Предстоящият флагмански чип Dimensity 9400 на MediaTek ще използва най-новата

...
Предстоящият флагмански чип Dimensity 9400 на MediaTek ще използва най-новата
Коментари Харесай

Архитектура BlackHawk, най-новото ядро X5 и скорости, по-високи от тези на Apple A17 Pro. MediaTek Dimensity 9400 ще бъде най-производителният чип за смартфони тази година

Предстоящият флагмански чип Dimensity 9400 на MediaTek ще употребява най-новата процесорна архитектура на Arm с кодово име BlackHawk. Той ще разполага и със свръхголямото ядро X5. Информацията е на Digital Chat Station.

Съобщава се, че броят на инструкциите за един такт (IPC, instructions per clock) на ултраголямото ядро X5 ще надвиши този на Apple A17 Pro и архитектурата Qualcomm Nuvia. Това значи, че Dimensity 9400 ще има очевидно преимущество във връзка с процесорната продуктивност.

PC е един от значимите индикатори за премерване на продуктивността на процесора. Той демонстрира броя на инструкциите, които процесорът може да извърши при една и съща периодичност. Колкото по-висок е IPC, толкоз повече работа може да свърши процесорът за същото време и толкоз по-висока е продуктивността. При равни други условия процесор с по-висок IPC ще работи по-добре. Така да вземем за пример, в случай че два процесора са с идентична периодичност, само че разликата в IPC е 10%, процесорът с по-висок IPC ще има по-добра продуктивност с 10%.

Голямото ядро X5 ще бъде първият артикул на архитектурата BlackHawk. В съпоставяне с предходното потомство архитектура Cortex-X1 продуктивността е усъвършенствана с 30%.

Очаква се MediaTek Dimensity 9400 да бъде най-високопроизводителният чип за смарт телефони през тази година. Това ще бъде едно доста огромно достижение за тази компания.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР