Калина е само на 7 годинки и е родена в

...
Калина е само на 7 годинки и е родена в
Коментари Харесай

7-годишната Кали има нужда от средства за лечение

Калина е единствено на 7 годинки и е родена в гр.Варна.

На 11.12.2021г. Кали стартира да подвига температура. След няколко седмици на ехографски обзор при нефролог е забелязана туморна групировка на десния яйчник.

Приемат Кали в университетска болница,,Света Марина ", където е изработен ядрено-магнитен резонанс на дребен таз и е доказано съществуването на огромен израстък - 9 на 7 см. Последващ ПЕТ скенер открива и съществуването на метастази в костната система на детето, като най-засегнати са 6- ти и 7-ми прешлен на гръбначния дирек. Детето стартира да се оплаква и от болежка в корема и гърдите, която бива овладяна само с морфин.

Семейството знае, че няма време за губене и взема интуитивното решение, да потърси лекуване за детето си в Турция, болница Анадолу.

Вечерта на 04.01.2022г.,Кали е закарана в Турция с кола за спешна помощ, където незабавно е прегледана от детски хирург. Той споделя, че незабавно би трябвало да бъде отстранен огромният израстък от дребния таз. Направена е интервенция при която са отстранени туморът,д есния яйчник и апендиксът. Хистологичният резултат демонстрира, че туморът е разбъркан незлокачествен тератом и недоброкачествен тератом в едно.

Кали бързо стартира да се възвръща след интервенцията, само че стартират мощни болки в краката и все по този начин поддържа висока температура.

Отново е изработен нуклеарно магнитен резонанс, на 7-мия ден след интервенцията и той демонстрира съществуването на израстък в 3 прешлена - 6,7 и 8,който притиска гръбначния мозък и нарушава инервацията към крайниците, заради което Кали стартира да губи и придвижванията на крачетата си. По неотложност е направена втора интервенция, при която лекарите споделят, че е отхвърлен туморът от прешлените,но чакат, че той ще е различен тип, а не като на яйчника. Хистологията още не е излязла, само че към този момент е направен първичен проект за деяние от тук нататък.

Ще бъдат направени 4 курса химиотерапия, като всеки от тях ще е с дълготрайност 5 дни престой в болничното заведение. На всеки два курса, ще се прави надзорен ПЕТ -скенер и проучвания, с цел да се преценя по какъв начин работи лекуването.
Да помогнем на фамилията на Петко Хинов
На 3 декември умря българският преводач, стихотворец и публицист Петко Хинов. Той е Автор на журналистика, лирика, полиглот и откривател на...
Прочети повече
Първоначалната оферта за това лекуване е на стойност близо 26 000 евро,с които за жалост фамилията не разполага. А лекуването би трябвало да стартира незабавно, с цел да бъде овладяно и спряно развиването на заболяването.

Начините по които може да помогнете на Кали са следните:

- да преведете сума по дарителската сметка на детето

IBAN: BG87BUIN95611100694318

BIG: BUINBGSF
Да помогнем на Никол да оздравее
Малката Никол Томова от Пловдив има потребност от поддръжката ни, с цел да бъде обезпечено лекуването й. Никола е на 9 години и е с диагноза Медул...
Прочети повече
титуляр: Калина Боянова Димова

гр Варна

- да преведете сума по Пейпал

https://paypal.me/Kalina0508?country.x=BG&locale.x=bg_BG

- посредством платформата Gofundme

Още от В ПОМОЩ НА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР