65 солисти от седем държави се явиха на кастинг за

...
65 солисти от седем държави се явиха на кастинг за
Коментари Харесай

Солисти от седем държави на кастинг във Велико Търново

65 солисти от седем страни се явиха на кастинг за солистичните функции в операта " Сватбата на Фигаро " на Моцарт, която ще бъде сложена от екипа на Музикално-драматичния спектакъл " Константин Кисимов " във Велико Търново. Специално за прослушването в остарялата столица дойдоха артисти от висока класа от цяла България, Китай, Хърватия, Сърбия, Украйна, Русия и Северна Македония. Сред претендентите имаше солисти от всички оперни театри в страната, както и българи, които работят в театри в Германия, научи ДУМА от Златина Димитрова.
Артистите се конкурираха за шест от солистичните функции в " Сватбата на Фигаро " - на Сузанна, Фигаро, Марчелина, Керубино, Бартоло, Базилио и Барбарина. Пред комисия в състав диригент-постановчикът Георги Патриков, режисьорът Петко Бонев и хормайсторът Яница Първанова те трябваше да изпълнят по една или две арии от операта.
" След огромния народен триумф с мегаоперата " Дон Жуан ", който постигнахме предходната година, в този момент продължаваме с следващия шедьовър на Волфганг Амадеус Моцарт. " Сватбата на Фигаро " е естествено продължение в репертоарната линия на нашия спектакъл ", споделя маестро Георги Патриков.
На последното зрелище на " Дон Жуан " преди десетина дни своя дебют на сцената на Великотърновския спектакъл направиха италианското сопрано Марта Чунг в ролята на Церлина и звездата на Държавната опера в Бургас Мария Цветкова-Маджарова, която публиката приветства като Донна Анна. Специален посетител на спектакъла беше италианският импресарио Давиде ла Болита, с който обсъдихме бъдещи взаимни планове и изяви отвън страната, споделя шефът на МДТ Васил Вълчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР