Зов за помощ - 3-годишно дете се нуждае от средства

...
Зов за помощ - 3-годишно дете се нуждае от средства
Коментари Харесай

3-годишният Мартин се нуждае от средства за спешна рехабилитация

Зов за помощ - 3-годишно дете се нуждае от средства за незабавна рехабилитация, с цел да може да върви.

Борбата на дребния Мартин стартира още от самото му раждане. Той се ражда с разширени вентрикули, които след това нарастват фрапантно и на 4-месечна възраст лекарите му слагат диагнозата вътрешна и външна хидроцефалия.

Веднага момченцето е оперирано, с цел да му слагат клапа на гръбначния дирек.

Надеждите на родителите му, че кошмарът е приключил обаче се оказват напразни.

В идващите няколко месеца детето стартира да изостава двигателно и лекарите му слагат и диагнозите детска церебрална парализа и епилепсия, оповестява bTV.

Семейството отпътува в Турция за второ мнение и след голям брой проучвания и там лекарите удостоверяват всички диагнози. Сега Мартин е на 3 години, само че към момента не може да върви. След извършено лекуване в профилиран център за рехабилитации в Турция той има голям прогрес. Може да лази, да се изправя и да стои за малко прав.

Специалистите обаче са на мнение, че би трябвало още една година интензивна рехабилитация, с цел да може детето да проходи.

Нужна е незабавна, усилена рехабилитация, с цел да може това да се лучи. Средствата за това обаче са непостижими за родителите на Мартин. Лечението и престоят за една година костват 69 000 евро. Семейството незабавно би трябвало да събере 16 905 евро, с цел да продължи лекуването и Мартин да шансове за пълностоен живот.

Ако имате предпочитание и опция да помогнете на дребния Мартин да проходи, можете да го извършите като дарите средства. Ето и данните на дарителската сметка:

Първа капиталова банка

IBAN: BG80FINV91501317365871

BIC: FINVBGSF

Титуляр на сметката: Мартин Йорданов Йорданов
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР