Иван Боески, арбитраж от Уолстрийт, чиято търговия с вътрешна информация,

...
Иван Боески, арбитраж от Уолстрийт, чиято търговия с вътрешна информация,
Коментари Харесай

Иван Боески, осъден търговец, 1937-2024

Иван Боески, арбитраж от Уолстрийт, чиято търговия с вътрешна информация, обвързвана с мегасделките от 1980-те години, го трансформира в знак на алчността и злоупотребата на Уолстрийт, умря на 87 години.

Боески стана прочут като специалист по сливания с видимо свръхчовешка дарба да планува корпоративни комбинации. Сделките на Уолстрийт ненадейно се форсираха и сечеха благосъстояния, в това число едно за Боески, което той с наслада подцени. Неговата тирада при встъпването през 1986 година пред приключилите бизнес учебно заведение в Калифорнийския университет в Бъркли, в която той възхвалява достолепията на алчността, оказа помощ за вдъхновението на крилатата фраза на Гордън Геко в по-късния филм на Оливър Стоун „ Уолстрийт “, че „ алчността е добра “.

От в средата на 80-те години на предишния век шепотът, че „ Boesky купува “, може да раздвижи пазарите и да обезпечи смазката, от която корпоративните нападатели и други се нуждаят, с цел да сключат договорка. Самият той в никакъв случай не е бил нападател или банкер...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР