Зоологическата градина в София ще бъде в неделя, 20 август,

...
Зоологическата градина в София ще бъде в неделя, 20 август,
Коментари Харесай

Зелени библиотеки влизат в столичния зоопарк

Зоологическата градина в София ще бъде в неделя, 20 август, хазаин на самодейността на Столичната библиотека - " Зелени библиотеки ". За това осведомят от зоопарка на формалната си фейсбук страница.

От 10:00 до 14:00 ч. всички искащи могат да се включат в другите събития. 

Посетителите ще имат опция да прегледат изложбата „ Поздрав от София ", представяща образа на столицата през историята на пощенските картички от края на XIX и началото на XX век. Ще бъдат изложени скъпи и редки книги на тематика зоология от фонда на Столична библиотека. Сред книгите, които могат да бъдат прегледани, са първият определител на птици в България (1909 г.), редки учебници по зоология на разнообразни езици, както и първи неповторими издания за деца на българските класици Иван Вазов, Петко Р. Славейков, Калина Малина и други, осведомят още от зоопарка.



В самодейността „ Споделени книги – Вземи, прочети, върни “ всеки клиент може да подари ново прочетено заглавие от персоналната си библиотека и да вземе друга забавна книга. За малчуганите са готови и дарове – детски книжки.

Къщичката за книги в зоопарка ще бъде заредена с настоящи търсени издания, дават обещание уредниците. В Зоологическата градина ще паркира и Библиобусът. Преди няколко дни той транспорти 1500 тома с най-нови издания до столичния парк " Гео Милев " и до Борисовата градина. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР