Десислава Иванчева излиза от затвора. Пускат Десислава Иванчева от затвора

...
Десислава Иванчева излиза от затвора. Пускат Десислава Иванчева от затвора
Коментари Харесай

Десислава Иванчева излиза от затвора

Десислава Иванчева излиза от пандиза. Пускат Десислава Иванчева от пандиза за Великден. Това оповестява в. „ Уикенд “, базирайки се на информация от собствен източник от Министерството на правораздаването.

женски затвор за взет рушвет от строителния бизнесмен Александър Ваклин.

Администрацията на пандиза в Сливен е одобрила молбата на Иванчева да бъде пусната в тридневен отпуск, с цел да прекара великденските празници със сина си Валентин – Александър и с 81-годишната си майка Любка, която сама отглежда 3-годишното дете.

а някогашната кметица ще си ги излежи посредством удължение на престоя ѝ зад решетките.

Според близки до Десислава Иванчева, идното ѝ стартиране от Сливенския затвор се дължи най-вече на трайно влошеното ѝ здраве, а и поради

намесата на омбудсмана Диана Ковачева, която следи изкъсо премеждията на някогашната кметица на „ Младост “ в Сливенския затвор.

Десислава Иванчева влезе в пандиза на 10 ноември 2022 година,

няколко дни откакто тя, заместничката ѝ Биляна Петрова и някогашния кмет на „ Младост “ Петко Дюлгеров

бяха дефинитивно наказани надлежно на 6, 5 и 4 години затвор от Върховния касационен съд

за пожелан и получен рушвет от предприемача Александър Ваклин,

с цел да му бъде позволено да строи жилищна кооперация в местността „ Камбаните “.

Осъдителната присъда на Иванчева провокира вълна от възмущение,

защото тя сама се грижеше за едногодишното си бебе Валентин-Александър, което се роди на на 18 ноември 2021 година

само че макар, че до президентската институция бяха изпратени над 5 000 молби за помилването на наказаната за рушвет някогашна кметица,

Румен Радев и вицето му Илияна Йотова отхвърлиха да я амнистират.

 

Озовала се зад решетките в Сливен, Десислава Иванчева заведе дело против пандиза за влошеното си здравословно положение и неглижирането от страна на чиновници на пандиза на здравословните ѝ проблеми и неналичието на лекуване.

Адвокатите на някогашната кметица на „ Младост “ твърдяха, че Иванчева месеци наред не е получавала хормоналното си лекуване, посредством което се управлява размерът на микроаденомът на хипофизата ѝ (туморно образувание) и заради неналичието на лекуване тумора е повишен.

Едва след намесата на омбудсмана Диана Ковачева, затворничката получи нужното ѝ хормонално лекуване. Иванчева се жалва и от неприятните условия в пандиза, поради влажността на килията, тя получила астма, а зъбите ѝ окапали.

Адвокатите на Иванчева настояват, че тя съзнателно била настанена в килия с жена, която изтърпявала присъда за ликвидиране, а администрацията на пандиза в Сливен полагала „ специфични “ старания да вгорчи престоя ѝ зад решетките.

„ Мафията в България желае да ме убие в пандиза съвсем както Путин умъртви Навални. Условията в Сливенския затвор са кошмарни и не зная какъв брой дълго още ще устоя “, споделила наскоро в телефонен диалог с юриста си Десислава Иванчева.

На нея ѝ остават да излежи още към 3 години затвор.

Тази есен Иванчева ще има право да кандидатства за работа зад или отвън решетките, което да понижи излежаването на присъдата ѝ.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР