Зоологическа градина в Швеция застреля три избягали шимпанзета, а четвърти

...
Зоологическа градина в Швеция застреля три избягали шимпанзета, а четвърти
Коментари Харесай

Зоологическа градина в Швеция застреля три избягали шимпанзета


Зоологическа градина в Швеция простреля три избягали шимпанзета, а четвърти примат е бил ранен от патрон, оповестяват от компанията, ръководеща зоопарка " Фурувик ", който се намира на към 200 км северно от Стокхолм.

" Шимпанзето се смята за животно с висок риск. Ако подобен тип излезе от огражденията си, то може да съставлява опасност за живота на хората “, разясняват специалистите, представени от Агенция Франс Прес.

Пет от седемте шимпанзета в зоопарка са избягали от заграждението си малко след обяд през днешния ден и почнали свободно да се разхождат из зоопарка. Все още не е ясно по какъв начин са съумели да изоставен клетките си.

Зоологическата градина все още е затворена за гости поради сезона, само че чиновниците са били евакуирани или им е било подредено да се приберат на безвредно място.

" Този акт беше извънредно мъчителен за всички нас. Това са животни, за които сме се грижили и сме защитавали. Шимпанзетата може да се считат за мирни, само че в действителност са извънредно рискови. Те са бързи, доста мощни и като цяло безстрашни. Всичко с тях може бързо да ескалира и да се стигне до животозастрашаваща обстановка.

Затова, за жалост, трябваше да вземем решение да разоръжим три от шимпанзетата. Това не е нещо, което одобряваме безгрижно. Безопасността на хората обаче постоянно е бил главен приоритет ", разясняват от зоопарка.
Решението за застрелване на шимпанзетата е остро подложено на критика в обществените мрежи.

Според чиновници на зоологическата градина успокояването на животните " не е било опция ".

" За да изстреляте упойваща стрела, би трябвало да сте доста покрай животното. Освен това успокоителното работи след 10 минути ", се споделя още в изказването.

Четирите оживели примата на зоопарка по-късно бяха в постройката за маймуни, само че към момента не са се върнали в заграждението си.

Бягството на шимпанзетата се случва след няколко други шумни бягства в Швеция.

В края на октомври кралска кобра се измъкна от парка за животни " Скансен " в Стокхолм и изчезна за към седмица, а по-късно се върна сама.

Месец по-късно две огромни сиви сови избягаха от волиерата в същия зоопарк, само че по-късно и те се върнаха назад.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР