергетика, която дълги години беше безспорен монополист у нас.

 

След като Манчев влиза в обсега на правораздаването, историята придобива характерности на латино сериал. Богомил Манчев трансферира “Риск Инжинеринг ” на дамата, с която по това време живее на фамилни начала и даже беше титулувана за негова брачна половинка – Нели Беширова.

 

Ако имаме вяра на градските митове и на слуховете, обикалящи нощна София, Манчев бива излъган от Беширова и даже твърдял, че неверницата му била “откраднала бизнеса ”. Скептично настроени наблюдаващи обаче отвръщат, че всичко било фиктивно и “цирк за пред света и кредиторите ”, а госпожа Беширова работила напълно със знанието и по заповедите на Манчев за да се заметат следите.

 

Показателно е обаче, че от както Беширова е притежател на “Риск Инженеринг ” АД, против компанията е имало куп каузи и запори, които й лишават палмата на шампионата, сдружението от дълго време престава да бъди фактор в енергийният бизнес и съвсем не развива активност към днешна дата.

 

Другата основна компания на Богомил Манчев “Енергийна Финасова група ” АД, която беше монополист в търговията с електрическа енергия, също беше оповестена в неплатежоспособност. И до през днешния ден се носят митове за хилядите каузи и хора с искания към това сдружение. Делата на “Риск Инжинериг ” и “Енергийна финасива група ” АД са обществени и бърза информация в съда и комерсиалният указател удостоверява казаното.

 

Любопитен факт сочи, че през август 2023 год. Беширова трансформира името на “Риск Инжинеринг ” на “Абилико ”, и към днешна дата сдружението е записано по този метод в комерсиалният указател.

 

Някъде по това време на сцената излизат два повече от забавни персонажа, свързани с “Продължаваме смяната ”. Първият е Бойко Рашков, по това време вътрешен министър на Политическа партия. Другият е спряганият за рисково непосредствен до някогашния финансов министър Асен Василев лобист по прякор Тони Парфюма.

 

Също като Богомил Манчев, сдруженията на Беширова, свързани с търговия на електрическа енергия, също са имали много каузи и запори против тях. Но най-големият скандал които се прикрива е, че по времето на първият мандат на “Продължаваме смяната ” Министерство на вътрешните работи потулва и приключва досъдебно произвеждане против Нели Беширова и нейните сдружения “Енекод ” и НВЛ (регистрирано във Англия дружество), ощетяващи Мини Марица Изток 2 и страната с милиони левове Данък добавена стойност от търговията с излъчвания в случай че съдим по издадените актове от Национална агенция за приходите, които са елементарно проверими. Връзката сред Беширова и “Промяната ” е не какъв да е, а митичната фигура на Тони Иванов -  Парфюма, който е рисково непосредствен до Асен Василев. Клюките вкарват екссъпругата на Богомил Манчев в леглото на гей афериста, само че не е изключено връзките им да са чисто прагматични, основани на “планини от кеш ”, по сходство на цигарената спекулация.

 

Каквато и да е истината, след всички тези каузи за милиони, компаниите една по една изчезват или по сходство на “Риск Инжинеринг ” им биват заменени имената с цел да вземат участие още веднъж в играта и да не престават корупционните практики и кражбите в енергетиката.

 

Добрата вест за правораздаването е, че европейската прокуратура е почнала следствие по случая с Топлоелектрическа централа МАРИЦА ИЗТОК 2 и договорката с излъчванията, и макар, че Бойко Рашков  и “партията на Пудела “, както Политическа партия закупи гражданственост през последния месец, прекратиха досъдебното произвеждане у нас, те няма да съумеят да прикрият следващият золум и кражба за милиони в енергетиката на България, разясниха магистрати, близки до офиса на Лаура Кьовеши.

 

Според хора от сектора в енергетиката аргументите да се потънат в “нелегалност “ старите сдружения на Беширова и Богомил Манчев не са единствено правосъдните каузи, а нещо надалеч по-притеснително. Ключовата дума била Списъка “Магнитски ”, в който беше включен Румен Овчаров поради присъединяване му в корупционни схеми с съветски енергийни компании за поддръжка на АЕЦ „ Козлодуй “, за които някогашният министър на енергетиката Румен Овчаров и ексшефовете на централата Александър Николов и Иван Генов също бяха глобени от Съединени американски щати по световния закон „ Магнитски “.

 

Всички тези обстоятелства, върху които актуалното следствие хвърля светлина,  слагат под подозрение по какъв начин ще се построяват новите нуклеарни мощности в България. Според сведущи в ходовете на Държавния департамент,  преди да се пристъпи  към действителни вложения в нуклеарната енергетика у нас,  е прекомерно евентуално да последва още един лист със наказания по “Магнитски ” от Съединени американски щати, който да доразчисти всички свързани с съветското я въздействие в енергетиката и да помогне за реализацията на плана.

Автор: crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР